MedimoApp - Medicatie herhalen (bestellen)

Wanneer de medicatie van de cliënt (bijna) op is, dan kunt u in Medimo, mits u daarvoor de benodigde permissies hebt, medicatie bestellen. Dit herhalen van medicatie kan ook in de MedimoApp. Dit artikel beschrijft hoe u een bestelling plaatst en wat hiervoor moet worden ingericht in Medimo.

Instructievideo

U bestelt medicatie vanuit de medicatielijst van de cliënt. Daar kunt u op het middel dat u wilt bestellen tikken om de details te openen. Dit ziet eruit zoals de onderstaande afbeelding.

Hier wordt onderin aan de rechterzijde de knop 'Bestellen' weergegeven. Naast het opgeven van de bestelling kunt u vanuit hier de historie openen en extra informatie nagaan.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om een bestelling te plaatsen:
  1. Tik op de knop 'Bestellen'
    Hiermee gaat u naar een scherm dat overeenkomt met de onderstaande afbeelding.

2. Geef het aantal op dat u wilt bestellen
    U kunt handmatig een aantal opgeven of met de knop 'Herhaal' de vorige levering herhalen.

3. Geef een gewenste leverdatum op
    U kunt hiervoor de knoppen 'Vandaag', 'Morgen' of 'Weekdoos' gebruiken. Wilt u hiervan afwijken, dan kunt u tikken in het 'Levering s.v.p. per'-veld om handmatig een datum op te geven. Naast de gewenste leverdatum kunt u optioneel een extra opmerking toevoegen in het veld 'Bijzonderheden'. Deze opmerking wordt verzonden naar de apotheek.

4. Tik op de knop 'Bestellen'
    Hiermee opent u een besteloverzicht. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Hier controleert u de invoer. Klopt deze niet, dan kunt u terug met de knop 'Annuleren', om de invoer aan te passen. Klopt uw invoer wel, dan kunt u verder naar de volgende stap.

5. Tik op de knop 'Bevestigen'
    Hiermee plaatst u de bestelling bij de apotheek en wordt de door u opgegeven gewenste leverdatum getoond bij het middel. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld. De blauwe pijl wijst naar de gewenste leverdatum.

Inrichting

Om medicatie te kunnen bestellen/herhalen, moet de gebruiker in het bezit zijn van een aantal permissies. Voor het ontvangen van de bestelling dient de apotheek (mogelijk) het één en ander in te richten. Beide punten worden in de komende hoofdstukken toegelicht.

Permissies

Om medicatie te kunnen bestellen/herhalen met de app, moet de gebruiker in het bezit zijn van de volgende permissies:
  1. Bekijk medicatie
  2. Medicatie toedienen
  3. Bestel/herhaal medicatie

Ontvangst bestelling (Apotheek) EDIFACT

De apotheek kan de aanvraag op verschillende wijzen ontvangen. Doorgaans gaat de voorkeur naar EDIFACT. Hiervoor moet bij de apotheek entiteit de optie 'Edi verstuur herhalingen/polirecepten' zijn geactiveerd.
Ontvangst bestelling (Apotheek) e-mail
Naast EDIFACT kan de bestelling ook via e-mail worden verstuurd, mits dit op een veilige wijze kan. Wil de apotheek de bestelling per e-mail ontvangen, dan dient deze de permissie 'Ontvang e-mail over geneesmiddelaanvragen' toe te voegen aan de gebruiker met het juiste e-mailadres.