Voorraadbeheer - Uitleg tabbladen

Voorraadbeheer - Uitleg tabbladen

Het dashboard van voorraadbeheer bestaat uit een aantal tabbladen. Dit geldt voor de werkvoorraad en voor de cliƫntvoorraad. Dit artikel beschrijft wat u ziet bij de verschillende tabbladen.

Dashboard voorraadbeheer volledige voorraad

Het dashboard van de volledige voorraad wordt getoond bij het openen van voorraadbeheer en ziet eruit zoals de onderstaande afbeelding.


Hieronder volgt per tabblad een toelichting op wat u ziet:

Tabblad Voorraad

Bij het openen van het dashboard wordt het tabblad 'Voorraad' getoond. Dit is een lijst van geneesmiddelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden en geeft u een totaal overzicht van de huidige voorraad. De bovenstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Bovenin aan de linkerzijde wordt een 'Zoek / filter'-veld getoond. Dit kunt u gebruiken om te zoeken naar een specifiek middel. Rechts daarvan wordt de filter 'Alleen actief' weergegeven. Deze filter is standaard toegepast, maar kunt u uitzetten door erop te klikken. Hierna worden ook de middelen die in het verleden werden beheerd, getoond in het rood.

Per geneesmiddel wordt een regel weergegeven met de volgende informatie:
  1. Naam geneesmiddel
  2. Aantal in voorraad
  3. Bestelparameters - Dit zijn de parameters die worden gebruikt voor het automatisch bestellen.
  4. Vervaldatum - Dit is de eerstkomende vervaldatum.

Tabblad Bestellingen

In het tabblad 'Bestellingen' worden alle openstaande bestellingen van medicatie waarvan de voorraad wordt bijgehouden getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Vanuit hier kunt u de leveringen vastleggen en daarmee de voorraad actualiseren. Informatie over wat er wordt getoond en hoe u de bestelling kunt bijboeken vindt u hier.

Tabblad Reserveringen

Dit tabblad geeft alle openstaande reserveringen weer. Dit tabblad wordt alleen getoond in het voorraadbeheer dashboard van de werkvoorraad en komt overeen met de onderstaande afbeelding.

Vanuit hier kunt u de reserveringen uitgeven en daarmee de voorraad actualiseren. Informatie over wat er wordt getoond het hoe u de reservering uitgeeft vindt u hier.

Dahboard voorraadbeheer voorraadartikel

U kunt klikken op een geneesmiddel om het dashboard van dat middel te openen. Dit dashboard lijkt op de onderstaande afbeelding.


Hieronder volgt per tabblad een toelichting op wat u ziet:

Tabblad Voorraad van voorraadartikel

Naast het dashboard van de volledige voorraad is er ook een dashboard van het voorraadartikel. U opent dit dashboard door te klikken op het voorraad artikel. Daarna wordt een scherm getoond dat overeenkomt met de onderstaande afbeelding.


Hier heeft u een totaal overzicht van het voorraadartikel en kunt u deze corrigeren. Meer informatie over wat er wordt getoond en hoe de voorraad is te corrigeren vindt u hier.

Tabblad Bestellingen van voorraadartikel

Dit tabblad heeft dezelfde werking en weergave als het tabblad bestelling van de volledige voorraad, maar is specifiek voor het betreffende voorraadartikel.

Tabblad Reserveringen van voorraadartikel

Dit tabblad heeft dezelfde werking en weergave als het tabblad reservingen van de volledige voorraad, maar is specifiek voor het betreffende voorraadartikel.

Tabblad Historie van voorraadartikel

Alle wijzigingen in de voorraad van het artikel worden vastgelegd en zijn na te gaan in het tabblad 'Historie'. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Bovenin aan de linkerzijde wordt een 'Zoek / filter'-veld weergegeven. Hiermee kunt u zoeken in de historie. Rechts daarvan worden filters getoond voor alleen bestellingen of reserveringen.

Tabblad Opties van voorraadartikel

In het tabblad opties kunt u de eenheid aanpassen en het automatisch bestelling configureren. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van dit tabblad.

Meer informatie over het configureren van automatisch bestellen vindt u hier.



Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Beschrijving Voorraadbeheer

      Het bijhouden van de voorraad in Medimo biedt verschillende voordelen. Het stelt u in staat om de opiumwetadministratie nauwkeurig bij te houden en een gedetailleerde administratie te voeren van de artikelen in de werkvoorraad. Omdat de voorraad ...
    • Voorraadbeheer - Historie voorraadartikel

      Alle wijzigingen in de voorraad worden per voorraadartikel vastgelegd. Onder wijzigingen verstaan we: correcties, reserveringen, uitgiftes, bestellingen en leveringen. Hier kunt u onder ander nagaan wat er is gemuteerd en door wie. Het nagaan van de ...
    • Voorraadbeheer - Voorraad corrigeren

      Naast het inboeken van bestellingen en uitgeven van reserveringen (werkvoorraad) kunt u ook handmatig de voorraad corrigeren. Dit gebruikt u bijvoorbeeld als een deel van de voorraad is vernietigd. Voor het corrigeren van de voorraad van de cliënt en ...
    • Voorraadbeheer - Afdeling bestellingen

      Alle medicatieaanvragen van medicatie waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunt u nagaan bij 'Afdeling bestellingen'. Vanuit daar kunt u de levering bijboeken en daarmee de voorraad actualiseren. Navigatie Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik ...
    • Voorraadbeheer - Automatisch bestellen

      U kunt per geneesmiddel dat in de voorraad zit 'automatisch bestellen' configureren. Hiermee plaatst Medimo automatisch een bestelling wanneer de voorraad aan de bestelvoorwaarde voldoet. Hierdoor hoeft u niet meer periodiek de medicatie te herhalen. ...