Stappenplan project Landelijk Schakelpunt (LSP)

Stappenplan project Landelijk Schakelpunt (LSP)

Dit artikel is bedoeld om u als klant inzicht te geven in hoe een project eruit gaat zien wanneer u gaat aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Kick-off

Het project start met een kick-off samen met de toegewezen projectmanager vanuit Medimo. Tijdens deze bijeenkomst worden de stappen besproken om ervoor te zorgen dat het project zo soepel mogelijk verloopt. Het is belangrijk om te beseffen dat als u een groter project start, het LSP slechts een onderdeel is en mogelijk pas later aan bod komt.

Benodigdheden

Hieronder in het kort de benodigdheden om tot een succesvolle aansluiting op het LSP te komen. Tijdens het project wordt u uiteraard nader uitgelegd hoe deze aanvragen ingediend kunnen worden. Houd er rekening mee dat verschillende aanvragen pas uitgevoerd kunnen worden zodra u het project met uw projectmanager heeft gestart.

Aanvragen UZI-stamkaart

U heeft bij de start van het project een kopie van uw 'UZI-stamkaart' nodig. Deze dient u bij uw GBZ-aanvraag te uploaden. Zorg er daarom voor dat u een scan of foto van de stamkaart heeft. Indien u geen kopie van uw stamkaart heeft, neem dan contact op met het UZI-register. Zij zullen u voorzien van een nieuw exemplaar. U kunt dit al ruim van tevoren regelen voordat u met uw project van start gaat om onnodige doorlooptijd te voorkomen.

Aanvragen UZI-servercertificaat (BSN)

Om gebruik te kunnen maken van het bevragen en bevraagd worden via het LSP, is het noodzakelijk dat de cliënt in Medimo beschikt over een BSN dat gevalideerd is door Medimo. Om deze validatie mogelijk te maken, moet Medimo voor elke klant een UZI-servercertificaat gebruiken. Om dit certificaat aan te vragen, ontvangt u van Medimo een bestand waarmee u de aanvraag bij het UZI-register kunt indienen. Meer informatie over UZI-servercertificaten vindt u op de website van het UZI-register.

Aanvragen UZI-servercertificaat (LSP)

Om te kunnen communiceren via het LSP dient er ook een UZI-servercertificaat aangevraagd te worden, waarvoor Medimo een bestand ontvangt van Enovation. De aanvraag en werking van dit UZI-servercertificaat verlopen op dezelfde wijze als de aanvraag van het UZI-servercertificaat voor de validatie van het BSN. Het is echter belangrijk om extra aandacht te besteden aan het uploaden van het juiste bestand met de juiste domeinnaam bij het UZI-register. Het bestand (inclusief domeinnaam) dat u hiervoor nodig heeft, ontvangt u van Medimo. Meer informatie over UZI-servercertificaten is te vinden op de website van het UZI-register.

GBZ-aanvraag

Om aan te sluiten op het LSP dient u als organisatie ook een GBZ-aanvraagformulier in te vullen van het VZVZ. Zie hiervoor de website van AORTA-LSP. U kunt ook direct hier klikken voor het aanvraagformulier. Raadpleeg het artikel GBZ-aanvraag voor meer informatie.

UZI middelen aanvragen (passen en kaartlezers)

Een UZI-pas is nodig bij verschillende onderdelen van het LSP. Het is van belang dat er van de volgende 2 passen minimaal 1 per type pas aanwezig zijn:

Zorgverlenerspas

Is voor de Hoofdbehandelaar, voorschrijver. Het automatisch bevragen van het LSP dient op naam van een zorgverlener te gebeuren. Om de inrichting succesvol af te ronden is hier altijd 1 pas van nodig.

Medewerkerspas op naam

Is voor administratie of functioneel beheerder. Voor het automatisch bevragen van het LSP zijn inschrijftokens (per cliënt) in Medimo benodigd. Deze kunnen enkel aangevraagd worden door een medewerker met een pas.
Let op! Medewerkerspas niet op naam werkt niet met het LSP!

ZORG-ID software

ZORG-ID is een generiek, centraal, veilig en vertrouwd platform voor identificatie en authenticatie in de zorg. ZORG-ID kent een veelheid aan (bestaande én toekomstige) toepassingen in de zorg, voldoet aan alle relevante standaarden van wet- en regelgeving en maakt een snelle en eenvoudige integratie mogelijk in zorgapplicaties ook met het oog op toekomstige ontwikkelingen en/of veranderingen op dit gebied. Navigeer naar ZORG-ID software voor meer informatie.




Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Beschrijving van de LSP-koppeling

      Dit artikel beschrijft welke functies de LSP-koppeling bevat. Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een landelijk netwerk om medische gegevens te delen met verschillende zorgverleners. Hiermee is het mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen ...
    • Waarom haalt het LSP alleen informatie over de laatste 6 maanden op?

      Het is een landelijke afspraak dat de informatie van de afgelopen zes maanden wordt opgehaald. Voor meer informatie kunt u onderstaande link gebruiken. https://www.knmp.nl/dossiers/medicatieoverdracht/landelijk-schakelpunt-lsp Medisch Hulpmiddel ...
    • Wat moet ik doen als er een verkeerde domeinnaam/FQDN bij GBZ-aanvraag (VZVZ) is opgegeven?

      Het komt soms voor dat er bij de GBZ aanvraag een verkeerd domeinnaam/FQDN is opgegeven. De domeinnaam begint ALTIJD met 'gbz' gevolgd door een aantal nummers (bijvoorbeeld 'gbz-123-321.enovationlifeline.aorta-zorg.nl'). Is er een domeinnaam ...
    • LSP UserConsole inrichting voor Medimo

      Wanneer uw zorgorganisatie een koppeling heeft met het LSP, dan dient u in de User Console van eNovation een aantal zaken te worden ingericht. Gebruikers (minimaal 1 met zorgverlenerspas + een pas op naam) Groep Autorisatieregel Mandaattoken Inloggen ...
    • Hoe wordt het LSP automatisch bevraagd?

      Wanneer er een inschrijftoken voor de cliënt is aangemaakt, dan wordt er automatisch een opvraag gedaan. Als de opvraag is uitgevoegd voor de cliënt, dan toont Medimo dit rechtsboven. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld. Klik op de ...