Waarom worden gebruikers uitgelogd?

Om bij te kunnen houden of u ingelogd bent, maakt Medimo gebruik van een zogenaamd sessie-cookie. Wanneer uw werkomgeving periodiek alle cookies verwijdert, zult u ook dit cookie kwijtraken en automatisch uitgelogd zijn. Controleer met uw systeembeheerder als u op willekeurige momenten 'ineens' bent uitgelogd.

Om veiligheidsredenen wordt een sessie bij 30 minuten inactiviteit automatisch beëindigd. 5 minuten voor dat dat gebeurt, wordt er een melding op het scherm getoond met de optie om de sessie te verlengen.

Wanneer er gewerkt wordt waarbij er meerdere vensters of tabbladen openstaan, moet Medimo deze vensters met elkaar kunnen laten communiceren. Immers als u in het ene venster werkt, denkt het andere venster dat er sprake is van inactiviteit. Medimo maakt hiertoe gebruik van zogenaamde 'local-storage' van uw browser. Mogelijk is het gebruik hiervan beperkt of geblokkeerd in uw omgeving. Controleer met uw systeembeheerder als u op willekeurige momenten 'ineens' bent uitgelogd én u gebruikt meerdere vensters tegelijk.