Waarover kan Medimo een e-mail sturen naar eindgebruikers?

Waarover kan Medimo een e-mail sturen naar eindgebruikers?

Medimo kan na aanleiding van een mutatie een e-mail sturen. Dit artikel legt uit waarvan u een e-mail kunt krijgen en waar u dit instelt.

Berichten instellingen gebruiker

Hieronder worden de berichten opties toegelicht welke u instelt bij het tabblad 'Berichten' in het accountoverzicht van de gebruiker. Ook kan de gebruiker dit zelf instellen bij de gebruikersinstellingen. Voor deze berichten instellingen geldt dat er géén onderscheid worden gemaakt in locaties of afdelingen.

Receptmutaties enkelvoudig

Na aanleiding van een wijziging in de medicatie van de eigen cliënten een mail met daarin de wijziging vermeld. Na elke wijziging wordt in een aparte mail verstuurd naar de gebruiker.

Receptmutaties verzameld

Na aanleiding van een wijziging in de medicatie van de eigen cliënten een mail met daarin de wijziging vermeld. Medimo wacht 10 minuten na de laatste mutatie of de oudste 30 minuten oud is en stuurt 1 e-mail met alle wijzigingen naar de gebruiker.

Aftekenschema bij start

Bij het starten van nieuwe Medicatie een aftekenschema mailen. Hierdoor kan de zorg het toedienen van de medicatie registeren als er geen gebruik wordt gemaakt van toedienlijsten of registratie in Medimo.

Toedienlijst

Mailen van een papieren toedienlijst wanneer er een mutatie is in de Medicatie van de cliënt. Of wanneer een gebruiker in Medimo aangeeft dat er een papieren toedienlijst moet worden gemaild.

Herhaalaanvragen

Mailen van een overzicht van de herhaalaanvraag/bestelling van medicatie van de cliënt(en).

Algemeen gebruik

Mailen van een (algemene)bestellijst.

Werkvoorraad

Mailen van een overzicht van de bestelling van medicatie om de werkvoorraad aan te vullen of om medicatie uit de werkvoorraad te onttrekken.

Substitutie

Mailen van een wijziging in de medicatie als deze middels een substitutie is omgezet.

Intolerantie & contra-indicaties

Mailen van een notificatie wanneer bij een cliënt en intolerantie of contra-indicatie is toegevoegd of gewijzigd.

Acties

Mailen van een notificatie wanneer bij een cliënt een actie is toegevoegd die is toegewezen aan de gebruiker.

Mailstatus

Het kunnen ontvangen van de medicatiestatus van de cliënt via e-mail.

Berichten

Mailen van een notificatie wanneer bij een cliënt een bericht is toegevoegd die is toegewezen aan de gebruiker.

Medicatievoorstellen

Mailen van een notificatie wanneer bij een cliënt een medicatievoorstel is gedaan.

Opiumwetrecept

Mailen van een opiumwet recept naar de arts, deze kan deze ondertekenen en faxen naar de apotheek. Deze optie is alleen beschikbaar voor arts gebruikers.

Berichten permissies

Hieronder worden de berichten permissies toegelicht. Deze permissies dient u toe te voegen aan beveiligingsgroepen. Voor deze berichten permissies  kan een onderscheid gemaakt worden in locaties of afdelingen. 

Ontvang email over geneesmiddelaanvragen

Mailen van een overzicht van de herhaalaanvraag/bestelling van medicatie van de cliënt(en), die verblijven op een afdeling die onder het doel van de permissie valt.

Ontvang email over wijzigingen in cliënt gegevens (verzameld)

Na aanleiding van een wijziging in de cliëntgegevens van cliënten die verblijven op een afdeling die onder het doel van de permissie valt, een mail met daarin de wijziging vermeld. Medimo wacht 15 minuten na de laatste mutatie en stuurt 1 e-mail met alle wijzigingen naar de gebruiker.

Ontvang email over wijzigingen in cliënt gegevens (per cliënt)

Na aanleiding van een wijziging in de cliëntgegevens van cliënten die verblijven op een afdeling die onder het doel van de permissie valt,een mail met daarin de wijziging vermeld. Na elke wijziging wordt in een aparte mail verstuurd naar de gebruiker.

Ontvang email over wijzigingen in de BEM

Mailen van een notificatie wanneer bij cliënten die verblijven op een afdeling die onder het doel van de permissie valt een wijziging is in de BEM.

Ontvang email over registratie werkvoorraad

Na aanleiding van een onttrekking uit de werkvoorraad voor een cliënt die verblijft op een afdeling die onder het doel van de permissie valt.

Ontvang email over leveringen nav medicatieopdrachten

Na aanleiding van de autorisatie van een medicatieopdracht voor een cliënt die verblijft op een afdeling die onder het doel van de permissie valt. Ook moet er een levering zijn opgegeven. Is er bij het autoriseren geen levering opgegeven dan wordt er GEEN e-mail verzonden.

Ontvang email over receptmutaties

Na aanleiding van een wijziging in de medicatie van cliënten die verblijven op een afdeling die onder het doel van de permissie valt, een mail met daarin de wijziging vermeld. Medimo wacht 15 minuten na de laatste mutatie en stuurt 1 e-mail met alle wijzigingen naar de gebruiker.

Ontvang email over intolerantie & contra-indicatie mutaties

Mailen van een notificatie wanneer bij een cliënt en intolerantie of contra-indicatie is toegevoegd of gewijzigd.

Ontvang altijd email over trombosedienst meldingen

Mailen van een trombosedienst melding na aanleiding van een wijziging in medicatie wat van invloed kan zijn op de dosering van trombosemedicatie.

Ontvang email over bestellingen afdelinglijst algemeen

Mail van een overzicht van de bestelling voor een afdeling die valt onder het doel van de permissie vanuit de bestellijst algemeen.

Dagelijks toedienlijsten per afdeling mailen t.b.v. back-up

Dagelijks toedienlijsten mailen van de afdelingen die vallen onder het doel van de permissie. Dit ten behoeve van back-up.

Ontvang email over bestellingen werkvoorraad algemeen

Mail na aanleiding van een bestelling voor de werkvoorraad van een locatie wat valt onder het doel van de permissie.

Dagelijks toedienlijsten per Locatie mailen t.b.v. back-up

Dagelijks toedienlijsten mailen van de afdelingen die vallen onder het doel van de permissie. Dit ten behoeve van back-up.



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate

    • Related Articles

    • Kan Medimo ook e-mail berichten sturen naar Lifeline / Zorgmail?

      Ja. Wanneer de zorgorganisatie haar mail heeft ondergebracht bij Zorgmail, dan kan Medimo via het E-zorgnetwerk de berichten veilig bij Zorgmail bezorgen. Deze netwerken zijn met elkaar gekoppeld, waardoor onderling mailverkeer over een veilig ...
    • Waarom komt een e-mail vanuit Medimo niet aan?

      Dit kan aan verschillende punten liggen. Medimo adviseert onderstaande na te gaan. Klopt het e-mailadres van de gebruiker in Medimo? - Ga het e-mailadres van de gebruiker na en pas deze zonodig aan. Controleer de spam inbox - Bij nieuwe gebruikers ...
    • Waarom kan ik naar een arts, apotheker of afdeling geen bericht sturen via 'Mailstatus'?

      Alleen wanneer de ontvanger voldoet aan onderstaande voorwaarden kunt u via de functie 'Mailstatus' een bericht sturen: Een geldig e-mailadres in Medimo Een geldige encryptiemethode Hebben ingesteld dat ze via mailstatus e-mail vanuit Medimo willen ...
    • Kan elke type user alle soorten e-mail ontvangen?

      Nee, dat geldt momenteel niet voor alle berichten. Voor bepaalde berichten is het essentieel dat je een relatie hebt met de cliënt, bijvoorbeeld voor actieberichten. Een derde gebruiker heeft geen dergelijke relatie met de cliënt en kan daarom deze ...
    • Productbeschrijving Medimo

      Inleiding Het doel van dit document is een korte beschrijving te geven wat de Medimo software inhoudelijk omvat. Elektronisch voorschrijf systeem Medimo is een elektronisch voorschrijf systeem (EVS) voor verpleeghuizen en andere instituten in de ...