Gebruiker toevoegen aan de MedimoApp

Om gebruik te kunnen maken van de MedimoApp moet er een gebruiker worden toegevoegd. Na het toevoegen van de gebruiker kan daarmee worden ingelogd op de app. Er zijn twee methoden om een gebruiker toe te voegen:
  1. OpenID-Connect koppeling - Hiermee gebruikt u de inloggegevens van uw zorginstelling.
  2. QR-code - Deze kan gescand of geopend worden.

OpenID-Connect koppeling

De MedimoApp kan detecteren of er in het verleden een gebruiker is toegevoegd met een OpenID-Connect koppeling. Hierdoor hoeven nieuwe gebruikers geen QR-code meer te scannen/openen.
Let op! De MedimoApp gebruikt voor het detecteren de 'Sessie cookies'. Worden deze gewist dan kan de MedimoApp niet detecteren dat er met OpenID kan worden ingelogd.

Wordt de app voor de eerste keer gebruikt op het apparaat, dan dient er wel een QR-code gescand/geopend te worden. Voor instructies daarover kunt u het hoofdstuk QR-code raadplegen.

U voegt een gebruiker toe aan de app vanuit het beginscherm. Dit is het scherm wat wordt getoond als u de app opent en er geen gebruikers zijn ingelogd. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Volg de onderstaande instructies om een gebruiker via OpenID-Connect toe te voegen:
  1. Tik op de knop 'Gebruiker toevoegen'
    De app toont een korte instructie hoe de gebruiker moet worden toegevoegd. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

2. Tik op de knop 'Login via SSO'
    Hierdoor opent het apparaat een browser met de inlogpagina van het portaal van uw zorgorganisatie.

3. Geef uw inloggegevens op
    Nadat u bent ingelogd, wordt de Medimo 'Bevestig login' pagina getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Daar wordt in de blauwe knop 'Ga verder als', uw naam getoond. In bovenstaande voorbeeld is de naam 'Training Nummer 1'. Klopt dit niet, dan is er mogelijk wat misgegaan met het inloggen. U kunt in dat geval tikken op 'log uit' om uit te loggen. Hierna wordt het portaal van uw zorgorganisatie getoond en kunt u opnieuw de inloggegevens kunt opgegeven.

4. Tik op de knop 'Ga verder als'
    Hierna wordt de MedimoApp geopend. Het kan voorkomen dat het apparaat hiervoor toestemming aan uw vraagt. Nadat de app is geopend, vraagt deze om een pincode te kiezen. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

5. Geef een pincode op
    Makkelijk te raden pincode zoals 12345 worden niet geaccepteerd. Nadat u een pincode hebt opgegeven wordt de knop 'Volgende' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

6. Tik op de knop 'Volgende'
    Hiermee voegt u de gebruiker toe, logt de MedimoApp u direct in en wordt het dashboard getoond. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

QR-code

U kunt met een QR-code een gebruiker toevoegen aan de MedimoApp. Deze methode gebruikt u wanneer u een account op naam in Medimo heeft of via een SSO-koppeling inlogt.

De QR-code kan worden gescand of geopend. Wilt u de QR-code openen? Log dan in op de Medimo webversie op het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd. Lukt u dit niet, dan kunt u de QR-code scannen. Beide methode worden in onderstaande hoofdstukken beschreven.

Openen van QR-code

Gebruik deze methode als u kunt inloggen op de Medimo webversie met het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd. Volg de onderstaande instructies om de QR-code te openen:
  1. Log in op de Medimo webversie
    Na het succesvol inloggen wordt het hoofdmenu getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

2. Tik rechtsboven op het poppetje
    Hiermee opent u het snelmenu. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

3. Tik op 'Registreer App'
    Hiermee navigeert u naar de 'Registreer Medimo App' pagina. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

4. Tik op de blauwe knop 'Open QR-code met de app'
    Uw apparaat kan om toestemming vragen om te MedimoApp te openen.

Bent u met gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd? Dan vraagt de app om de code die u per sms ontvangt. Medimo stuurt deze sms naar het gekoppelde mobiele nummer van het Medimo account. Nadat u de sms-code hebt opgegeven vraagt de app een pincode aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Bent u via single sign-on ingelogd op de Medimo webversie? Dan wordt er geen sms verzonden en vraagt de app direct een pincode aan te maken.

5. Geef een 5-cijferige pincode op
    Eenvoudige pincodes zoals 12345 worden niet geaccepteerd. Na het opgeven van een pincode wordt de knop 'Volgende' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

6. Tik op de blauwe knop 'Volgende'
    Hierna is de gebruiker toegevoegd en toont de app het beginscherm.

Scannen van QR-code

Kunt u niet inloggen op de Medimo webversie met het apparaat waarop de MedimoApp is geïnstalleerd, dan kunt u de QR-code scannen. Deze scant u met de MedimoApp vanaf een ander scherm (zoals een pc of laptop). Volg de onderstaande instructies om de QR-code te scannen:
  1. Open de MedimoApp
    Daar wordt het beginscherm getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

2. Log in op de Medimo webversie
    Dit kan rechtstreeks of via een SSO-koppeling. Doe dit op een ander apparaat dan waarop u de MedimoApp hebt geopend. Na het inloggen op de Medimo webversie wordt het hoofdmenu getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

3. Klik in de Medimo webversie op het poppetje
    Hiermee opent u het snelmenu. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld. Hierbij is ingezoomd op het snelmenu.

4. Klik in het snelmenu op 'Registreer App'
    Hiermee navigeert u naar de 'Registreer Medimo App' pagina. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

5. Pak de MedimoApp erbij
    Daar wordt het beginscherm getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

6. Tik op het QR-icoon
    Deze vindt u rechtsonder.  Hiermee opent de app de camera van het toestel. Gebruikt u de app voor het eerst? Dan kan een andere beginscherm worden getoond. Tik in dat geval op de knop 'Volgende'. De app opent daarna de camera. De app kan om toestemming vragen voor toegang tot de camera.

7. Scan met de MedimoApp de QR-code
    Bent u rechtstreeks ingelogd op de Medimo webversie, dan vraagt de MedimoApp om een verificatiecode. Deze code stuurt Medimo naar het gekoppelde mobiele nummer. Na het opgeven van de verificatiecode vraagt Medimo een pincode aan te maken. Bent u via single sign-on ingelogd? dan vraagt de app direct om een pincode aan te maken. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

8. Geef een 5-cijferige pincode op
    Eenvoudige pincodes zoals 12345 worden niet geaccepteerd. Na het opgeven van een pincode wordt de knop 'Volgende' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

9. Tik op de blauwe knop 'VOLGENDE'
    Hierna is de gebruiker toegevoegd en toont de app het beginscherm.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024