Waarom kan ik geen opiumwet medicatie bestellen/herhalen?

Waarom kan ik geen opiumwet medicatie bestellen/herhalen?

In Medimo wordt ingericht wie opiumwet medicatie kan herhalen. Wanneer dit wordt geblokkeerd dan toont Medimo de reden hiervan. Deze reden staat rechts vermeld zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.
-afbeelding-
In onderstaande tabel kunt u per reden een korte toelichting nagaan.
Reden van blokkade
Uitleg
Aanvragen van opiaten is niet toegestaan. Bestellen is nu niet mogelijk.
Alleen personen die medicatie kunnen voorschrijven mogen opiumwet medicatie herhalen. Dit stelt functioneel applicatiebeheer in. Voor meer informatie kunnen functioneel applicatiebeheerders artikel Waar richt ik het herhalen van opiumwet en sedativa in? raadplegen.






Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​

CE certificate