Controleparaaf MedimoApp

Voor een aantal geneesmiddelen geldt dat er een extra controle door een collega moet worden gedaan. Deze collega dient een paraaf op te geven waarmee wordt vastgelegd dat er een extra controle is uitgevoerd. U herkent een geneesmiddel dat een extra controle behoeft aan de grijze balk 'CONTROLE NODIG'. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

In de MedimoApp kan op 2 manieren de controle worden aangeboden en uitgevoerd:
  1. Via een controlefoto - Deze methode kunt u gebruiken wanneer er geen collega in de buurt is. Deze collega kan met de controlefoto de controle op afstand uitvoeren.
  2. Directe controle door collega - Deze methode gebruikt u wanneer er wel een collega in de buurt is. In dit artikel wordt deze methode beschreven.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om de toediening met een controle door collega te registreren.
  1. Tik op de gekleurde balk
    Hiermee zet u de registratie in de wacht waardoor de gekleurde balken van kleur veranderen. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

2. Tik op de witte driehoek naast de 'MAAK FOTO' balk
    Hiermee opent u het submenu en vraagt Medimo de controle de kiezen. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

3. Tik op 'Controle door collega'
    Hiermee geeft u aan dat de collega in de buurt is en vraagt de app om de initialen. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

4. Geef de initialen van de collega op
    Dit initialen moeten minimaal 2 en maximaal 4 karakters bevatten.

5. Tik op de knop 'OK'
    Hiermee registreert u de controle en haalt u de registratie uit de wacht. De gekleurde balken veranderen hierdoor van kleur en de initialen van de collega worden in de grijze controle balk getoond. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

6. Tik op de gekleurde balk boven de controle balk
    Hiermee maakt u de registratie definitief en toont de app uw initialen. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024