Accorderen medicatievoorstellen

In Medimo kan een gebruiker een medicatievoorstel doen. Ook kan Medimo, indien wordt voldaan aan de voorwaarden voor gestopte medicatie, medicatievoorstellen maken. Dit voorstel blijft buiten de actuele medicatiestatus en heeft geen invloed op de toedienregistratie, toedienlijst of de bestellijst. Pas wanneer een voorschrijver de medicatievoorstellen accordeert, worden ze doorgestuurd naar de medicatiestatus. Pas dan komen de mutaties ook ter autorisatie aan bij de apotheek.
Bij het openen van de status van de cliënt toont Medimo of er voor de komende 28 dagen medicatievoorstellen klaarstaan. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Klik op de melding om de status inclusief mogelijke regels voor accordering te tonen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Hoofdmenu

Wanneer er een opdracht om te accorderen voor uw eigen cliënten klaarstaat, toont Medimo dit in het hoofdmenu. In de knop 'Accorderen' wordt het aantal openstaande opdrachten weergegeven in een rood label. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Klik op de knop 'Accorderen' om naar de lijst met openstaande opdrachten te navigeren. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld daarvan.

Klik op de cliënt om naar de status te navigeren. Vanuit daar kunt u de medicatievoorstellen beoordelen.

Waarneming

Standaard toont Medimo een lijst met voorgestelde medicatieopdrachten voor uw eigen cliënten. Dit zijn de cliënten waarvan u de arts van inschrijving bent. Als u aan het waarnemen bent, kunt u de knop 'Waarneming' gebruiken. Hierdoor toont Medimo een lijst van alle cliënten waarvoor een voorgestelde medicatieopdracht klaarstaat. Als er geen opdrachten klaarstaan voor uw eigen cliënten, toont Medimo direct de lijst van alle cliënten.

Medicatievoorstel accorderen

Vanuit de status inclusief mogelijke regels om te accorderen kunt u het medicatievoorstel beoordelen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Klik op de mogelijke te accorderen regel om naar het voorschrijfscherm te gaan. Daar is de dosering vooraf ingevuld uit het voorstel en kunt u, indien nodig, aanpassingen doen aan het voorschrift. Hiervoor kunt u dezelfde procedure volgen als bij het voorschrijven van medicatie. Als u het niet eens bent met het voorstel, kunt u deze verwijderen. Hierdoor verdwijnt deze uit de lijst met mogelijke regels om te accorderen.

Historie

Alle medicatievoorstellen en de afhandeling daarvan zijn na te gaan in de medicatiehistorie van de cliënt.

Permissies

Om medicatievoorstellen te accorderen, moet de gebruiker beschikken over de volgende permissies:
  1. Bekijk medicatie
  2. Pas medicatie van cliënt aan
Voor het maken van een medicatievoorstel moet de gebruiker in het bezit zijn van de volgende permissies:
  1. Bekijk medicatie
  2. Stel medicatie wijziging voor