Inrichten Intakeformulier medicatie-import

Dit is een actie die wordt toegevoegd wanneer een cliënt wordt opgenomen. Hiermee kan een zorgmedewerker:
  1. Toestemming van de cliënt vastleggen voor het gebruik van de importkoppeling
  2. De apotheek van inschrijving controleren - Indien nodig kan deze worden aangepast met de actie. De gebruiker heeft dan wel de permissie 'Pas basisinformatie cliënt aan' nodig.
  3. De import van medicatie uit Apotheek Informatiesysteem (AIS) aanzetten/blokkeren
Medimo bepaalt aan de hand van de inschakelde modules of de actie 'Intake medicatie-import' wordt toegevoegd bij nieuwe opname of verhuizingen.

Aanzetten modules

Voor het gebruik van de opt-in/intakeformulier moeten de volgende modules zijn geactiveerd.

Apotheek import
Hierbij heeft u keuze uit 2 opties:
  1. Apotheek import (intakeformulier)  - Hiermee kan met het intakeformulier de opt-in worden vastgelegd, apotheek worden gecontroleerd en geïnformeerd en de importkoppeling geactiveerd.
  2. Apotheek import (gemengde locatie) - Deze optie heeft dezelfde werking als bovenstaande optie, met bijkomst dat in het intakeformulier een extra vraag wordt gesteld om te bepalen of de cliënt wel of niet klinisch is. Meer informatie hierover vindt u terug in het hoofdstuk 'Gemengde locaties extra vraag in intakeformulier'
Gaat u starten met het intakeformulier en werkt u reeds met de import module, dan raadt Medimo aan te beginnen met de optie 'Apotheek import (intake-formulier)'. Hiermee voorkomt u dat de import wordt geblokkeerd voor cliënten die (nog) geen opt-in hebben gegeven.

Thuis-situatie
Dit kenmerk zorg er onder andere voor dat de thuisgegeven leidend zijn en dient te worden geactiveerd als u gebruik wilt maken van het intakeformulier.

Raadpleeg artikel Beschrijving van de Modules voor informatie en instructies over de modules.

Gemengde locaties extra vraag in intakeformulier

Het advies van Medimo is om gescheiden locaties te hanteren voor cliënten met-behandeling en cliënten zonder-behandeling. Vrijwel alle cliëntkoppelingen vanuit ECD's of basisadministraties bieden hier mogelijkheden voor. Mocht dit om wat voor reden dan ook toch niet mogelijk zijn, dan is het vanaf deze versie mogelijk om een extra vraag te gebruiken in het intakeformulier om onderscheid door de zorgmedewerker te laten maken.

De extra vraag die de zorgmedewerkers dan moeten beantwoorden luidt: 'Wie is er verantwoordelijk voor de medicatiebehandeling?'. Mogelijke antwoorden zijn:
  1. De eigen huisarts van de cliënt - Wordt hiervoor gekozen, dan kan men door met beantwoorden van het intakeformulier. Het betreft een apotheek-import-cliënt.
  2. De voorschrijver van zorgorganisatie - Wordt hiervoor gekozen, dan stopt het intakeformulier. Het betreft dan géén apotheek-import-cliënt, maar een closed-loop-cliënt.
De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het intakeformulier waarbij de extra vraag wordt gesteld.

Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024