Handleiding LinScriptum

Inleiding

LinScriptum is een programma om de herhaalrecepten makkelijk te kunnen aanvragen voor cliënten. Met deze koppeling kan de zorg herhaalrecepten in Medimo aanvragen welke dan via LinScriptum bij de apotheek en huisarts verwerkt kunnen worden volgens de lokale afspraken.

Algemeen

Op het moment dat de zorg een herhaalaanvraag doet in Medimo wordt in plaats van een direct edifact-aanvraagbericht een aanvraag naar het LinScriptum-systeem van de apotheek gestuurd.

• Het herhaalrecept wordt door de apotheek afgehandeld volgens de lokale afspraken met de voorschrijvers.
  • Indien nodig vraagt de apotheek via LinScriptum een fysiek recept aan.

Installatie

De apotheek kan dit in Medimo aanzetten op de volgende wijze:

• Onderhoud > Entiteiten > Apotheken beheren.
  • Kies vervolgens de apotheek.
  • Zet de optie 'Edi verstuur via LinScriptum' op Ja.
  • Vervolgens moet nog ingesteld worden voor welke locaties dit geconfigureerd moet worden.
  • Klik op 'Permissies'.
  • Klik op 'Nieuwe setting'.
  • Gebruik de setting 'Herhaalberichten via LinScriptum versturen'.
  • Selecteer voor welke locatie(s).
  • Klik op opslaan.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​