Voorraadbeheer werkvoorraad - Uitgeven reserveringen

Voorraadbeheer werkvoorraad - Uitgeven reserveringen

Wanneer er medicatie moet worden onttrokken, bijvoorbeeld na aanleiding van een voorschrift van een voorschrijver, dan plaatst de persoon die de onttrekking aanvraagt hiermee ook een reservering. Door de reservering uit te geven, boekt u het aantal af en is daarmee de voorraad geactualiseerd.

Het uitgeven van reserveringen kan vanuit het tabblad 'Reserveringen' in het werkvoorraadbeheer dashboard. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Hieronder volgt een toelichting op wat u hier ziet.

In dit tabblad worden alle openstaande reserveringen getoond. Dit zijn aanvragen om medicatie te onttrekken uit de werkvoorraad. In Medimo wordt dit een 'Werkvoorraad op naam' aanvraag genoemd.

Onder de tabs aan de linkerzijde wordt een 'Zoek/filter'-veld getoond. Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke reservering. Rechts daarvan wordt een filterknop weergeven om enkel de reserveringen van opiaten te tonen.

Per middel dat is gereserveerd, wordt een regel getoond waarin de volgende informatie weergegeven:
  1. Datum van reservering
  2. Naam geneesmiddel
  3. Voor welke cliënt medicatie is gereserveerd
  4. Aantal dat is gereserveerd
  5. Wie de medicatie heeft gereserveerd

Reservering uitgeven (afboeken van de voorraad)

Volg de onderstaande instructies om een reservering uit te geven:
  1. Selecteer de reserveringen die u wilt uitgeven
    Gebruik hiervoor de vakjes die aan de rechterzijde worden getoond. U kunt de reserveringen individueel selecteren of alle openstaande reserveringen in een keer (bovenste vakje aan de linkerzijde). Na het selecteren wordt de knop 'Uitgegeven' actief en kleurt donkerblauw. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


  2. Klik op de knop uitgegeven
    Hiermee geeft u de reservering uit, verdwijnt deze uit de lijst met openstaande reserveringen en wordt de voorraad geactualiseerd. Als de medicatievoorraad van de cliënt wordt bijgehouden wordt hiermee ook de voorraad van de cliënt bijgewerkt.

Afwijkende uitgifte

Als de uitgifte niet overeenkomt met de reservering, dan kunt u deze handmatig vastleggen. Klik daarvoor op de regel van de reservering. Daarna wordt een venster getoond om de uitgifte handmatig vast te leggen. De komt overeen met de onderstaande afbeelding.


Hier kunt u in het veld 'uitgeven' het daadwerkelijke uitgegeven aantal opgeven en indien gewenst een extra opmerking toevoegen. Deze opmerking wordt vastgelegd in de historie. Klik op de knop 'Opslaan' om de medicatie uit te geven.

Reservering laten vervallen

Naast het uitgeven van reserveringen kunt u ook reserveringen laten vervallen. Dit gebruikt u bijvoorbeeld als de reservering niet conform de werkafspraken is geplaatst. Om reserveringen te laten vervallen kunt u dezelfde werkwijze hanteren als het uitgeven van reserveringen, maar gebruikt u de knop 'Vervallen' in plaats van 'Uitgegeven'.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Beschrijving Voorraadbeheer

      Het bijhouden van de voorraad in Medimo biedt verschillende voordelen. Het stelt u in staat om de opiumwetadministratie nauwkeurig bij te houden en een gedetailleerde administratie te voeren van de artikelen in de werkvoorraad. Omdat de voorraad ...
    • Voorraadbeheer - Uitleg tabbladen

      Het dashboard van voorraadbeheer bestaat uit een aantal tabbladen. Dit geldt voor de werkvoorraad en voor de cliëntvoorraad. Dit artikel beschrijft wat u ziet bij de verschillende tabbladen. Dashboard voorraadbeheer volledige voorraad Het dashboard ...
    • Voorraadbeheer - Voorraad corrigeren

      Naast het inboeken van bestellingen en uitgeven van reserveringen (werkvoorraad) kunt u ook handmatig de voorraad corrigeren. Dit gebruikt u bijvoorbeeld als een deel van de voorraad is vernietigd. Voor het corrigeren van de voorraad van de cliënt en ...
    • Voorraadbeheer - Historie voorraadartikel

      Alle wijzigingen in de voorraad worden per voorraadartikel vastgelegd. Onder wijzigingen verstaan we: correcties, reserveringen, uitgiftes, bestellingen en leveringen. Hier kunt u onder ander nagaan wat er is gemuteerd en door wie. Het nagaan van de ...
    • Voorraadbeheer - Afdeling bestellingen

      Alle medicatieaanvragen van medicatie waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunt u nagaan bij 'Afdeling bestellingen'. Vanuit daar kunt u de levering bijboeken en daarmee de voorraad actualiseren. Navigatie Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik ...