Medicatie aanvraag - Werkvoorraad op naam

Wanneer er medicatie onttrokken moet uit de werkvoorraad, dan kan dit in Medimo op 2 manieren worden vastgelegd:
  1. Tijdens het voorschrijven - Hiermee legt de arts vast dat er medicatie uit de werkvoorraad moet worden onttrokken.
  2. Via werkvoorraad op naam - Hiermee legt de zorg (niet voorschrijvers) vast dat er medicatie uit de werkvoorraad moet worden onttrokken.
Dit artikel legt de functie werkvoorraad op naam toe.
Gebruik het 'Zoeken in alles veld of klik vanuit het hoofdmenu op Medicatie aanvraag > Werkvoorraad op naam. Daar toont Medimo een lijst van cliënten (mogelijk dat Medimo eerste vraagt een afdeling te kiezen) waarvoor u een onttrekking uit de werkvoorraad mag doen. Kies de cliënt om de bestellijst te openen. Daar toont Medimo de huidige medicatie en welke artikelen u kunt onttrekken uit de werkvoorraad.  De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Instructies

In de bestellijst geeft u per geneesmiddel op het aantal wat u wilt onttrekken. Voor de apotheek is instelbaar hoeveel er maximaal besteld (en daarmee onttrokken) kunnen worden. Medimo toont dit maximum op de bestellijst. Volg de onderstaande instructies om de medicatie te onttrekken.
  1. Klik in het veld achter het geneesmiddel wat u wilt onttrekken uit de werkvoorraad
    Hierna toont Medimo in een pop-up een formulier waar u het aantal opgeeft en de recente leveringen kunt nagaan. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Geef het te onttrekken aantal op
    Door te klikken op de link van de recente levering herhaalt u die bestelling. Optioneel kunt u in het veld 'Bijzonderheden' een opmerking toevoegen.

3. Klik op de knop 'OK'
    Hiermee sluit u de modal en toont Medimo de bestellijst. Herhaal bovenstaande stappen voor elk geneesmiddel wat u wilt bestellen.

4. Controleer de 'Lever svp per' datum
    Deze datum wordt berekend conform de werkafspraken. Wilt u hiervan afwijken dan kunt u deze datum aanpassen.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024