Voorschrijven weergave Schema

In de weergave 'Schema' kunt u per datum een tijd een andere dosering in laten gaan. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een op- of afbouwschema invoeren. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de weergave 'Schema'.

Invoeren Schema

Bij het maken van een schema dient u per wijziging in de dosering een nieuwe regel toe te voegen. Hierdoor weet Medimo per wanneer de dosering moet worden aangepast. Volg de onderstaande stappen om een schema in te voeren:
  1. Geef het startmoment van het schema op
    Dit is de datum en tijd dat aan de linkerzijde van de doseerregel wordt getoond. U kunt in dit veld klikken om de datum en tijd aan te passen.

2. Geef de dosering van de eerste doseeregel op
    Dit betreffen de doseeraantallen en het doseerinterval. Indien nodig kunt u een extra toedienmoment toevoegen. Klik hiervoor op '+ Tijd toevoegen' en kies de toedientijd. U kunt maximaal 6 toedientijden opgeven.

3. Klik op '+ Regel toevoegen'
    Hiermee voegt u een extra doseerregel toe. Medimo vult automatisch de volgende dag in als startdatum en -tijd voor de tweede doseer regel. Deze datum en tijd geven aan wanneer de deze doseerregel start en de eerste doseerregel stopt. U kunt in dat veld klikken om de datum en tijd aan te passen.

4. Geef de dosering van de volgende doseeregel op
    Dit betreffen de doseeraantallen en het doseerinterval. Indien nodig kunt u een extra toedienmoment toevoegen. Klik hiervoor op '+ Tijd toevoegen' en kies de toedientijd. U kunt maximaal 6 toedientijden opgeven. Herhaal stap 3 en 4 voor elke 'dosseerstap' in het schema. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een afbouwschema voor prednison. Hierin wordt wekelijkse afgebouwd van 30mg tot 5mg.

Nadat u het schema hebt ingevoerd kunt u op de gebruikelijke wijze het invoeren afronden. Voor de medicatiebewaking geldt dat deze per doseerregel wordt uitgevoerd en dient te worden afgehandeld.

5. Klik op de knop 'Start!'
    Hierdoor toont Medimo het overzicht medicatiebehandeling. Hier kunt u de invoer controleren en waar nodig aanpassen.

6. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hiermee voert u het schema in en toont Medimo de status van de cliënt.

Opgeven tijdelijk schema

Standaard loopt een schema door na de laatste doseerregel. U geeft immers tijdens het invoeren van de dosering alleen een startmoment op van de doseerregel en geen stop. Toch kunt direct aangeven dat het een tijdelijk schema is. Gebruik hiervoor '+ Aanvullende stop' in het overzicht medicatiebehandeling. Dit overzicht wordt getoond nadat heeft geklikt op de knop 'Start!'. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een overzicht medicatiebehandeling bij het starten van een schema. De groene pijl wijst naar de betreffende link.