Versiedocumentatie 2021-2

Versiedocumentatie 2021-2

Vereenvoudiging Uzi-pas

Voor wie              LSP gebruikers
Categorie            Medicatieveiligheid

Het landelijk schakelpunt (LSP) voorziet in de uitwisseling van (o.a.) medicatiegegevens voor alle zorgverleners in Nederland. In samenwerking met Enovation en VZVZ is er een innovatietraject uitgevoerd om het gebruik van het LSP eenvoudiger te maken. Daarbij is de mogelijkheid gecreëerd dat voor opvraging geen Uzi-pas meer nodig is om gegevens van het LSP op te halen. Daardoor is het mogelijk om ook op tablets of mobiele devices gegevens van het LSP te raadplegen. Het wordt veel laagdrempeliger om vaker inzicht te krijgen in de actuele medicatie. Door de vereenvoudigde medicatieoverdracht, wordt de kwaliteit van zorg verbeterd. Met de vereenvoudiging UZI-pas kunnen de medicatiegegevens ook geautomatiseerd op de achtergrond op worden opgehaald via het LSP. Dat kan bijvoorbeeld gewenst zijn voor poliklinische locaties om te borgen dat men altijd actuele medicatiegegevens van thuisapotheken ophaalt bij een polibezoek.
 
Wanneer het LSP voor een cliënt nog niet of langer dan 6 uur geleden bevraagd is, wordt automatisch een bevraging ingesteld. Wanneer de gegevens compleet zijn, krijgt de gebruiker een notificatie in beeld. Daarbij wordt aangegeven indien er geen nieuwe gegevens aangetroffen zijn (groene melding), dat er nieuwe gegevens zijn (oranje melding), of dat er een fout is opgetreden (rode melding). Ook wanneer de gegevens pas later beschikbaar zijn gekomen zal de melding aan de gebruiker getoond worden. Door op de melding te klikken kan de gebruiker direct naar de gegevens gaan om deze te verwerken.
 
Een cliënt moet eenmalig ingeschreven worden met een Uzi-pas. Dat kan op cliënt niveau vanuit het LSP-menu, of voor een hele afdeling ineens.
 
Momenteel wordt deze functionaliteit bij een grote GGZ-klant gebruikt. Met VZVZ wordt nog een implementatieplan afgesproken opdat ook andere klanten gebruik kunnen maken van deze functionaliteit. Heeft u interesse in deze vereenvoudiging Uzi-pas, stuur dan een mail naar lsp@medimo.nl.

Overgang van klinisch voorschrijven naar medicatie-import

Voor wie              Voorschrijvers
Categorie            Medicatie-verificatie

Medimo ondersteunt het medicatieproces voor de intramurale zorg, maar ook voor poliklinische zorg, de extramurale zorg en de thuiszorg. In de klinische situatie is normaal gesproken het medicatiedossier in Medimo leidend en wordt er volgens de closed-loop situatie gewerkt. Wanneer een cliënt echter overgaat van een dergelijke klinische situatie naar een thuissituatie, dan moet opnieuw bepaald worden of er met medicatie-import gewerkt moet worden of niet. Met medicatie-import kan het medicatiedossier vanuit de thuisapotheek geïmporteerd worden in Medimo. De klinische medicatie loopt in principe gewoon door.
 
Wanneer er met opt-in voor medicatie-import gewerkt wordt, wordt vanaf nu automatisch een actie aangemaakt wanneer de cliënt niet meer klinisch is. Bij het openen van de medicatiestatus wordt automatisch een popup geopend. Daarin wordt gevraagd of er nog medicatie gedeeld moet worden voor de betreffende cliënt (mogelijk gaat de cliënt dit zelf doen). Ook wordt de cliënt om toestemming gevraagd voor uitwisseling van de medicatiegegevens. Indien toedienregistratie niet meer nodig is voor de cliënt, of de cliënt geeft geen toestemming voor uitwisseling van de gegevens, dan worden de medicatieregels gestopt. Wanneer dit formulier geheel is ingevuld en toedienregistratie wél nodig is, dan worden deze gegevens verstuurd via veilige mail naar de apotheek. De apotheek kan dan de medicatielijst in haar apotheeksysteem in orde brengen en zorgen dat het systeem goed staat ingesteld voor medicatie-import.
 
Let op! Het automatisch aanmaken van de actie gebeurt alleen indien de locatie op import staat met opt-in vereist. Dat is de geadviseerde modus voor medicatie-import. Controleer wat voor uw locatie is ingesteld bij Onderhoud > Entiteiten > Locatie beheren > Selecteer een locatie > Modules beheren. Het is ook mogelijk om achteraf of handmatig een dergelijke actie aan te maken. Dat doet u door bij acties te klikken op 'Nieuwe toevoegen'. In het eerste veld kiest u dan voor een actie van het type 'Opt-in medicatie-import'.
 
Figuur 1: Opt-in medicatie import

Toedienregistratie

Voor wie              Toedieners
Categorie            Toedienregistratie

Swipe-pagina voor alle cliënten van een afdeling

In de vorige versie is de pagina met toedienregistratie voor de hele afdeling vanwege privacy en performance issues uit de applicatie gehaald. Door de vele reacties hierop wordt deze mogelijkheid in een iets andere vorm weer terug gebracht. In deze vorm kan men toch weer door een hele afdeling swipen, zonder dat de dossiers ook werkelijk geopend hoeven te worden. Pas bij klikken op de pasfoto wordt de toedienlijst van de betreffende cliënt geladen en getoond. U vindt deze mogelijkheid vanuit het hoofdmenu: Toedienregistratie > Afdeling.
 
In dit overzicht wordt voortaan ook de vlag met de kleur blauw gebruikt. Deze kleur is voor cliënten die momenteel alleen zo-nodig medicatie hebben die op dit tijdstip gegeven zou kunnen worden (dus zo-nodig medicatie met tijdstip). 

Weergave werklijst

De weergave van de werklijst is ook gewijzigd. Op de werklijst worden voortaan ook (indien gevuld) de kamernummers getoond. Daarnaast wordt op de werklijst voortaan ook gewerkt met de gekleurde vlaggen: - rode vlag indien de cliënt medicatie heeft op de werklijst die langer dan 1,5 uur te laat is - groene vlag indien de cliënt medicatie heeft op de werklijst tussen de afgelopen en komende 1,5 uur gegeven moest/moet worden - blauwe vlag indien de cliënt alleen zo nodig medicatie heeft op de werklijst die tot de komende 1,5 uur gegeven zou mogen worden (zo-nodig medicatie met tijdstip)

Figuur 2: Werklijst, groene en blauwe vlag
 

Plaats van toediening

Bij een electronische toedienregistratie waar een plaats van toediening voor moet worden vastgelegd (pleisters en injecties), werd voorheen ook gevraagd om de plaats van injectie indien het aantal afwijkend op 0 gezet was. Dat is nu niet meer zo. Wanneer het aantal dat gegeven is (al dan niet afwijkend) op 0 gezet wordt, dan wordt er geen plaats van toediening meer gevraagd.

Extra waarschuwingen in toedienregistratie

Bij de overgang van extramuraal naar klinisch of juist terug is het van belang om te weten wanneer er nog acties open staan. Wanneer er nog een actie open staat m.b.t. opt-in medicatieimport of de medicatie-verificatie, dan wordt daar vanaf nu een melding getoond in de toedienregistratie.
 
Wanneer voor een cliënt medicatie-import uit apotheeksysteem aanstaat, maar er in de afgelopen 72 uur geen nieuwe medicatiegegevens ingelezen zijn, is er mogelijk sprake van verouderde gegevens in de toedienregistratie. Vanaf nu wordt daar een extra waarschuwing voor getoond in de toedienregistratie. Mogelijk weet de apotheek niet dat de toedienregistratie wordt gebruikt, is er een verkeerde apotheek ingesteld of is er sprake van een foutmelding tijdens de verwerking. Indien u deze foutmelding getoond krijgt is het belangrijk om contact op te nemen met de apotheek om na te gaan wat het probleem zou kunnen zijn.
 
Extra opmerking voor apotheken met CGM, Farmasys en Vidivici: gelieve geen medicatiegegevens geautomatiseerd in te sturen wanneer de apotheek gesloten is. U overschrijft daarmee mogelijk een actueler dossier in Medimo, en/of u bent dan niet in de gelegenheid om te reageren op eventuele foutmeldingen. Kies bij geautomatiseerde aanlevering derhalve voor een strategisch tijdstip op werkdagen van de apotheek.
 
Figuur 3: Extra waarschuwing eTDR

Covid-19 vaccinaties

Voor wie              Alle gebruikers, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Vastlegging vaccinatie

Bij Overzichten > Vaccinaties is een overzicht toegevoegd met alle (al dan niet) openstaande acties t.b.v. de Covid-19-vaccinaties. Daarmee kunt u een overzicht krijgen van alle op dit moment nog openstaande acties en kunt u van hieruit ook direct registreren. Ook kunt u dit overzicht gebruiken om een beeld te krijgen hoeveel acties zijn uitgevoerd, en hoeveel vaccinaties zijn geweigerd of om andere reden niet zijn uitgevoerd.
 
Voor de overzichten zijn de rechten 'Bekijk medicatie' én 'Toon overzichten statistiek' nodig.
 
Er is een aparte handleiding voor deze functionaliteit beschikbaar onder Help > Handleiding > Covid 19 Vaccinatie.

Meetwaarden

Voor wie              Voorschrijvers, gerechtigden
Categorie            Meetwaarden

In voorgaande versies zijn er wijzigingen doorgevoerd in de presentatie van de meetwaarden. Daarbij is een volgorde op alfabet geïntroduceerd wat niet handig ervaren wordt. Vanaf deze versie wordt de volgorde weer gehanteerd zoals deze is doorgestuurd door het laboratorium.
 
Wanneer u de meetwaarden in beeld heeft en daar een mogelijke filtering/selectie op gemaakt heeft, dan kunt u deze selectie kopiëren naar het klembord door op het icoontje te klikken. U kunt de gegevens dan eenvoudig in een ander programma plakken, bijv een tekstverwerker t.b.v. een ontslagbrief. Ook is het vanaf nu mogelijk om deze selectie te printen door op het print-icoontje te klikken. Er opent zich dan een apart venster dat geprint zal worden. 
 
Figuur 4: Meetwaarden, kopieer en print knop

Berichten

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Berichten

Wanneer u een bericht geopend heeft, dan kunt u dit bericht en de berichtuitwisseling kopiëren naar het klembord door op het icoontje te klikken. U kunt de gegevens dan eenvoudig in een ander programma plakken, bijv een tekstverwerker t.b.v. een ontslagbrief. Ook is het vanaf nu mogelijk om dit bericht te printen door op het print-icoontje te klikken. Er opent zich dan een apart venster dat geprint zal worden.
 
Figuur 5: Bericht, Kopieer en print knop

Medicatiebeoordeling (MBO)

Voor wie              Voorschrijvers en apothekers
Categorie            Vastlegging medicatiebeoordeling

Het scherm om medicatiebeoordelingen uit te voeren is vernieuwd. De techniek onder het scherm is vernieuwd om beter te integreren met de acties en berichten, maar de functionaliteit is vrijwel hetzelfde gebleven. Dit scherm is alleen zichtbaar voor gebruikers van het type arts en apotheker.
 
Bij het medicatieoverzicht wordt voortaan ook getoond hoeveel toedienregistraties er zijn geweest in de afgelopen 28 dagen. Geteld worden alleen de werkelijke toedieningen.

Trombosedienstmelding

Voor wie              Voorschrijvers en apotheekmedewerkers, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Logging trombosedienstmeldingen

Bij het autoriseren van medicatieopdrachten is het voor apotheekmedewerkers mogelijk om bij interacties met orale anticoagulantia (OAC, bloedverdunners die door de trombosedienst gedoseerd worden) een bericht te sturen naar de trombosedienst. Daarbij kunnen er gebruikers ingesteld staan die - naast de trombosedienst - ook een bericht ontvangen per beveiligde mail. Dit zijn gebruikers met het recht 'Ontvang altijd email over trombosedienstmeldingen' jegens de betreffende cliënt. Vanaf deze versie is het inzichtelijk voor de apotheekmedewerker naar wie deze berichten gestuurd worden door op de 'i' te wijzen. Tevens is dit inzichtelijk in het log van de cliënt onder Historie > tabblad Trombosedienstmeldingen.

Figuur 6: "i" voor extra informatie trombosedienst tijdens autoriseren

Wijzigingen edifact recept 

Voor wie              Voorschrijvers en apotheekmedewerkers
Categorie            Electronisch receptenverkeer

Voor electronisch receptenverkeer wordt nog altijd veel gebruik gemaakt van het edifact receptenverkeer. In deze versie worden enkele wijzigingen doorgevoerd:
  1. Als het recept poliklinisch vervaardigd is, dan wordt altijd het thuisadres van de cliënt gebruikt als adres, ook al is de cliënt op dat moment (nog) klinisch.
  1. Als de cliënt verblijft op en locatie met thuissituatie als module, dan wordt tevens het thuisadres van de cliënt gebruikt als adres.
  1. Als de levering een herhaalaanvraag is voor een cliënt in de thuissituatie, dan wordt de aanvraag gesteld op naam van arts 'Medimo Herhaalaanvraag' met agbcode 01993732. Deze agb-code is fictief (01 huisarts, 99 fictief, 3732 postcode Medimo) en zal nog niet in apotheeksystemen bekend zijn. Apotheken kunnen deze herhaalaanvragen dan verwerken conform de door hun zelf gevoerde afspraken met de huisartsen.

Waarschuwing als artsgegevens missen

Voor wie              Voorschrijvers
Categorie            Compleetheid gegevens van voorschrijver

Vanuit Medimo kunnen recepten verzonden worden naar alle apotheken. Belangrijk daarbij is dat de gegevens van de voorschrijver goed gevuld zijn. Bij het voorschrijven van een poli- of faxrecept wordt vanaf nu een waarschuwing getoond indien de gegevens van de voorschrijver niet compleet gevuld zijn in Medimo. Het betreft dan gegevens van: agb-code, adres, plaats en (algemeen) telefoonnummer.

Cliëntmeldingen

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Meldingen

Bij klinische locaties of bij thuislocaties wordt voortaan een waarschuwing getoond indien er géén bekende huidige arts of apotheek is. Voorschriften, notificaties of leververzoeken bereiken dan mogelijk niet de juiste zorgverleners.

Figuur 7: Cliënt melding geen arts & apotheek

Voorheen werd er een melding getoond wanneer de cliënt in de toekomst (> nu) zou worden opgenomen, ontslagen, of zou verhuizen. Vanaf nu wordt deze melding getoond wanneer dat vanaf vandaag gaat gebeuren (> vandaag 00:00). 

Arts van inschrijving

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Clientgegevens

Bij poliklinische locaties en bij thuissituatie-locaties is het mogelijk om de landelijke huisartsen te selecteren als vaste arts. Vanaf deze versie zijn op die locaties ook de artsen te selecteren uit het zakelijk verband van het cluster. Daarmee kan ook een eigen arts de arts van inschrijving vormen voor een cliënt op bijv. een poliklinische locatie.

Bepalen van de huidige hoofdlocatie

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Cliëntgegevens

In deze versie is het bepalen op welke hoofdlocatie de cliënt momenteel verblijft iets veranderd. Voorheen werd een cliënt altijd op de eerste actieve hoofdlocatie geplaatst, en werden wanneer een cliënt klinisch opgenomen werd de poliklinische locaties gewijzigd tot bijlocaties. Vanaf nu prevaleert een klinische locatie boven thuislocaties en poliklinische locaties, ook al zijn het beide hoofdlocaties. Daardoor hoeven de poliklinische locaties niet meer gewijzigd te worden.
 
De volgende regels worden nu gevolgd: - Alleen hoofdlocaties worden meegenomen in het bepalen van de huidige locatie - Wanneer er een klinische locatie actief is, dan prevaleert deze boven thuislocaties - Wanneer er thuislocaties actief zijn, dan prevaleren die boven poliklinische locaties - Wanneer er meerdere gelijkwaardige hoofdlocaties tegelijk actief zijn dan prevaleert de oudst ingevoerde.

Bestelhoeveelheid

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Bestellen herhaalmedicatie

De apotheek kan in het apotheekassortiment aangeven wat de minimale bestelhoeveelheid moet zijn. Wannneer de apotheek deze waarde vult, dan dient bij herhaalaanvragen dit middel minimaal in die hoeveelheid, en in veelvoud van die hoeveelheid besteld te worden. Deze optie is momenteel nog niet geïmplementeerd in de MedimoApp. Bij een polirecept wordt deze beperking niet gesteld.

Figuur 8: Minimum bestel hoeveelheid uit apotheek assortiment

Declaratie ELV

Voor wie              Apotheekmedewerkers
Categorie            Declaratie

Vanaf deze versie worden de declaraties voor eerstelijns verblijf (ELV) gegroepeerd per cluster. Daardoor worden de factuurnummers per zorgverzekering ook per cluster toegekend. Dat is mogelijk meer handelingen indien u als apotheek meerdere zorgorganisaties bedient, echter is het daarmee ook duidelijker traceerbaar welke factuur bij welk cluster hoort.

Apotheek import

Voor wie              Apotheekmedewerkers
Categorie            Medicatiegegevens uit apotheeksysteem

Medische hulpmiddelen

In verschillende koppelingen met apotheeksystemen was het al zo dat voor medische hulpmiddelen zoals verbandartikelen of incontinentiemateriaal geen dosering nodig was. Dat is nu gelijkgetrokken voor alle apotheeksystemen. Geneesmiddelen moeten wel een doseeromschrijving hebben, en deze omschrijving wordt letterlijk overgenomen uit de apotheeksystemen. Indien geneesmiddelen geen doseeromschrijving hebben zal er een foutmelding gegeven worden en zal de import geweigerd worden.

Import voor cliënt die bij meerdere zorgorganisaties bekend is

Indien een apotheek voor meerdere zorgorganisaties werkt, en ook voor meerdere zorgorganisaties met import gewerkt wordt, kwam het steeds vaker voor dat een cliënt in meerdere clusters bekend was. Dat leidde tot nu toe tot een foutmelding. Vanaf deze versie wordt de medicatielijst ingelezen voor alle gevonden cliënten waar de import voor aan staat. Indien er een foutmelding optreedt in de verwerking van de medicatiegegevens, dan ontvangt de apotheek een bericht pér cliënt.

Opt-in medicatie-import

Zie ook eerder in deze versiedocumentatie. Vanaf deze versie ontvangt de apotheek een beveiligde email met gegevens van cliënten waarvoor met toedienregistratie gewerkt moet worden. Dat is bij overgang van klinische setting naar de thuissituatie, maar evengoed bij intake van nieuwe cliënten toepasbaar. N.a.v. dit bericht kan de apotheek dan de medicatielijst nakijken en het apotheeksysteem juist configureren voor medicatie-import.

Pharmacom import

Wanneer een cliënt tijdelijk afwezig was, dan werd deze alsnog bevraagd bij Pharmacom. Dat leidde tot onnodige foutmeldingen. Vanaf nu worden cliënten niet meer bijv Pharmacom bevraagd indien ze als tijdelijk afwezig gemarkeerd staan.

Hix apotheek import

Vanaf deze versie wordt het ook mogelijk om vanuit Hix te werken met de apotheek medicatie-import. Hiervoor volgt een aparte handleiding.

OpenIdConnect met Phenix

Voor wie              Zorgorganisaties, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Inloggen middels single sign-on

Ten behoeve van een single sign-on is een extra connector gemaakt voor de identityprovider van Phenix. Indien u gebruik wilt maken van een dergelijke identityprovider, neem dan contact op met uw accountmanager.

Koppeling Nedap

Voor wie              Zorgorganisaties, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Inloggen middels single sign-on

In de single sign-on is een extra optie om een voorschrijver te beperken tot 1 cliënt. Daarnaast is er een optie beschikbaar om alle rechten voor poliklinische locaties te verwijderen na inloggen. Deze opties kunnen bijvoorbeeld in de GGZ-situaties ingezet worden om voorschrijvers te beperken tot 1 actueel dossier, of om in ambulante situaties alle gebruikers te limiteren tot 1 cliënt.

Koppeling QIC

Voor wie              Zorgorganisaties, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Thuisgegevens

Het is nu ook mogelijk om vanuit QIC de huisarts en de apotheek over de cliëntkoppeling over te krijgen. Belangrijk daarbij is dat in QIC de gegevens worden vastgelegd op landelijke codes uit Vektis.

Koppeling User

Voor wie              Zorgorganisaties, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Clientkoppeling

Het is ondersteuning toegevoegd voor A02-overplaatsingsberichten i.c.m. een koppeling met VisitNumber. Let op! Deze functie dient u aan de kant van User te laten activeren.

Koppeling MedMij

Voor wie              Zorgorganisaties aangesloten op MedMij
Categorie            PGO koppeling

Naast allergie-intolerantie en medicatieafspraak, is nu ook de bouwsteen verstrekkingsverzoek gekwalificeerd voor MedMij.

Koppelingen algemeen

Voor wie              Functioneel applicatiebeheerders
Categorie            Koppelingen

Vorig jaar zijn er nieuwe endpoints voor de koppelingen geïntroduceerd. Daarbij bleven de oude endpoints op apis.medimo.nl nog beschikbaar. Vanaf deze versie dient ook voor productie gebruik gemaakt te worden van de nieuwe endpoints. Denk daarbij aan zowel koppelingen voor single sign-on als ook koppelingen voor cliëntgegevens. Wanneer u nog gebruik maakt van endpoints in het domein apis.medimo.nl, neem dan contact op met onze helpdesk wat voor u het nieuwe endpoint moet zijn. De nieuwe endpoints zijn stricter in de beveiliging conform aanbevelingen van het NCSC en vereisen minimaal TLS 1.2.
 
Daarnaast worden alle koppelingen voor zover nog niet zo was voorzien van ip-whitelisting. Daarbij wordt extra getoetst aan het ip-adres van de verzendende server. De ip-adressen die momenteel gebruikt worden zijn voor u reeds voor ingevuld. Gelieve bij Beheer > Koppelvlakbeheer > Koppelvlak de voor u van toepassing zijnde koppelvlakken te controleren [Whitelist IP (server)]. Het betreft momenteel nog een overgangsfase, ip-whitelisting wordt momenteel nog niet hard afgedwongen. Wanneer dit effectief zal worden, zullen wij dit communiceren.

Clusterbestanden

Voor wie              Functioneel applicatiebeheerders
Categorie            Veilige communicatie

Bij implementaties of andere situaties waarin u veilig bestanden moet uitwisselen met Medimo, wordt vaak met veilige mail gewerkt. Nadeel daar van kan zijn een beperkte bestandsgrootte, maar ook dat toegang en bewaartermijn voor deze bestanden lastig te beheren is. Voor veilig uitwisselen van bestanden met Medimo is nu een optie gemaakt voor applicatiebeheerders. Bij Beheer > Klantenportaal > Clusterbestanden kunt u de bestanden zien voor uw cluster. Hier kunt u ook grote bestanden uploaden. Van ieder bestand wordt een log bijgehouden wie het aanmaakt, download en/of verwijdert. De bestanden worden automatisch na 30 dagen gewist.

Certificaatbeleid

Voor wie              Functioneel applicatiebeheerders
Categorie            Veiligheid
Recent heeft Medimo haar certificaatbeleid bijgesteld. Waar voorheen certificaten nog 2 jaar geldig waren, zijn deze - vergelijkbaar met wereldwijde certificate authorities - nu nog maar 1 jaar geldig.
 
Voor koppelingen dient altijd met certificate signing requests (CSR) gewerkt te worden. Die mogelijkheid was er altijd al, maar is nu de verplichte werkwijze geworden. De private keys en wachtwoorden worden op die manier bij de klant/wederpartij gemaakt en hoeven niet uitgewisseld te worden. Waar in het verleden nog met complete certificaten is gewerkt, dienen deze certificaten in de komende periode vernieuwd te worden. U ontvangt daartoe dan een verzoek van onze helpdesk.
 
Het inloggen van gebruikers middels gebruikerscertificaten (dus buiten koppelingen) wordt actief afgeraden door Medimo. Reden hiervoor is dat dit doorgaans groepsaccounts zijn, waardoor niet inzichtelijk is welke gebruiker de informatie van een cliënt opvraagt. Dat is niet conform de NEN7510, NEN7513 en de AVG. Indien u nog gebruik maakt van dergelijke accounts met certificaatinlog, vraag dan bij uw accountmanager naar de verschillende mogelijkheden voor single sign-on. Bijvoorbeeld een single sign-on vanuit een Azure, Google, AD, of vanuit uw cliëntendossier.



Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Versiedocumentatie 2021-3

      Griepvaccinatie Voor wie Alle gebruikers, reeds eerder uitgeleverd Categorie Vaccinaties In navolging van de covid-19-vaccinaties is het nu ook mogelijk om griepvaccinaties en overige vaccinaties zoals pneumokokkenvaccinaties vast te leggen. De ...
    • Versiedocumentatie 2023-5

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Receptknop bij thuissituatie Wanneer een locatie geconfigureerd is als thuissituatie, dan zijn een aantal werkingen in Medimo net iets anders dan bij klinische locaties of locaties met ...
    • Versiedocumentatie 2023-3

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Notificatie voorschrijver actief In deze versie wordt een functie toegevoegd om gebruikers te attenderen dat een (andere) voorschrijver actief is voor dezelfde cliënt. Dat kan handig zijn ...
    • Versiedocumentatie 2023-2

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Waarschuwing bij wegnavigeren als er nog onopgeslagen wijzigingen zijn Wanneer een voorschrijver een wijziging heeft ingevoerd, dan staat deze altijd ter controle op de overzichtspagina ...
    • Versiedocumentatie 2024-1

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Aanvullende wensen poliklinisch recept Bij het maken van een poliklinisch recept (verstrekkingsverzoek) kan het wenselijk zijn om een aantal zaken met de apotheek te communiceren. ...