Medicatiebewaking tijdens voorschrijven

Tijdens het opgeven van de dosering toont Medimo rechts de medicatiebewaking.

Naast de medicatiebewaking toont Medimo ook een dagdosering (mits berekenbaar) en opmerking die zijn toegevoegd aan het formularium. Wanneer u iets aan de doseerinformatie wijzigt, wordt er direct een nieuwe doseringscontrole uitgevoerd.

Hoe maak ik een notitie bij het signaal?

U kunt een notitie maken gerelateerd aan het signaal. Deze notitie is terug te vinden in de medicatiehistorie van de cliënt.

Klik op de naam van het signaal

Medimo klapt het signaal open waarbij het tabblad 'Notities' is geselecteerd, zoals onderstaande afbeelding.

Geef uw notitie op

U hoeft de notitie niet op te slaan. Medimo slaat dit voor u op als u het geneesmiddel start.

Hoe maak ik een bericht naar betrokken zorgverleners betreffende het signaal

U kunt een bericht naar de betrokken zorgverleners sturen. Dit bericht is gerelateerd aan het medicatiebewaking signaal.

Klik op de naam van het signaal

Medimo klapt het signaal open waarbij het tabblad 'Notities' is geselecteerd, zoals onderstaande afbeelding.

Klik op het tabblad 'Bericht'

Medimo toont het maken van een nieuw bericht in een pop-up. Hierbij is het het medicatiebewaking signaal in het onderwerp gezet.

Typ u bericht

Optioneel kunt u de extra berichten opties gebruiken. Raadpleeg het artikel Berichten voor meer informatie.

Klik op de knop 'Opslaan'

Medimo verstuurt direct het bericht.

Hoe handel ik het medicatiebewaking signaal af?

Medimo toont rechts in het signaal een vierkantje.

Door in het vierkantje te klikken bevestigt u dat u dit signaal gezien heeft en akkoord gaat. Dit is dan ook te zien in de historie en voor de apotheek indien zij ook in Medimo werken. Signalen met een asterisk (*) moet u verplicht afhandelen.