Uitgiftemodule uitgifte-levering aanvragen

Uitgiftemodule uitgifte-levering aanvragen

Periodiek dient er een uitgifte-levering opdracht te worden gemaakt. Hiermee worden verpakopdrachten naar de GDS-leverancier verstuurd en leververzoeken naar de apotheek, doorgaans via EDIFACT. Ook worden hiermee de uitgiftes aangemaakt om te registeren.

Voordat u een aanvraag kunt doen voor een uitgifte-levering dient er een uitgifteschema te zijn gemaakt. Medimo gebruikt het uitgifteschema om te bepalen voor hoeveel dagen er medicatie wordt aangevraagd.

Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Uitgifite > Uitgifte-leveringen - per afdeling. Daar toont Medimo een lijst van afdelingen waarvoor een uitgifte-levering mag aanvragen. Klik op de afdeling om de lijst met cliënten te openen. Deze lijst lijkt op de onderstaande afdeling.


Per cliënt wordt een regel weergegeven. Per regel worden naam, geboortedatum en afdeling van de cliënt getoond. Aan de rechterzijde wordt de 'verwerkt tot' datum en tijd getoond.

Uitgifte-levering aanvragen

Volg daarvoor de onderstaande instructies:
  1. Selecteer de cliënten
    Gebruik de link 'Selecteren' om alle cliënten te selecteren. Deze link wordt onderin aan de linkerzijde getoond, boven de 'Ga verder' knop. U kunt ook klikken op de cliënt om deze te selecteren/deselecteren.

  2. Klik op de knop 'Ga verder'
    Hierna toont Medimo een scherm dat lijkt op de onderstaande afbeelding.


    Bovenaan wordt getoond voor welke afdeling u de uitgifte-levering aanvraagt en hoeveel cliënten u hebt geselecteerd. Daaronder worden velden voor vanaf- en tot datum getoond en de GDS-klant. Deze velden zijn vooringevuld en kunt u desgewenst aanpassen.

  3. Klik op de knop 'Verstuur'
    Hiermee vraagt u de uitgifte-levering aan en toont Medimo een verwerkingsoverzicht. Dit overzicht komt overeen met de onderstaande afbeelding.


    In het verwerkingsoverzicht wordt per cliënt weergeven voor welke medicatie en voor hoeveel dagen er uitgiftes zijn aangemaakt. Deze uitgiftes zijn terug te vinden in de lijst met uitgiftes van de cliënt.

Beheer uitgifte-leveringen

Voor het aanvragen van uitgifte-leveringen moeten er een aantal instellingen worden geconfigureerd en het een en andere worden beheerd. Hieronder daarover een toelichting.

Uitgifte-levering aantal dagen
Tijdens het maken van een uitgifte-levering aanvraag worden datum vanaf en -tot getoond. De periode hier tussen wordt bepaald aan de hand van het aantal bij het veld 'Uitgifte-levering aantal dagen' van de afdeling entiteit.

Om te bepalen van welke medicatie er een verpakopdracht naar de GDS-leverancier moet worden verzonden gebruikt Medimo de GDS-klant. Tijdens het maken van een uitgifte-levering aanvraag toont Medimo welke GDS-klant er wordt gebruikt. Medimo gebruikt de GDS-klant die gekoppeld is aan de locatie entiteit waaronder de gekozen afdeling valt.




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Uitgiftemodule

      De uitgiftemodule is geschikt om medicatie voor meerdere dagen tegelijkertijd te verstrekken aan de cliënt. Het doel van de uitgiftemodule is: Registeren van de uitgegeven medicatie Sturen van leververzoeken (EDIFACT) voor medicatie buiten de rol ...
    • Uitgiftemodule registeren van uitgifte

      Dit artikel beschrijft het uitgeven van Medicatie met de uitgifte-module. Nadat er uitgifte-leveringen zijn aangevraagd, kunnen de uitgiftes worden geregistreerd. Hiermee wordt per cliënt vastgelegd welke medicatie wanneer en door wie is uitgegeven. ...
    • Uitgiftemodule uitgifteschema

      Nadat de medicatie is voorgeschreven kan er een uitgifteschema worden gemaakt. Dit schema is bepalend voor welke medicatie, in welke hoeveelheid op welke dagen wordt uitgegeven. Voor het aanvragen van een uitgifte-levering geldt dat alleen medicatie ...
    • Voorraadbeheer - Levering vastleggen

      Nadat de medicatie is besteld, dient er bij de levering te worden vastgelegd dat de medicatie is ontvangen. Hiermee boekt u het aantal bij en is daarmee de voorraad geactualiseerd. Het vastleggen van de levering heeft voor de cliëntvoorraad dezelfde ...
    • Kan ik het aanvragen van herhaalmedicatie blokkeren?

      Ja, voor het kunnen aanvragen van herhaalmedicatie is de permissie 'Bestel herhaalmedicatie' benodigd. Gebruikers die deze permissie missen kunnen geen herhaalmedicatie aanvragen. Ook kan per locatie een (gedeeltelijke) blokkade op sedativa en/of ...