Handleiding Pi-Farma

Pi-Farma is een programma om de interne logistiek van de apotheek makkelijk te kunnen organiseren. Receptenstromen kunnen hiermee gestuurd worden en zaken als central filling en bestellingen/naleveringen kunnen hiermee georganiseerd worden. Met deze koppeling wordt een retourinformatie geregeld opdat in Medimo bekend is wat er in Pi-Farma verwerkt is.

Algemeen

Op het moment van de barcode-aflevering bij Pi-Farma is bekend welk aantal van welk doosje zal worden afgeleverd. Op dat moment wordt deze afleverinformatie naar Medimo teruggekoppeld.
Indien er een afwijkend aantal wordt afgeleverd, dan wordt deze informatie bijgewerkt in Medimo naar het op dat moment afgeleverde aantal.
Indien er meerdere verstrekkingen zijn (bijv een nalevering), dan wordt een extra verstrekkingsregel aangemaakt in Medimo.
Per regel wordt het z-indexnummer en het aantal teruggekoppeld
Indien een verstrekking komt te vervallen dan koppelt Pi-Farma ook dat terug. In Medimo wordt de verstrekking dan niet verwijderd, maar wordt het aantal op 0 gezet.

Installatie

Installatie wordt aan de kant van Pi-Farma ingeregeld, er hoeft in Medimo niets ingesteld te worden. Wanneer Pi-Farma retourinformatie stuurt, dan wordt deze verwerkt.