MedimoApp - Downloaden cliënten

MedimoApp - Downloaden cliënten

Het voordeel van werken met Medimo is dat u altijd toegang hebt tot de actuele medicatielijst van de cliënt. In de MedimoApp worden de medicatielijsten van de cliënten ingeladen op het moment dat u de werklijst opent. Soms is er geen of slechte verbinding bij de cliënt, waardoor de medicatielijst bij het openen van de werklijst niet kan worden geladen. Om dit te ondervangen, kunt u cliënten selecteren om te downloaden. Deze cliënten worden dan automatisch gedownload wanneer het dashboard van de app wordt geopend en de app verbinding heeft met het internet. Hierdoor hebt u een zo up-to-date mogelijke medicatielijst, ook op de plekken waar geen of slechte verbinding is.

Het selecteren om te downloaden hoeft u slechts éénmalig voor de cliënt te doen. Is de cliënt geselecteerd, dan wordt de medicatielijst van de cliënt automatisch gedownload bij het openen van het dashboard. U hoeft deze actie dus niet voor elk bezoek te herhalen.
U downloadt cliënten vanuit de werklijst. Via de knop 'Toedienregistratie' in het dashboard navigeert u naar de beschikbare werklijsten en kunt u de gewenste werklijst erbij pakken. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een werklijst.


Hier ziet u de cliënten die vandaag medicatie behoeven, gegroepeerd op tijd. Bovenin aan de rechterzijde wordt een icoon weergegeven om cliënten te downloaden.

Instructie cliënten selecteren om te downloaden

Volg de onderstaande instructies om cliënten te downloaden:
  1. Tik op het download-icoon
    Hierna vraagt de app om de cliënten te selecteren waarvan u de medicatielijst wilt downloaden. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.


  2. Selecteer te betreffende cliënten
    Cliënten die zijn geselecteerd, herkent u aan de donkerblauwe verticale lijn aan de linkerzijde en aan het wolkje aan de rechterzijde. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


  3. Tik op de knop 'Opslaan'
    Hiermee bevestigt u de selectie, start de app het downloaden en navigeert u naar de werklijst. Cliënten waarvan de app de medicatielijst heeft gedownload, herkent u in de werklijst aan het wolkje met een vinkje. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding.
     

    Naast de werklijst wordt dit wolkje ook getoond in de downloadlijst. De bovenstaande rechter afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Download cliënten meerdere devices / Meerdere gebruikers

De medicatielijst wordt lokaal gedownload op het toestel van de gebruiker. Werkt u op meerdere toestellen en wilt u ook op de andere toestellen de cliënten downloaden, dan dient u op elk toestel de betreffende cliënten te selecteren om te downloaden. Ook als er meerdere gebruikers zijn toegevoegd aan de app, geldt dat elke gebruiker apart de cliënten moet selecteren om te downloaden.

Limiet

U kunt maximaal 20 cliënten selecteren om automatisch te downloaden. Om die reden wordt aangeraden alleen de cliënten te downloaden waarbij u geen of slechte verbinding hebt.


Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Korte handleiding MedimoApp

      Algemeen De Medimo app is een app voor mobiele toestellen met Android of iOS. De app is gratis beschikbaar in de Apple App-store en de Google Play-store. De Medimo app biedt extra functionaliteit van Medimo naast de bestaande webapplicatie. Voor nu ...
    • Verschillen tussen MedimoApp en Web

      Dit artikel beschrijft wat de verschillen zijn in functionaliteiten tussen de MedimoApp en de Medimo webversie. Dit artikel is gericht op de werkzaamheden van verpleging/verzorging. Werkzaamheden van artsen, apotheken en functioneel ...
    • Controleparaaf MedimoApp

      Voor een aantal geneesmiddelen geldt dat er een extra controle door een collega moet worden gedaan. Deze collega dient een paraaf op te geven waarmee wordt vastgelegd dat er een extra controle is uitgevoerd. U herkent een geneesmiddel dat een extra ...
    • MedimoApp - Blokschema

      Sinds geruime tijd kunt u het eigen beheer van medicatie vastleggen in Medimo. Hiermee wordt medicatie die de cliënt in eigen beheer heeft, 90 minuten voor het toedienmoment automatisch afgetekend als 'Eigen beheer'. Het blokschema heeft een ...
    • Instellingen van de MedimoApp

      U kunt de onderstaande instellingen van de MedimoApp wijzigen. Initialen - Gebruikt u de app in combinatie met een SSO-koppeling, dan worden de initialen vanuit de bron geladen en kunt u deze niet aanpassen. Pincode TDR-weergave - Deze weergave is ...