Toedienregistratie escalatie settings

Toedienregistratie escalatie settings

Er zijn gebeurtenissen waarbij de aandacht van een gebruiker of collega is gewenst, bijvoorbeeld bij een vergeten gift. In Medimo kunt u bepaalde gebeurtenissen laten escaleren. Wanneer een gebeurtenis escaleert, stuurt Medimo naar de daarvoor ingestelde doelen een notificatie. Het doel daarvan is de aandacht te trekken van de gebruiker om een handeling uit te voeren. De toedienregistratie escalatie settings zijn de instellingen voor het escaleren van 'gebeurtenissen'. Momenteel kunnen de volgende gebeurtenissen worden geëscaleerd:
  1. Vergeten gift - Dit is 1,5 uur na het voorgeschreven toedienmoment.
  2. Openstaande controlefoto
Ook zijn er verschillende methodes om de notificatie te sturen. Momenteel zijn dit de volgende:
  1. SMS
  2. E-mail
  3. Webhook
De toedienregistratie escalatie settings worden per locatie geconfigureerd.

Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik vanuit het hoofdmenu op Onderhoud > Toedienregistratie escalatie settings. Daar toont Medimo een lijst van locaties waarvoor u de escalatie settings mag configureren. Klik op de locatie en Medimo toont een lijst van ingestelde escalatie settings. De onderstaande afbeelding is hiervan een voorbeeld.


Nieuwe setting toevoegen

Gebruik hiervoor de knop 'Nieuwe toevoegen'. Hierna toont Medimo een scherm wat lijkt op de onderstaande afbeelding.


Hieronder wordt per veld een toelichting gegeven:

Uur actief / Uur eindigt
Dit zijn de uren dat de escalatiesetting actief is. Hier kunt u de getallen 0 - 23 opgeven. Voor 'Uur actief' geldt dat dit aan het begin van het uur is. De waarde 14 stelt daar 14.00 voor. Bij 'Uur eindigt' is dit het einde van het uur. De waarde 22 stelt daar 22:59 voor. In het veld 'Uur eindigt' kunt u alleen een waarde opgeven dat na 'Uur actief' ligt.

Afdeling
Hier selecteert u voor welke afdeling de escalatiesetting geldt. Medimo past de escalatiesetting toe op gebeurtenissen van de toedienregistratie van deze afdeling. Ook kunt u kiezen dat de escalatiesetting geldt voor alle afdelingen van de locatie.

Actieve dag van de week
Hier selecteert u op welke dag van de week de escalatiesetting actief is. Ook kunt u hier kiezen voor alle dagen van de week.

Escaleren op gebeurtenis
Hier kiest u de gebeurtenis die moet worden geëscaleerd. Ook kunt u kiezen dat beide gebeurtenissen moeten worden geëscaleerd. Na het kiezen van de gebeurtenis verandert het scherm en kunt u de methode van escaleren te kiezen. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.
   

Uit te voeren actie (methode van escaleren)
U heeft keuze uit de volgende methodes:
  1. SMS
  2. E-mail
  3. Webhook - Om een webhook te gebruiken moet deze eerst zijn geconfigureerd voordat u de betreffende webhook kunt selecteren.
Na het selecteren van de escalatiemethode vraagt Medimo het 'doel' op te geven. De onderstaande afbeelding is daarvan een voorbeeld.


De escalatiemethode is bepalend voor welke waarde (mobiel nummer, e-mailadres of webhook) er wordt gevraagd.

TDR controle foto escalatie timeout in seconden
Dit zijn het aantal seconden dat Medimo wacht met escaleren van de controlefoto. In de escalatiesetting voor een 'Vergeten gift' kunt u dit veld leeg laten.

Setting toevoegen
Klik op de knop 'Opslaan' om de escalatie setting toe te voegen. Hierna toont Medimo de lijst van ingestelde escalatie settings van de locatie.

Meerdere nummers of e-mailadressen

Per escalatiesetting kunt u één ontvanger opgegeven. Wilt u een gebeurtenis escaleren naar verschillende ontvangers, dan dient u meerdere escalatiesettings toe te voegen.

Sms kosten

Voor het sturen van een sms worden kosten in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de sms die ten behoeven van het escaleren wordt gestuurd. Voor meer informatie over de tarieven kunt u contact opnemen met uw Medimo accountmanager.

Escalatiesetting voor 24/7

Wilt u de escalatiesetting 24/7 gebruiken? Kies dan voor 0 als uur dat de instelling actief wordt, 23 als uur dat de instelling eindigt en 'alle dagen' voor actieve dag van de week.



Medisch Hulpmiddel

Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-3, productiedatum: 02-07-2024​

CE certificate
    • Related Articles

    • Elektronische Toedienregistratie

      De Medimo toedienregistratie helpt u om op een veilige manier de medicatie bij cliënten toe te dienen en te registreren. Dit wordt bereikt door de gestructureerde en begrijpbare weergave, gemaakt om toepasbaar te zijn door alle medewerkers in het ...
    • Afwijkende registraties toedienregistratie

      Naast het regulier aftekenen kunt u ook afwijkende registraties gebruiken. Dit artikel beschrijft welke alternatieve registraties er zijn en wanneer u die gebruikt. Controle paraaf Wanneer de toediening een extra controle behoeft, dan dient er een ...
    • Toedienregistratie controle paraaf webversie

      Dit artikel beschrijft hoe u een toediening met een controleparaaf registreert in de Medimo webversie. Medicatie waarvan de toediening een extra controle behoeft herkent u aan de afkorting C.P. (controleparaaf). De onderstaande afbeelding is daarvan ...
    • Toedienregistratie - Toevoegen waarschuwing

      In Medimo kunt u voorgedefinieerde waarschuwingen toevoegen aan de cliënt. Hiermee kunt u collega's attenderen op wat er speelt. Deze waarschuwingen worden bij het openen van de toedienregistratie bovenaan in het geel weergegeven. U kunt ...
    • Beschrijving van het toedienregistratie menu

      Vanuit het menu 'Toedienregistratie' navigeert u naar verschillende functies van de toedienregistratie. Hieronder vallen: Verschillende weergaven van de toedienregistratie - Dit zijn onder andere de werklijst van de afdeling en de toedienregistratie ...