Wat is een GDS-klant?

Bij de GDS-klant worden de parameters opgegeven die betrekking hebben op de het maken van de medicatierollen. De GDS-klant wordt gekoppeld aan een locatie entiteit en gebruikt Medimo wanneer er verpakopdrachten worden verstuurd voor cliënten verblijvend op de locatie.

Permissies

De gebruiker die de GDS-klant heeft gemaakt, kan deze beheren. Ook kunnen gebruikers met de onderstaande permissie de GDS-klant beheren.
  1. Pas GDS-klant aan

Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > GDS > GDS-klanten beheren. Daar toont Medimo een lijst van GDS-klanten die u kunt beheren. Klik op de GDS-klant om deze te openen. De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een GDS-klant.

Hieronder wordt per veld een toelichting gegeven.

Naam
De Naam van de GDS-klant wordt getoond bij de locatie entiteit en bij het versturen van de medicatierollen. De GDS-klant is hieraan te herkennen.

Afzend mailadres
Dit veld gebruikt Medimo als afzend adres van het GDS-bestand wat naar de baxterleverancier wordt verstuurd. Dit mag een fictief adres zijn maar moet een Medimo domein hebben(eindigen op medimo.nl). Dit veld is verplicht.

Ontvanger
Medimo gebruikt dit veld om te bepalen waarnaar het GDS-bestand moet worden verstuurt. Dit is doorgaans het e-mailadres van de baxterleverancier. Dit e-mailadres wordt gekoppeld aan een Medimo gebruiker. Die gebruiker dient vervolgens hier te worden geselecteerd.

GDS-assortiment
Dit is het assortiment wat Medimo gebruikt om te bepalen wat er verstuurd moet worden naar de baxterleverancier. Voor meer informatie over het GDS-assortiment kunt u artikel Handleiding GDS module raadplegen .

Patient identifier
Dit is de waarde die gebruikt wordt om de cliënt te identificeren in het GDS-bestand. Hierbij is keuze uit 2 opties:
  1. MedimoId - Medimo stuurt het Id van de cliënt in Medimo naar de baxterleverancier.
  2. BSN, met fallback naar medimoId - Medimo stuurt het BSN van de cliënt in Medimo naar de baxterleverancier. Heeft de cliënt geen BSN dan stuurt Medimo het Id van de cliënt van de baxterleveracier.
Overleg met de baxterleverancier welke waarde u dient te gebruiken.

Geneesmiddel identifier
Dit type nummer van het geneesmiddel stuurt Medimo naar de baxterleverancier. Hierbij is er keuze uit 2 opties:
  1. GPK
  2. Z-index
GDS-versie
Deze waarde gebruikt Medimo om te bepalen in welk format het bestand wordt verzonden naar de baxterleverancier. Hierbij is keuze uit 3 opties:
  1. Pharmacom verpakker
  2. Apopack
  3. Standaard
Overleg met de baxterleverancier welke waarde u dient te gebruiken. Het is verplicht om deze waarde te vullen.

Verzendoptie
In Medimo kan op verschillende niveaus (cliënt, afdeling of locatie) een GDS-bestand worden verstuurd.Standaard stuurt Medimo 1 bestand voor alle regels in het betreffende niveau (dit is de optie 'Alle regels in 1 bestand).  Het is instelbaar om bij het maken van de GDS-opdracht op locatieniveau per afdeling een bestand te laten sturen (dit is de optie 'Per afdeling in een bestand').

Extentie op memocode voor ELV
Wanneer een cliënt een ELV-toewijzing heeft, dan verstuurd Medimo als MEMO-code de MEMO-code van de afdeling plus de tekens ingevuld in dit veld. Als de MEMO-code bijvoorbeeld. BLOEM en de extensie in de GDS-klant ELV, dan wordt voor cliënten die een ELV toewijzingen hebben de MEMO-code BLOEM-ELV verzonden. Zijn er geen cliënten met ELV-toewijzingen of hoeft er bij de baxterleverancier hier geen onderscheid in te worden gemaakt dan kunt u dit veld leeg laten.