Hoe plaats ik een bestelling via bestellijst algemeen?

Dit kan via de 'Algemene bestellijst'. Dit is een bestelling die op naam van de afdeling en wordt gestuurd naar de verantwoordelijke apotheek. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een algemene bestellijst voor een afdeling.

Gebruik het 'zoeken in alles' veld of klik vanuit het dashboard op Medicatieaanvraag > Bestellijst algemeen. Heeft u toegang tot meerdere afdelingen dan vraagt Medimo eerst de afdeling waarvoor u wilt bestellen te kiezen alvorens de bestellijst wordt getoond. Volg onderstaande instructies om een bestelling te plaatsen.
  1. Klik in het veld achter het geneesmiddel wat u wilt bestellen
    Medimo opent een modal waar u de aantallen kunt opgeven. Onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

2. Geef het aantal op wat u wilt bestellen
    Optioneel kunt u een extra opmerking toevoegen.

3. Klik op de knop 'OK'
    In plaats van klikken kunt u ook de entertoets gebruiken. Hierna sluit Medimo de modal en kunt u bij het volgende artikel de aantallen opgeven. Herhaal bovenstaande stappen voor elk geneesmiddel wat u wilt bestellen.

4. Controleer de 'lever svp per datum'
    Deze kunt u aanpassen door te klikken in het veld achter 'lever per' of middels de links achter dit veld.

5. Klik op de knop 'Bestellen'
    Hiermee stuurt u de bestelling naar de verantwoordelijke apotheek.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024