Medicatie aanvraag - Bestellijst algemeen

Medicatie aanvraag - Bestellijst algemeen

Medicatie die op de afdeling ligt, maar niet in een werkvoorraad of voorraad van de cliënt zit, kan op de algemene bestellijst worden geplaatst. Meestal zijn dit geneesmiddelen en/of hulpmiddelen zoals paracetamol of bepaalde pleisters. Door dergelijke middelen op de algemene bestellijst te plaatsen, kunnen die worden besteld bij de apotheek. Deze bestellingen worden op naam van de afdeling besteld en niet op naam van de cliënt. 
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Medicatieaanvraag > Bestellijst algemeen. Hierna wordt een lijst van middelen getoond, opgenomen in de algemene bestellijst. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding. Heeft u toegang tot meerdere afdelingen, dan vraagt Medimo eerst een afdeling te kiezen voordat de bestellijst wordt getoond. 

Plaatsen bestelling

In de bestellijst kunt u per geneesmiddel het aantal opgeven dat u wilt bestellen. Volg daarvoor de onderstaande instructies:
  1. Klik in het veld achter het geneesmiddel wat u wilt bestellen
    Hierna worden de recente leveringen en een veld om het aantal op te geven getoond in een pop-up. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.
    ***afbeelding pop-up toevoegen***

  2. Geef het aantal op wat u wilt bestellen
    Houd er rekening mee dat het aantal wordt vermedigvuldigd met het aantal stuks op de lijst. Als in bovenstaand voorbeeld een 2 wordt opgegeven bij de paracetamol, dan worden er 200 stuks besteld. In het veld 'Bijzonderheden' kunt u een extra opmerking toevoegen.

  3. Klik op de knop 'OK'
    Hierna wordt de pop-up gesloten en kunt u bij het volgende artikel de aantallen opgeven. Herhaal bovenstaande stappen voor elk geneesmiddel dat u wilt bestellen.

  4. Controleer de 'lever per datum'
    Hier is een datum voor ingevuld. Deze datum wordt berekend conform de werkafspraken. Wilt u hiervan afwijken dan kunt u deze datum aanpassen.

  5. Klik op de knop 'Bestellen'
    Hiermee plaatst u de bestelling bij de apotheek

Spoedlevering

Veelal levert de apotheek op een vaste dag in week de medicatie. Als de apotheek op een andere dag de medicatie moet leveren, dan kan dat extra kosten met zich meebrengen. Om u hierop te attenderen wordt er een melding worden getoond als er een afwijkende leverdag wordt opgegeven. Deze melding komt overeen met de onderstaande afbeelding.

De inrichting van Medimo bepaalt of en welke waarschuwing er wordt getoond. Raadpleeg dit artikel​ voor meer informatie hierover.

Overzichten

In Medimo kunt via het 'Overzicht aanvragen bestellijst algemeen' een overzicht van de aanvragen raadplegen. Voor meer informatie over het genereren van overzichten kunt u artikel Handleiding overzichten raadplegen.

Inrichting

Om het bestellen van medicatie door de zorg te faciliteren, moet het één en ander conform de werkafspraken worden geconfigureerd. Meer informatie daarover vindt u in dit artikel.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Medicatie aanvraag - Afdeling herhaalmedicatie

      Medicatie dat buiten de medicijnrol wordt geleverd, dient periodiek te worden besteld. Afdeling herhaalmedicatie is één van de methodes om dit te doen. Hiermee wordt per afdeling een lijst van cliënten getoond en de medicatie die buiten de ...
    • Werkvoorraad algemeen

      Wanneer de werkvoorraad moet worden aangevuld, dan dient er een bestelling bij de apotheek te worden geplaatst. In Medimo plaats u deze bestelling via 'Werkvoorraad algemeen' Navigatie Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik in het hoofdmenu op ...
    • Medicatie aanvraag - Werkvoorraad op naam

      Wanneer er medicatie onttrokken moet uit de werkvoorraad, dan kan dit in Medimo op 2 manieren worden vastgelegd: Tijdens het voorschrijven - Hiermee legt de arts vast dat er medicatie uit de werkvoorraad moet worden onttrokken. Via werkvoorraad op ...
    • Medicatie aanvraag - Persoons herhaalmedicatie

      Dit artikel legt de functionaliteit van de Persoons herhaalmedicatie in Medimo toe. Dit is het bestellen van medicatie wat voorgeschreven is bij de cliënt. U kunt ook vanuit de toedienregistratie van de cliënt en vanuit de MedimoApp medicatie ...
    • Hoe plaats ik een bestelling via bestellijst algemeen?

      Dit kan via de 'Algemene bestellijst'. Dit is een bestelling die op naam van de afdeling en wordt gestuurd naar de verantwoordelijke apotheek. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een algemene bestellijst voor een afdeling. Gebruik het ...