Links voor toedienregistratie

Een voordeel van de toedienregistratie ten op zichten van de papieren toedienlijst is het kunnen toevoegen van extra 'Medicatieinformatie' bij het geneesmiddel. Deze 'Medicatieinformatie' is een overzicht van links naar verschillende informatiebronnen. Voor elk geneesmiddel zijn er links toegevoegd naar:
  1. Apotheek.nl
  2. Farmacotherapeutisch Kompas
  3. Kijksluiter
Naast bovenstaande links kunt u extra links toevoegen. Het is afhankelijk van het type link wanneer deze wordt getoond. Zo zal de link voor Opiumwet alleen worden getoond als het geneesmiddel onder de Opiumwet valt. Dit artikel licht toe hoe u de links toevoegt en wanneer deze worden getoond.

U voegt links toe aan de toedienregistratie in de 'Links voor toedienregistratie' tabel. Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Clustertabellen > Links voor toedienregistratie. Medimo toont een tabel zoals onderstaande afbeelding.

U kunt de volgende links instellen:
  1. Koel bewaren - Hyperlink die wordt getoond indien een product koel of in de vriezer bewaard dient te worden.
  2. Risicovolle stoffen - Hyperlink die wordt getoond indien een product een risicovolle stof is (reprotoxisch en/of cytostaticum). Kan gebruikt worden om te verwijzen naar het interne protocol cytostatica.
  3. Opiumwet - Hyperlink die wordt getoond indien een product onder de opiumwet valt. Kan gebruikt worden om te verwijzen naar het interne protocol opiumwet.
  4. Insulines - Hyperlink die wordt getoond indien een product een insuline betreft (op basis van de ATC-code).
  5. Trombosedienst - Hyperlink die wordt getoond indien een product een coumarine betreft (op basis van de ATC- code).
  6. Oraal - Hyperlink die wordt getoond indien een product een oraal product is.
  7. Rectaal - Hyperlink die wordt getoond indien een product een rectaal product is.
  8. Oculair - Hyperlink die wordt getoond indien een product een oculiar product is.
  9. Inhalatie - Hyperlink die wordt getoond indien een product een inhalatiemiddel is .
  10. Algemeen - Algemene hyperlink, wordt altijd getoond. Kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te verwijzen naar het Farmazorg Protocol.
  11. Melding - Algemene hyperlink, wordt altijd getoond. Kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te verwijzen naar de interne VIM/MIC portal.

Ook kunt u de weergavetekst van de link aanpassen. Hiermee kunt u voor de gebruiker verduidelijken waarnaar de link verwijst. Deze tekst past u aan in de middelste kolom.

Terug naar standaardwaarde

U kunt altijd de links voor toedienregistratie terug zetten naar de standaardwaarde. Hierdoor zet Medimo de weergavetekst terug naar de beginwaarde en worden de URL's verwijderd. Voor het terugzetten kunt u de knop 'Terug naar standaardwaarde' gebruiken.

Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024​