Foutmelding - Acces denied

Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot Medimo via een koppeling, worden certificaten uitgewisseld. Per koppeling wordt in Medimo in het koppelvlak aangegeven welk certificaat valide is. Wordt er geen of verkeerd certificaat aangeboden, dan toont Medimo de foutmelding 'Acces denied' aan de gebruiker.

Naast certificaten, wordt het koppelvlak gebruikt om functionaliteiten te activeren. Hieronder verstaan we onder andere de SSO- en NAW-koppeling. Logt een gebruiker in met de SSO-koppeling, maar is dit niet geactiveerd in de het koppelvlak, dan wordt de toegang geweigerd en de foutmelding getoond.

Oorzaken

Certificaten komen niet overeen

Zoals hierboven beschreven wordt er een validatie op het meegestuurde certificaat gedaan. Komt dit certificaat niet overeen met die in het koppelvlak, dan wordt de toegang geweigerd en de foutmelding getoond. U kunt in de log 'Single Sign-on (sso)' per gebruiker nagaan welk certificaat wordt meegestuurd. Ga na wat het juiste certificaat moet zijn en waar(ECD/EPD of Medimo) dit moet worden aangepast.

Endpoint (URL) klopt niet

Als de gebruiker inlogt via SSO, dan doet die dit met een klant- en koppeling specifieke URL. Hiermee wordt bepaald welke omgeving en koppelvlak er gebruikt moet worden. Klopt dit endpoint niet, dan komen de gegevens uit de bron niet overeen met het koppelvlak in Medimo. Ga na welke URL er wordt gebruikt en pas deze zo nodig aan.

SSO koppeling niet geactiveerd in het koppelvlak

In het koppelvlak worden de functionaliteiten van de koppeling geactiveerd. Hieronder valt ook de SSO-koppeling. Is deze niet geactiveerd en maakt een gebruiker toch daarvan gebruik, dan wordt de toegang geweigerd en de foutmelding getoond. Ga na of de koppeling kan worden geactiveerd en licht zo nodig de Medimo helpdesk in.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024