Eigen gebruikersinstellingen

U kunt in Medimo instellingen configureren die alleen op u van toepassingen zijn. Hieronder vallen onder andere het zoeken naar cliënten en het ontvangen van e-mail. Dit artikel ligt toe welke gebruikersinstellingen u kunt configureren en wat het effect daarvan is.
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Gebruiker. Vanuit dit menu kunt u alle gebruikersinstellingen configureren. Hieronder een toelichting op het menu.

Voorkeuren

In de voorkeuren kunt u onder andere 'zoekinstellingen' configureren en DirectPrint activeren. Dit ziet eruit zoals de onderstaande afbeelding.

Hieronder een toelichting op wat u ziet:

Zoeken patient

Hier geeft u op hoe u wilt zoeken naar cliënten. U hebt hierbij keuze uit de volgende opties:
  1. Alle patienten - Er wordt direct een lijst van alle cliënten getoond waar u toegang tot hebt.
  2. Per afdeling - U dient een afdeling te kiezen alvorens de lijst van cliënten wordt getoond.
  3. Per locatie - U dient een locatie te kiezen en daarna de afdeling alvorens de lijst van cliënten wordt getoond.

Sortering patienten

Hier geeft u de standaard sortering op. U hebt de keuze uit naam of geboortedatum. Tijdens het zoeken naar cliënten kunt u handmatig de sortering aanpassen.

Waarneem patient

In Medimo wordt de termen 'waarneem cliënt' en 'eigen cliënt' gebruikt. Eigen cliënten zijn cliënten waarvan u de directe zorgverlener bent. In Medimo zijn dat de gekoppelde arts, gekoppelde apotheek en de afdeling waar de cliënt verblijft. Waarneem-cliënten zijn cliënten waarvan u niet de directe zorgverlener bent, maar wel toegang tot hebt. Voor deze cliënten neemt u waar voor de directe zorgverleners.

Met deze optie kunt u in het hoofdmenu een onderscheid maken tussen uw eigen cliënten ('Status') en waarneem cliënten ('Waarneming'). Kiest u voor de optie 'Alle patienten', dan worden all cliënten waar u toegang tot hebt getoond via 'Status' in het hoofdmenu. Kiest u voor 'Eigen patienten apart', dan voegt Medimo de 'Waarneming' toe aan het hoofdmenu. In dat geval navigeert u naar uw eigen cliënten via de 'Status' en naar uw waarneem cliënten via de 'Waarneming'.

Zoekresultaten (grote tabllen)

Hier geeft u het maximale aantal zoekresultaten per pagina op. Grote tabellen betreffen tabellen met meer dat 500 regels, anders gezegd meet dan 500 zoekresultaten.

Gebruik DirectPrint / PrintNode API-key

Apotheken kunnen indien gewenst etiketten vanuit Medimo printen. Hiervoor dient DirectPrint te worden geactiveerd en een API-key te worden opgegeven. Maakt u hier geen gebruik van dat kunt u deze velden ongemoeid laten. Meer informatie over DirectPrint vindt u hier.

Gebruikersgegevens

Hier wordt onder andere het mobiele nummer getoond waarna Medimo een sms stuurt voor het inloggen. Heeft u een account op naam, dan kunt u hier indien gewenst de naam aanpassen.
Logt u in met een Single sign-on koppeling, dan gebruikt Medimo de naamgegevens uit de bron. Het aanpassen van de naam in Medimo heeft dan géén effect.

Pincode wijzigen

Hier wijzigt u op de gebruikelijke manier uw persoonlijke pincode. Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een account op naam in Medimo.

Rapporten

Medimo kan, mits op een veilige manier, dagelijks, wekelijks of maandelijks een rapport mailen. Hier stel u in waarover u een rapport wenst te krijgen. Het type rapport bepaalt wanneer deze wordt gestuurd. Op de 'Maandelijks controlerapport lijsten' na kunt u alle rapporten ook rechtstreeks uit Medimo te halen. Hieronder een toelichting op de mail-rapport-opties.

Dagrapport receptmutaties

Hierin worden alle mutaties in medicatie van alle cliënten waar u toegang tot hebt, gerapporteerd. Hieronder vallen ook het autoriseren en digitaal nakijken door de apotheek. Dit rapport wordt dagelijks gemaild.

Dagrapport medicatiebewaking

Hierin worden alle Medicatiebewaking signalen die zijn getoond bij cliënten waar u toegang tot hebt, gerapporteerd. Dit rapport wordt dagelijks gemaild.

Wekelijks actielijst

Van alle openstaande acties tot en met de komende 7 dagen een rapport. Dit rapport wordt wekelijks gemaild.

Maandelijks controlerapport lijsten

Dit zijn rapporten die betrekking hebben op de werkzaamheden van de apotheek. Hieronder valt onder andere het rapport over de 'Uit de handel'-artikelen.

Berichten

Medimo kan na aanleiding van een mutatie een email sturen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het aanpassen van medicatie of bestellen voor de werkvoorraad. Informatie over de verschillende berichten opties vindt u hier.

Configureer printers voor DirectPrint

Maakt u gebruik van DirectPrint, dan geeft kunt u hier de printers configureren en etiket-opties activeren. Meer informatie over DirectPrint vindt u hier.

UZI-pas instellingen

Logt u in met een Uzi-pas, dan kunt u hier nagaan welke pas(sen) er zijn gekoppeld aan uw account. Meer informatie over inloggen met een UZI-pas vindt u hier.