Waarschuwingen voor toedienregistratie definiëren

Gebruikers die medicatie aftekenen kunnen vooraf gedefinieerde 'Waarschuwingen' toevoegen aan een cliënt of geneesmiddel die de cliënt gebruikt. Hierdoor kan een gebruiker collega’s attenderen op zaken die er spelen bij de cliënt. Wanneer de toedienregistratie van de cliënt wordt geopend, dan toont Medimo deze waarschuwing. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld. De blauwe pijlen in deze afbeelding wijzen naar de waarschuwing 'Nieuwe merk geneesmiddel' die gekoppeld is aan de Colecalciferol 25000ie caps.

Het vooraf definiëren van de waarschuwingen kan een functioneel applicatiebeheerder bij de ‘TDR-waarschuwingen’ in de ‘Clustertabellen’. Gebruik het ‘Zoeken in alles’-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Beheer > Clustertabellen > TDR-waarschuwingen. Medimo toont een lijst van waarschuwingen. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

Wordt er nog geen gebruik gemaakt van deze functionaliteit dan is de lijst met waarschuwingen leeg.

Nieuwe waarschuwing toevoegen

Volg onderstaande instructies om een nieuwe waarschuwing toe te voegen:
  1. Klik op de knop ‘Nieuwe toevoegen’
    Medimo toont een veld om de nieuwe waarschuwing te beschrijven. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Geef de beschrijving op
    Deze beschrijving wordt getoond op de toedienregistratie van de cliënt.

3. Klik op de knop ‘Toevoegen’
    Hiermee maakt u de waarschuwing aan en toont Medimo de lijst met waarschuwingen. Nadat de waarschuwing is aangemaakt is deze direct te gebruiken door de zorg.

Bestaande waarschuwing aanpassen

Als de huidige beschrijving van de waarschuwing niet meer voldoet dan kunt u deze aanpassen. Volg daarvoor onderstaande instructies.
  1. Klik op de waarschuwing die u wilt aanpassen
    Medimo toont de beschrijving van de waarschuwing. Deze kunt u direct aanpassen.

2. Klik op de knop 'Opslaan'
    Hierna is de bestaande waarschuwing aangepast met de nieuwe beschrijving en toont Medimo de lijst met waarschuwingen. Alle waarschuwingen die waren toegevoegd aan cliënten worden automatisch aangepast naar de nieuwe beschrijving.

Waarschuwing verwijderen

Als een waarschuwing niet meer mag worden gebruikt, dan moet deze worden verwijderd. Volg daarvoor onderstaande instructies.
  1. Klik op de waarschuwing die u wilt verwijderen
    Medimo toont de beschrijving van de waarschuwing. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

2. Klik op de knop ‘Verwijderen
    De groene pijl in bovenstaande afbeelding wijst naar die knop. Hierna vraagt Medimo het verwijderen te bevestigen. Onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.

3. Klik op de knop ‘Ja ik weet het zeker’
    Hierna is de waarschuwing verwijderd en toont Medimo de lijst met waarschuwingen.
Houd rekening met de volgende punten om effectief met deze functionaliteit te werken:
  1. Ga na in welke situaties een waarschuwing op de toedienregistratie een toegevoegde waarde heeft.
  2. Bepaal welke waarschuwingen voor de cliënt en welke waarschuwingen voor een geneesmiddel van de cliënt kunnen worden gebruikt.
  3. Stem goed af wanneer en wie de waarschuwing toevoegt of verwijdert.