Werkt u op dit moment met Boomerweb en stapt u over op Medimo, dan zijn er een aantal punten waarbij u rekening moet houden. Dit artikel ligt deze punten toe.
Overgang
Wanneer een zorgorganisatie kiest om met Medimo te werken, dan wordt deze verzocht contact te zoeken met de samenwerkende apotheken om de overgang te bespreken en te plannen. Elke zorgorganisatie wordt vanuit Medimo begeleid door een projectmanager die u ook helpt met de (technische) aansluiting op Medimo. Om deze overgang te faciliteren is er een 'doorstuurfunctie' ontwikkeld. Deze functie gebruikt u voor de overgangsperiode en versoepelt daarmee de overgang van Boomerweb naar Medimo. Meer over de doorstuurfunctie volgt hieronder.
Doorstuurfunctie
De doorstuurfunctie zorgt ervoor dat de medicatielijst die naar Boomerweb verzonden automatisch wordt doorgestuurd naar Medimo. Een voordeel hiervan is dat u in het AIS de cliënten nog niet hoeft om te zetten naar Medimo. Hiermee voorkomt u ook mogelijke dubbele licentiekosten die uw AIS leverancier in rekening kan brengen voor een extra koppeling. De doorstuurfunctie is een aparte setting welke beschikbaar is in uw Curo omgeving. Meer informatie over het instellen van de doorstuurfunctie vindt u
hier.
Proces overgang
Het AIS waar u mee werkt en het reeds gebruik maken van de importkoppeling met Medimo bepalen hoe de daadwerkelijke overgang verloopt. Hierin zijn 4 mogelijke scenario's die hieronder worden beschreven:
Overgangsscenario 1: U maakt gebruik van Pharmacom of Promedico en de Medimo importkoppeling
Boomerweb en Medimo kunnen tegelijk dezelfde cliënt opvragen. Hierdoor kan de medicatielijst tijdens de overgangsperiode tegelijkertijd naar beide systemen worden geëxporteerd. Hiervoor hoeft aan de AIS kant niks te worden aangepast. Tijdens de implementatie van Medimo wordt gezorgd dat u de juiste permissies in Medimo krijgt. Exporteert u niet meer naar Boomerweb, dan heeft u de licentie voor de Boomerwebkoppeling niet meer nodig en kunt u die opzeggen bij uw AIS leverancier.
Overgangsscenario 2: U maakt gebruik van Pharmacom of Promedico, maar nog niet van de Medimo importkoppeling
In dit geval wordt de koppeling met Medimo als eerst gerealiseerd. Hiervoor wordt het reguliere aansluitproces gevolgd. Zodra u de aansluiting heeft op Medimo kunt u tegelijk naar Boomerweb en Medimo exporteren. Een link naar informatie over het reguliere aansluitproces vindt u
hier. Exporteert u niet meer naar Boomerweb
, dan heeft u de licentie voor de Boomerwebkoppeling niet meer nodig en kunt u die opzeggen bij uw AIS leverancier.
Overgangsscenario 3: U maakt gebruik van CGM, Farmasys, Hix, Sanday of Vidivici maar nog niet van de Medimo importkoppeling
U kunt in Curo Apotheek instellen dat de import vanuit Boomerweb naar Medimo wordt doorgestuurd. Hierdoor hoeft u maar naar 1 systeem tegelijk te importeren. Zodra al uw organisaties over zijn kunt u de koppeling naar Boomerweb uitzetten en een directe koppeling met Medimo gaan maken. Dit voorkomt dat u een dubbele licentie bij uw AIS hoeft af te nemen. U krijgt wel toegang tot Medimo en uitleg over het gebruik van Medimo. Medimo werkt op een aantal punten anders dan Boomerweb waarvan u op de hoogte moet zijn. Ook is het van belang dat u mee kan kijken in Medimo mocht de zorg vragen hebben en vindt u hier de contactgegevens van de applicatiebeheerder van de zorgorganisatie. Zodra de organisatie of organisaties helemaal over zijn op Medimo kunt u de betreffende distributiegroepen direct naar Medimo sturen en uw Boomerweblicentie bij uw AIS leverancier opzeggen. Hiervoor dient wel de koppeling van uw AIS direct naar Medimo te worden aangevraagd bij uw AIS leverancier en ingericht te worden.
Overgangsscenario 4: u maakt gebruik van CGM, Farmasys, Hix, Sanday of Vidivici en de Medimo importkoppeling
Rond de overgang is het advies om gebruik te maken van de doorstuurfunctionaliteit vanuit Boomerweb. Op die manier kunnen zowel Boomerweb en Medimo tegelijk gevuld worden. Dit geeft de zorgorganisatie de kans een controle te doen in Medimo te doen terwijl zij nog aftekenen in Boomerweb. Zodra de organisatie of organisaties helemaal over zijn op Medimo kunt u de betreffende distributiegroepen direct naar Medimo sturen en uw Boomerweblicentie bij uw AIS leverancier opzeggen.
Kosten
Medimo rekent de apotheek géén kosten. Zowel géén licentie als aansluitkosten. Ook de telefonische begeleiding is kosteloos.
Krijg ik een contract met Enovation Medimo?
Nee, Enovation Medimo gaat alleen een contract aan met de zorgorganisatie. Wij rekenen geen kosten aan de apotheek en gaan daarom ook geen contract aan met de apotheek.
Medisch Hulpmiddel
Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024