Medicatie aanvraag - Persoons herhaalmedicatie

Dit artikel legt de functionaliteit van de Persoons herhaalmedicatie in Medimo toe. Dit is het bestellen van medicatie wat voorgeschreven is bij de cliënt. U kunt ook vanuit de toedienregistratie van de cliënt en vanuit de MedimoApp medicatie herhalen. Kan ik vanuit de toedienregistratie medicatie bestellen?
De term 'cliënt' is in Medimo instelbaar. Het kan zijn dat binnen uw zorgorganisatie een andere term gebruikt wordt zoals 'Bewoner' of 'Patiënt'.

Er zijn verschillende routes om Persoons herhaalmedicatie te bestellen. Doorgaans wordt dit met de knop 'Herhaal' vanuit de status van de cliënt gedaan. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een status. Hierin wijst de groene pijl naar de betreffende knop.

Na het klikken op de knop 'Herhaal' toont Medimo een bestellijst. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Instructies

In de bestellijst kunt u per geneesmiddel en per cliënt een aantal opgeven wat u wilt bestellen. Volg onderstaande instructies om een bestelling te plaatsten.

Klik in het veld achter het geneesmiddel wat u wilt bestellen voor de cliënt.
Medimo opent een modal waar u het aantal kunt opgeven en de recente leveringen kunt nagaan. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Geef het gewenste aantal op.
Door te klikken op de link van de recente levering(zie groene pijl in bovenstaand afbeelding), herhaalt u die bestelling. Optioneel kunt u in het veld 'Bijzonderheden' een opmerking toevoegen.

Klik op de knop 'OK'.
Medimo sluit de modal en toont de bestellijst. Herhaal bovenstaande stappen voor elk geneesmiddel wat u wilt bestellen.

Controleer de 'Lever svp per' datum.
Medimo heeft standaard een 'Lever svp per' datum ingevuld. Deze datum wordt berekend conform de werkafspraken. Wilt u hiervan afwijken dan kunt u deze datum aanpassen.

Klik op de knop 'Bestellen'.
Medimo stuurt de bestelling naar de apotheek en toont het 'Aanvragen (herhaal)medicatie menu'.

Historie

Alle herhaalaanvragen die voor de cliënt zijn gedaan kunt u terugvinden in de medicatiehistorie van de cliënt. Deze vindt u bij het tabblad leveringen en zijn te herkennen aan de tekst 'Herhaal' (zie groene pijl in onderstaande afbeelding).

Inrichting

Dit hoofdstuk legt uit wat er moet zijn ingericht om te kunnen bestellen voor de werkvoorraad in Medimo dit betreft onderstaande punten:
  1. Permissies - Gebruikers die gaan onttrekken uit de werkvoorraad moeten in het bezit zijn van de permissies:
    1. 'Bestel herhaalmedicatie'
    2. 'Bekijk medicatie'

Berichten stroom

Medimo stuurt (afhankelijk van de inrichting) na aanleiding van een bestelling verschillende berichten. Dit zijn e-mail berichten en EDIFACT. EDIFACT wordt verstuurd naar de apotheek mits voldaan wordt aan de voorwaarden. Voor meer informatie over het EDIFACT verkeer kan artikel worden geraadpleegd. E-mail wordt verstuurd naar elke gebruiker die de permissie 'Ontvang email over registratie werkvoorraad werkvoorraad'.

Meldingen

Medimo kan (ter info) meldingen tonen tijdens het invoeren van de bestelling. Hieronder worden deze meldingen toegelicht.

"Let op! Reeds besteld voor datum (aantal)"
Dit geneesmiddel is al besteld en deze bestelling moet nog geleverd worden. Medimo toont deze melding om te voorkomen dat er dubbele bestellingen binnen komen bij de apotheek.

"Let op! Deze bestelling moet worden goedgekeurd door de arts."
Dit geneesmiddel kunt u niet direct bestellen bij de apotheek. U doet hiermee een 'herhaalvoorstel' die een arts moet accorderen voordat de bestelling van dit geneesmiddel naar de apotheek wordt gestuurd.

"De bewoner is momenteel niet actief, u kunt daarom niks aanvragen."
De cliënt is tijdelijk afwezig. Pas als de tijdelijke afwezigheid is beëindigd kunt u medicatie voor de cliënt bestellen.

"Aanvragen van opiaten is niet toegestaan. Bestellen is nu niet mogelijk."
U mag voor deze cliënt geen opiaten bestellen.

"Aanvragen van sedativa is niet toegestaan. Bestellen is nu niet mogelijk."
U mag voor deze cliënt geen sedativa bestellen.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-1, productiedatum: 27-02-2023

CE certificate

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024