Weergaves van de medicatielijst in de status

Weergaves van de medicatielijst in de status

In de status van de cliënt kunt u de weergave van de medicatielijst aanpassen. Hiermee kunt u de weergave beter laten aansluiten op de werkzaamheden die u op dat moment uitvoert. Aanpassen van de weergave kan met het pil-icoon. Dit icoon wordt bovenin aan de linkerzijde getoond. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de status. De blauwe pijl wijst naar het pil-icoon.


Hieronder een toelichting op de verschillende weergaves.

Weergave Schema

De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van de weergave 'Schema'. In deze weergave wordt per middel een regel met de volgende informatie getoond:
  1. Type voorschrift (Continu, Tijdelijk, Zonodig, Handmatig Schema)
  2. Naam middel
  3. Dosering
  4. Ingang per - Dit is de ingangsdatum. Als het voorschrift een schema betreft, dan wordt hier een rode 'STOP' tag getoond en de stopdatum en -tijd van de huidige dosering.
  5. Schema(knop) - Deze knop wordt getoond als het voorschrift een toekomstige wijziging heeft, bijvoorbeeld bij een afbouwschema. In de bovenstaande afbeelding speelt dit bij de Prednison 5mg tablet. Klik op deze knop het schema uit te klappen en de toekomstige wijzigingen na te gaan.

Weergave start en stop

De 'start en stop'-weergave komt overeen met de weergave 'Schema'. Het verschil met de schema-weergave is dat alle toekomstige wijzigen van een voorschrift als een aparte regels worden getoond. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


Weergave verstrekkingen

Wanneer u in de poliklinische setting werkt, dan stuurt u via een poli recept de aanvragen naar de apotheek. In dat geval is het wenselijk om te kunnen zien voor wanneer de laatste verstrekking was en, mits opgeven bij de medicatieaanvraag, tot wanneer die voldoende zou moeten zijn. Hiervoor kunt u de weergave verstrekkingen gebruiken. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.
 

Hier kunt u in de laatste 2 kolommen nagaan wanneer laatste verstrekking was en tot wanneer dat voldoen zou moeten zijn.

Weergave bijzonderheden

In de bijzonderheden-weergave kunt u nagaan welke kenmerken het middel heeft. Deze kenmerken worden door middel van iconen getoond in de kolom 'Bijzonderheden'. Dit ziet eruit zoals de onderstaande afbeelding.
 

Een donkergekleurd icoon wil zeggen dat het kenmerk van toepassing is op het middel. Is het icoon licht gekleurd, dan is het kenmerk niet van toepassing. Momenteel worden de volgende kenmerken getoond:
  1. Formularium
  2. GDS-assortiment 
  3. GDS-medicatie
  4. Werkvoorraad
  5. Koel bewaren
  6. Opiaat
  7. Uit de handel
  8. Arbostof
  9. Uitgifteschema 

Sorteren

Naast de weergave kunt u ook de sortering aanpassen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de medicatie lijst groeperen op ATC-code. Om de medicatielijst anders te sorteren klikt u op de text 'Medicatie'. In onderstaande voorbeeld wijst de blauwe pijl daarnaar.
 



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate