MedimoApp - Corrigeren voorraad

In Medimo kan de voorraad van een middel worden vastgelegd. Hierdoor kunt u onder andere werken met opiatenregistratie en automatisch bestellen. In de MedimoApp wordt de huidige voorraad getoond en kunt u deze corrigeren, mits u daarvoor de juiste permissies hebt. Naast het aantal kunt u ook de kortste vervaldatum toevoegen, nagaan en aanpassen. Meer informatie over voorraadbeheer vindt u in dit artikel.

Instructievideo

Lees het artikel voor instructies of bekijk de onderstaande video.

Is de voorraad van het middel vastgelegd in Medimo, dan wordt dit in de app getoond in het overzicht van het geneesmiddel. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.

Vanuit hier kunt u de voorraad nagaan en corrigeren.

Instructies

Volg de onderstaande stappen om de voorraad te corrigeren:
  1. Tik op het aantal on de tekst 'Voorraad'
    Hiermee opent u een scherm waarin u de voorraad kunt corrigeren. Dit kom overeen met de onderstaande afbeelding.

Naast de huidige voorraad wordt hier, mits vastgelegd, de kortste vervaldatum getoond.

2. Geef de reden op
    De reden bepaalt hoe de wijziging wordt verwerkt. Zo wordt bij de reden 'Levering apotheek' het aantal dat u opgeeft opgeteld bij de huidige voorraad, en bij de reden 'Vernietiging' wordt het aantal dat u opgeeft afgetrokken van de huidige voorraad. In het hoofdstuk 'Reden (van correctie)' kunt u nagaan wat elke reden doet.

3. Geef het aantal op
    Zoals hierboven beschreven bepaald de reden wat er met het aantal dat u opgeeft wordt gedaan. U heeft nu voldoende informatie gegeven om de voorraad te corrigeren. Het scherm dat u ziet komt in dat geval overeen met de onderstaande linker afbeelding.

Mist de app informatie, dan wordt dit in het rood getoond bij het betreffende veld. De bovenstaande rechterafbeelding is hiervan een voorbeeld.

Optioneel kunt u een opmerking toevoegen. Deze opmerking wordt vastgelegd in de historie.

4. Tik op opslaan
    Hiermee corrigeert u de voorraad en wordt het overzicht van het middel getoond.

Reden (van correctie)

Bij het corrigeren van de voorraad dient u de reden van correctie op te geven. Deze reden bepaalt hoe het aantal dat u opgeeft, wordt verwerkt. Hieronder volgt per reden de verwerking.
  1. Overige afboekingen - Het aantal dat u opgeeft, wordt afgetrokken van de huidige voorraad.
  2. Levering apotheek - Het aantal dat u opgeeft, wordt opgeteld bij de huidige voorraad.
  3. Overige bijboekingen - Het aantal dat u opgeeft, wordt opgeteld bij de huidige voorraad.
  4. Herinventarisatie - De huidige voorraad wordt vervangen met het aantal dat u opgeeft.
  5. Vernietiging - Het aantal dat u opgeeft, wordt afgetrokken van de huidige voorraad.
  6. Vernietiging - Het aantal dat u opgeeft ,wordt afgetrokken van de huidige voorraad.

Kortste vervaldatum

Naast het aantal kunt u ook de kortste vervaldatum nagaan, vastleggen en corrigeren. Dit kunt u tegelijkertijd doen met het corrigeren van het aantal. Het is ook mogelijk om enkel de vervaldatum te corrigeren. Op dit moment wordt echter in de app afgedwongen een reden op te geven en een aantal dat groter is dan 0. Wilt u alleen de kortste vervaldatum corrigeren, dan wordt aangeraden als reden 'Herinventarisatie' te kiezen en het aantal dat gelijk is aan de huidige voorraad op te geven. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld. De blauwe pijlen wijzen naar de waarden die gelijk moeten zijn.