Ik zie ook een roepnaam staan. Waar kan ik dat voor gebruiken?

Ik zie ook een roepnaam staan. Waar kan ik dat voor gebruiken?

Medimo gebruikt standaard de officiële voorletters in de opbouw van de naam, bijvoorbeeld C.H.M. de Vries. In sommige instellingen wordt er echter liever met een voornaam gewerkt, of is de naam afwijkend van het BSN. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij congregaties of instellingen voor verstandelijk gehandicapten. Wanneer er een roepnaam is ingevuld, wordt deze gebruikt voor de weergave in plaats van de voorletters.

Soms wordt de roepnaam automatisch ingevuld vanuit een koppeling met de basisadministratie. Het standaardgebruik van de roepnaam kan onderdrukt worden voor uw cluster. De Medimo helpdesk kan dit voor u instellen.

Voor kinderen van 12 jaar of jonger wordt altijd de roepnaam gehanteerd. Dit dient als extra aandachtspunt voor de voorschrijver. Als er geen roepnaam beschikbaar is, zal de eerste voornaam gebruikt worden.