Werkvoorraadlocatie

Werkvoorraadlocatie

Als er gewerkt wordt met een werkvoorraad, dan kan Medimo de bestellingen voor- en onttrekkingen uit de werkvoorraad faciliteren. Ook kan Medimo de voorraad bewaken. Dit bewaken noemen we ook wel voorraadbeheer. Om dit te kunnen bewerkstelligen wordt er een werkvoorraadlocatie aangemaakt. Hierin worden de parameters opgegeven die betrekking hebben de werkvoorraad. Als er wordt gewerkt met voorraadbeheer, dan wordt per fysieke werkvoorraad een werkvoorraadlocatie aangemaakt. 

De werkvoorraadlocatie heeft betrekking op de volgende functionaliteiten:
  1. Bestellingen om de werkvoorraad aan te vullen
  2. Onttrekkingen uit de werkvoorraad
  3. Voorraadbeheer van werkvoorraad
  4. Berichtenverkeer (email) omtrent werkvoorraad
Gebruik het 'Zoeken in alles' veld of klik in het hoofdmenu op Onderhoud > Entiteiten > Werkvoorraadlocaties beheren. Hier toont Medimo een lijst met werkvoorraadlocaties die u kunt beheren. Klik op de werkvoorraadlocatie om de details te openen. Deze details komen overeen met de onderstaande afbeelding


Toelichting op velden

Hieronder een toelichting op de velden die worden getoond:

Naam en omschrijving

Deze waarden worden getoond bovenaan de bestellijst om de werkvoorraad aan te vullen. Hiermee controleert de gebruiker of voor de juiste werkvoorraad de bestelling wordt geplaatst. 

Verantwoordelijke arts

Als er medicatie wordt aangevraagd bij de apotheek, dan moet dit op naam van een arts. Dit veld bepaalt welke arts hiervoor wordt gebruikt. De gegevens, vastgelegd bij de entiteit van de 'verantwoordelijke arts', worden getoond in het recept.

Verantwoordelijke apotheek

Dit is de apotheek die de aanvragen ontvangt. Dergelijke aanvragen kan de apotheek per e-mail of EDIFACT ontvangen.

Verantwoordelijke afdeling

Instellingen van deze afdeling entiteit en de locatie entiteit waaronder de afdeling is aangemaakt worden nagegaan bij het opgeven en versturen van de bestelling. Meer informatie daarover vindt u terug in dit artikel.

Ook kan Medimo een e-mail sturen als er een onttrekking is opgegeven. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de beheerders van de voorraad worden geattendeerd op een reservering. Deze e-mail wordt onder andere gestuurd naar de verantwoordelijke afdeling, mits dat is ingesteld.  

Werkvoorraadlijst

Dit zijn de artikelen die in de werkvoorraad zitten. Deze lijst wordt veelal beheerd door de apotheek. Meer informatie over deze lijst staat in dit artikel.

Voorraadbeheer

Hiermee stelt u in of voor alle middelen in de werkvoorraad de voorraad wordt bewaakt, of alleen voor de middelen die handmatig zijn toegevoegd aan voorraadbeheer. Meer informatie over voorraadbeheer vindt u in dit artikel.

Vervaldatum verplicht

Als er gewerkt wordt met voorraadbeheer, dan kan de eerstkomende vervaldatum worden vastgelegd. Hierdoor is zichtbaar voor de voorraadbeheerders in Medimo wanneer er een middel vervalt. Het is instelbaar of het vastleggen van de vervaldatum verplicht is. Hiervoor moet dan wel worden gewerkt met voorraadbeheer. 

Opmerking verplicht

Wanneer er een mutatie is in de voorraad, dan kan daar een opmerking aan worden toegevoegd. U kunt instellen dat het toevoegen van een opmerking verplicht is of alleen verplicht als het een opiaat betreft. 

Nieuwe werkvoorraadlocatie aanmaken

Voordat u een nieuwe werkvoorraadlocatie kunt aanmaken moeten het volgende bij u bekend zijn:
  1. Welke apotheek is verantwoordelijk voor de levering
  2. Welke werkvoorraadlijst wordt gebruikt
  3. Welke artsgegevens op de aanvraag moeten worden getoond
  4. Is er een verantwoordelijke afdeling?
    1. Welke?
  5. Moet de voorraad worden bewaakt?
    1. Voor welke artikelen?
    2. Is een vervaldatum verplicht
    3. Is een opmerking verplicht
  6. Aan welke locatie entiteiten moet de werkvoorraadlocatie worden gekoppeld? 

Permissies

De volgende permissies hebben betrekking op de werkvoorraadlocatie:
  1. Sta gebruik van werkvoorraadlocatie toe voor locaties - Gebruikers met deze permissie kunnen de werkvoorraadlocatie koppelen aan een locatie entiteit.
  2. Pas werkvoorraadlocatie aan - Hiermee kunnen de parameters van de werkvoorraadlocatie aanpassen.
Deze permissies worden doorgaans toegekend aan functioneel applicatiebeheerders 

Permissie voorraadbeheer

Bovengenoemde permissies, zijn permissies die worden gebruikt voor het aanpassen van de inrichting van Medimo. Naast aanpassen van de inrichting, is er een permissie om de werkvoorraad te beheren. Deze is:
  1. Wijzig de voorraad van de werkvoorraad - Hiermee kunnen gebruikers de voorraad bewaken. Dit is noodzakelijk voor gebruikers die reservering uitgeven, leveringen inboeken en voorraad corrigeren. Meer informatie daarover vindt u in dit artikel.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Voorraadbeheer - Inrichting

      Om gebruik te kunnen maken van voorraadbeheer moet het een en andere worden geconfigureerd in Medimo. Hieronder vallen het toekennen van permissies en inrichten van entiteiten. Dit artikel beschrijft welke permissies en entiteiten van toepassing zijn ...
    • Werkvoorraad algemeen inrichten

      Om het bestellen van medicatie voor de werkvoorraad te faciliteren, moet het één en ander conform de werkafspraken worden ingericht. Hierbij moet er met de volgende onderwerpen rekening worden gehouden. Permissies Gebruikers die medicatie voor de ...
    • Uitleg instellingen van locatie entiteit

      Alle instellingen op dit niveau hebben betrekking op alle cliënten die verblijven op afdelingen aangemaakt onder de locatie entiteit. De locatie entiteit dient conform de werkafspraken te worden ingericht. Hieronder een korte toelichting van de ...
    • Welke permissies zijn er en waarvoor zijn deze nodig?

      In dit artikel worden de meest gebruikte permissies in Medimo kort toegelicht. Voor een uitgebreidere toelichting op de permissies kunt u het Excel document in de bijlage raadplegen. Ook permissies die betrekking hebben op beheer en e-mail verkeer ...