Versiedocumentatie 2021-3

Versiedocumentatie 2021-3

Griepvaccinatie

Voor wie              Alle gebruikers, reeds eerder uitgeleverd
Categorie            Vaccinaties
 
In navolging van de covid-19-vaccinaties is het nu ook mogelijk om griepvaccinaties en overige vaccinaties zoals pneumokokkenvaccinaties vast te leggen. De functionaliteit werkt op een zelfde manier door een actie bij een cliënt vast te leggen. Vervolgens zal een specifiek afhandelingsscherm automatisch getoond worden wanneer de actie actief wordt. Voor griepvaccinaties kan ook voor een cluster van tevoren geconfigureerd worden welk(e) batchnummer(s) er in gebruik zijn. Voor deze functionaliteit is een aparte handleiding beschikbaar.

Figuur 1: Voorbeeld vastlegging griepvaccinatie 

Zoekfunctie voor dienstapotheken en andere waarnemers

Voor wie              Dienstapotheken en andere waarnemers zoals ook de Medimo Helpdesk
Categorie            Waarneming

In deze versie wordt een nieuwe permissie geïntroduceerd: 'Bekijk medicatie in de waarneemsituatie'. Met deze permissie is het mogelijk om een cliënt te raadplegen, maar is het niet mogelijk om deze cliënt uit te lijsten in allerlei afdelings/locatielijsten. Hierdoor is het mogelijk om een externe waarnemer zoals een dienstapotheek wel toegang te geven tot een dossier, maar niet om alle cliënten van een organisatie te kunnen uitlijsten.
 
In het hoofdmenu komt hiermee een optie 'Zoek cliënt'. In deze functie kunt u zoeken op Medimo-cliëntnummer, extern (ECD) cliëntnummer, of op BSN. Alleen wanneer het nummer exact overeenkomt worden de resultaten getoond. Deze functie is niet alleen voor waarnemers, maar voor alle gebruikers beschikbaar. Belangrijk verschil met het reguliere zoeken is, dat bij deze nieuwe functie gezocht wordt binnen alle clusters. Op deze manier kan men ook naar een BSN-nummer zoeken en zien in welke clusters er mogelijk dossiers over dit BSN-nummer beschikbaar zijn.
 
Standaard geeft de permissie 'Bekijk medicatie in de waarneemsituatie' geen andere zoekfuncties zoals zoeken op geboortedatum. Mocht het in de waarneemsituatie wel nodig zijn om een cliënt op naam, geboortedatum of locatie op te kunnen zoeken, maar is het niet nodig om bijvoorbeeld toedienlijsten van een hele locatie te kunnen maken, dan is er een extra permissie 'Zoek cliënt op naam in de waarneemsituatie'. Deze permissie laat de gebruiker zoeken op de traditionele manier, maar geeft geen permissie om lijsten voor afdelingen of locaties uit te draaien.
 
Zie ook onderdeel 'Permissies' in deze versiedocumentatie.
 
Figuur 2: Zoek cliënt op nummer in alle clusters

Weergave medicatiestatus

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Algemeen

In de medicatiestatus zijn meerdere weergaves en sorteringen mogelijk door op het icoontje van de capsule te klikken. Zo kan men kiezen voor een medicamenteuze behandelweergave (alle medicatieopdrachten van 1 geneesmiddel bij elkaar) of voor een weergave van iedere regel apart. In deze weergaves kan men ook de sortering van de middelen aanpassen door op de koptekst van de geneesmiddelnaam te klikken. Vanaf deze versie zijn er 2 extra weergaves bij gekomen: voor poliklinische weergave en voor weergave bijzonderheden.

Figuur 3: Klik voor andere weergave 

Poliklinische weergave

In deze weergave wordt weergegeven per wanneer de laatste verstrekking van een middel is ingevoerd en hoeveel stuks toen zijn voorgeschreven. Tevens wordt weergegeven tot wanneer de cliënt voldoende voorraad zou moeten hebben.

Bijzonderheden weergave

In deze weergave worden extra bijzonderheden weergegeven. Daarmee wordt voor alle middelen tegelijk inzichtelijk:
  1. of een middel formularium is
  1. of het middel in het GDS-assortiment zit
  1. of het middel momenteel in de GDS-rol zit
  1. of het middel in de werkvoorraad aanwezig is
  1. en nog meer kenmerken van het geneesmiddel

Tijdelijke stop

In de medicatiestatus werd een tijdelijke stop ook weergegeven met de rode aanduiding 'STOP'. Daardoor was in de medicatiestatus soms niet duidelijk waarom een bepaalde regel nog zichtbaar bleef. Vanaf deze versie wordt deze aanduiding voor tijdelijk gestopte regels gewijzigd naar 'STNO' (Stop tot nader order). De middelen zijn gestopt, maar slechts tijdelijk tot nader order of de medicatie herstart of definitef gestopt moeten worden. Tevens wordt een tooltip toegevoegd om een beschrijving hiervan te tonen.

Toedienregistratie

Voor wie              Toedieners
Categorie            Werklijst

Werklijst toedienregistratie 

Wanneer een middel gekenmerkt is voor eigen beheer, dan wordt deze 1,5 uur voor werkelijke toediening geregistreerd. Dat wordt gedaan opdat deze middelen niet te ver in de toekomst geregistreerd worden, maar ook niet onnodig ter toediening getoond worden op de toedienlijst. Tot voor deze versie stonden deze regels echter nog wel op de werklijst. Vanaf deze versie komen dergelijke toedieningen niet meer op de werklijst.

Permissie Medicatie toedienen (TDR)

Vanaf deze versie wordt een nieuwe permissie in gebruik genomen: 'Medicatie toedienen (TDR)'. Dat houdt in dat per locatie of afdeling bepaald kan worden of iemand de toedienregistratie mag gebruiken. Deze permissie wordt eenmalig automatisch aangemaakt voor alle gebruikers die momenteel de permissie 'Bekijk medicatie' hebben.
 
Zie ook onderdeel 'Permissies' in deze versiedocumentatie.

Voorschrijven

Voor wie              Voorschrijvers
Categorie            Voorschrijven

Voorschrift corrigeren of beëindigen met toekomstige giften

Wanneer een bestaand voorschrift wordt gecorrigeerd of gestopt wordt, dan kan het zijn dat er al medicatietoedieningen in de toekomst genoteerd zijn. Bijvoorbeeld als het nu 16.30u is en de medicatie van 17.00u al is toegediend. Wanneer het voorschrift dan per nu gestopt zou worden, dan zou de medicatietoediening na de stoptijd vallen. Indien er dergelijke toedieningen zijn, dan is het niet mogelijk om de medicatie op een tijdstip voor die toediening te stoppen. Wel is het mogelijk om een later tijdstip als ingangsmoment te kiezen. Registraties als eigen beheer een meegegeven aan familie zijn niet blokkerend voor stoppen.

Afronden halfjes alleen klinisch 

Wanneer een halve tablet gegeven moet worden, dan is het in instellingen goed gebruik om de andere helft te vernietigen omdat de identiteit of bewaarcondities van de overblijvende helft niet gegarandeerd kan worden. Tijdens het poliklinisch voorschrijven werd echter ook rekening gehouden met het weggooien van deze andere helft, waardoor de 'genoeg-tot'-datum in die thuissituaties niet klopte. Vanaf deze versie wordt het afronden van halve giften alleen op klinische locaties gedaan.

Landelijk schakelpunt (LSP) 

Voor wie              Voorschrijvers
Categorie            Voorschrijven

Verstuur automatisch edifact indien LSP-recept mislukt

Wanneer het verzenden van een recept over het LSP om wat voor reden dan ook niet lukt, wordt vanaf deze versie gekeken of het recept over edifact verzonden kan worden. Als dat het geval is, dan wordt dat uitgevoerd en krijgt de voorschrijver een bericht dat het middel over edifact is verzonden. Wanneer het verzenden over edifact niet mogelijk is, dan ontvangt de voorschrijver een bericht net zoals voorheen, dat verzending niet gelukt is. 

Extra mogelijkheid aanmaken LSP-tokens

Wanneer er wordt gewerkt met de zgn. Conditionele Query (CQ, oftwel het opvragen van het LSP zonder Uzi-pas), dan moet per cliënt een inschrijftoken worden aangemaakt. Voorheen moest dat per afdeling geselecteerd worden. Vanaf deze versie is er ook een mogelijkheid om inschrijftokens voor een heel cluster aan te maken. Vanwege tijd en performanceredenen wordt hier een limiet van 100 per keer aangehouden.

Overzicht recente LSP-opvragingen

In het hoofdmenu is een overzicht met recente LSP-opvragingen beschikbaar. In deze versie is dit overzicht vernieuwd. Hierbij zijn ook snelfilters mogelijk om alleen de opvragingen te tonen die 'nog niet verwerkt' zijn, of die met 'fouten'. Daardoor is het snel mogelijk om alle informatie die nog wel nieuw is en opgevraagd, achteraf alsnog te beoordelen en te verwerken. Voorheen zat in dit overzicht ook een functionaliteit om nieuwe opvragingen in te plannen (het zgn. prefetchen). Met de komst van de conditionele query is dat niet meer nodig.

Herhaalaanvragen

Voor wie              Zorgmedewerkers/toedieners
Categorie            Herhaalaanvragen

Bulklevering 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van bulklevering worden medicijnen automatisch vanuit de apotheek geleverd. Het is dan ook niet nodig voor de zorg om dergelijke middelen aan te vragen. Vanaf deze versie worden in de afdeling-herhaalmedicatie de middelen niet meer getoond die voor bulk-levering in aanmerking komen. Het blijft mogelijk om per cliënt toch een dergelijk middel te bestellen indien dat noodzakelijk is.

Permissie Bestel herhaalmedicatie

Vanaf deze versie wordt een nieuwe permissie in gebruik genomen: 'Bestel herhaalmedicatie'. Dat houdt in dat per locatie of afdeling bepaald kan worden of iemand herhaalmedicatie kan aanvragen. Deze permissie wordt eenmalig automatisch aangemaakt voor alle gebruikers die momenteel de permissie 'Bekijk medicatie' hebben.
 
Zie ook onderdeel 'Permissies' in deze versiedocumentatie.

Permissie Registreer werkvoorraad niet op naam

Vanaf deze versie wordt een nieuwe permissie in gebruik genomen: 'Registreer werkvoorraad niet op naam'. Dat houdt in dat per locatie bepaald kan worden of iemand de werkvoorraad kan aanvragen. Deze permissie wordt NIET automatisch aangemaakt en dient opnieuw ingericht te worden voor de gebruikers die hier gebruik van moeten kunnen maken.
 
Zie ook onderdeel 'Permissies' in deze versiedocumentatie.

Apotheek import

Voor wie              Apotheekmedewerkers
Categorie            Medicatiegegevens uit apotheeksysteem 

Promedico VDF

Vanaf deze versie wordt het ook mogelijk om vanuit het apotheekhoudend huisartsensysteem PromedicoVDF te werken met de apotheek medicatie-import. Deze koppeling werkt volgens het pull-principe: iedere werkdag wordt 2 maal per dag de medicatie opgehaald bij Promedico VDF. Dit is configureerbaar naar 1x per dag te zetten of uit te zetten via de settings van de apotheek. Voor deze koppeling volgt een aparte handleiding.

Apotheek

Voor wie              Apotheekgebruikers
Categorie            Koppelingen

Koppeling met Pi-farma

Voor het organiseren van de interne logistiek kunnen apotheken gebruik maken van het Pi-farma systeem. Vanaf deze versie is het mogelijk om van leveringen retourinformatie in te lezen vanuit Pi-farma naar Medimo. Van alle barcode-aflevercontroles worden de artikelnummers (z-indexnummers) met aantal en prijs terug ingelezen in Medimo. Ook wanneer een verstrekking komt te vervallen wordt dit in Medimo bijgewerkt. Daarmee wordt de managementinformatie in Medimo ook voor de losse leveringen kloppend, sluiten toekomstige herhaalaanvragen beter aan bij wat de apotheek levert, en kunnen ook losse leveringen gedeclareerd worden voor ELV.

Koppeling naar Linscriptum

Voor het organiseren van herhaalaanvragen kunnen apotheken gebruik maken van het Linscriptum systeem. Vanaf deze versie is het mogelijk om herhaalaanvragen van bepaalde locaties naar Linscriptum te sturen. Van daaruit kan de apotheek controleren of er een herhaalverzoek naar de huisarts gestuurd moet worden. Alleen herhaalaanvragen komen in aanmerking om naar Linscriptum gestuurd te worden, dus door de apotheek genoteerde leveringen n.a.v. medicatieopdrachten of poliklinische recepten door voorschrijvers worden altijd rechtstreeks naar het apotheeksysteem gestuurd. De apotheek kan dit instellen bij Onderhoud > Entiteiten > Apotheken beheren, onder de settings van de apotheek.

GDS-retourbestanden

Het is vanaf nu ook mogelijk om GDS-retourbestanden aan te leveren aan Medimo. In deze bestanden wordt retourinformatie aangegeven wat er door de GDS-leverancier verpakt is in de rol. Ook worden identificatienummers zoals het zakjesnummer meegestuurd. Het doel van deze bestanden is om tijdens de elektronische toedienregistratie te kunnen weten welk zakje en welke middelen de toediener gaat geven, en of er mogelijk inmiddels gewijzigde of gestopte medicatie in het betreffende zakje zit. Momenteel is een dergelijk bestand afgesproken met Apotheek Voorzorg, maar we stemmen dit ook graag met andere GDS-leveranciers af.

Algemeen

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Algemeen

Terminologie locatie en afdeling

Vanaf nu wordt ook voor locatie en afdeling een instelbare terminologie gebruikt. Geeft u liever de voorkeur aan 'unit' of 'team' bijvoorbeeld? U kunt dit instellen bij: Beheer > Clustertabellen > Basisterminologie wijzigen. Ook in de MedimoApp zullen deze terminologieën binnenkort gebruikt gaan worden. Wanneer dat het geval zal zijn, zullen wij u daar over berichten.

Geslacht

Voorheen kon in Medimo alleen het geslacht man of vrouw vastgelegd worden. Vanaf deze versie kunnen ook de opties 'Geslacht Onbekend' en 'Niet gespecificeerd' gebruikt worden. Ook wanneer deze opties vanuit koppelingen in het ECD gebruikt worden zullen deze in Medimo overgenomen worden.

E-learning SSO

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Training en opleiding

Medimo heeft al geruime tijd een mogelijkheid voor online scholing en training. Indien u hier gebruik van maakt, is het vanaf deze versie mogelijk om direct vanuit Medimo in te loggen in de cursusomgeving. In het gebruikermenu rechtsboven komt dan een icoontje waarmee u rechtstreeks in de e-learning omgeving kunt inloggen. Indien u hier meer informatie over wenst, neem dan contact op met uw accountmanager.

Koppelingen

Voor wie              Zorgorganisaties
Categorie            Koppelingen

Epos Zilos

Er is een koppeling gemaakt t.b.v. het Epos Zilos cliëntendossier. Deze omvat een NAW-koppeling voor de bewoner-gegevens en een SSO-koppeling om in te kunnen loggen vanuit het ECD.

Perplex ASI

Er is een koppeling gemaakt t.b.v. het Perplex ASI cliëntendossier. Deze omvat een NAW-koppeling voor de bewoner-gegevens. Voor een SSO zou eventueel een OpenId-Connect koppeling gebruikt kunnen worden om in te kunnen loggen vanuit het ECD.

Careweb

Er is een koppeling gemaakt t.b.v. het Careweb cliëntendossier. Deze omvat een NAW-koppeling voor de bewoner-gegevens. Voor een SSO zou eventueel een OpenId-Connect koppeling gebruikt kunnen worden om in te kunnen loggen vanuit het ECD.

Single sign-on koppelingen

Voor wie              Zorgorganisaties met koppelingen
Categorie            Koppelingen

Alle single sign-on koppelingen zijn herstructureerd met uitzondering van de OpenIdConnect koppelingen. Daarmee komen alle volgende functionaliteiten beschikbaar voor alle koppelingen (voor zover dat niet al was):

SSO-optie: Beperk voorschrijver tot 1 cliënt

Deze optie maakt het instelbaar voor een organisatie om een voorschrijver te beperken tot 1 cliënt. Indien de gebruiker niet in cliëntcontext inlogt met SSO, dan krijgt de gebruiker een foutmelding te zien en kan de gebruiker niet inloggen met SSO. Deze optie wordt doorgaans in GGZ-situaties gebruikt.

SSO-optie: Beperk rechten poliklinische locaties

Met deze optie worden gebruikers tot 1 cliënt beperkt indien deze niet op een klinische locatie verblijft. Indien niet in cliëntcontext worden alle rechten voor poliklinische locaties op dat moment ingetrokken. Deze optie wordt doorgaans in GGZ-situaties gebruikt.

SSO-optie: 2FA geborgd in externe applicatie

Sommige bronapplicaties geven niet juist door of de gebruikers met 2FA zijn ingelogd in de bronapplicatie. Met deze optie wordt expliciet geconfigureerd dat de 2FA reeds door de bronapplicatie (meestal een ECD) wordt uitgevoerd. Medimo zal dan gebruikers niet meer om een 2FA vragen. U kunt deze optie aan laten zetten middels een verzoek aan onze helpdesk. Voorwaarde hiervoor is dat u aangeeft dat uw organisatie voldoet aan de NEN-7510.

User Impulse

Voorheen waren de rechtenbeperkingen hard geprogrammeerd voor een organisatie. Vanaf deze versie behoudt de gebruiker de permissies zoals deze zijn geconfigureerd voor de gebruiker, maar worden ze (indien van toepassing) ingeperkt tot de betreffende cliënten.

Server IP-adressen koppelingen

Voor wie              Zorgorganisaties met koppelingen
Categorie            Koppelingen

Zoals in de laatste versie is aangekondigd zal voor alle inkomende koppelingen gaan gelden dat ze alleen vanaf bekende server ip-adressen gebruikt kunnen worden. Vanaf deze versie 2021-3 zal dit hard afgedwongen worden. Dat houdt in dat alleen verzoeken van geconfigureerde ip-adressen gehonoreerd worden. Komt het verzoek van een andere server of via een ander netwerk dan zal de koppeling niet functioneren.
 
Let op! De huidige geconfigureerde ip-adressen kunt u inzien bij: Beheer > Koppelvlakbeheer > Koppelvlak [Whitelist IP (server)].

Permissies

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Permissies

Wijzigingen

Het gebruik van de permissies in Medimo kan soms wat complex worden. Om dit te vereenvoudigen zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd.
  1. Voorheen kon men permissies en verbodspermissies uitgeven. Vanaf nu kunnen alleen nog posititieve permissies uitgedeeld worden die recht geven op een bepaalde functionaliteit. U kunt geen nieuwe verbodspermissies meer invoeren, maar bestaande blijven nog wel staan.
  1. Voorheen kon men permissies in het bereik 'Iedereen', 'Alleen eigen' en 'Anderen' gebruiken. De functie voor 'Anderen' had eigenlijk geen toegevoegde waarde en komt nu te vervallen.
  1. Voorheen werd er onderscheid gemaakt tussen permissies en meldingen. Onderliggend zijn dit dezelfde dingen. Vanaf nu worden deze gezamenlijk getoond.
  1. Om het aantal permissies te minimaliseren werden sommige permissies voor meerdere functionaliteiten gebruikt. Vanaf nu komen er meer permissies bij, waardoor de functionaliteiten explicieter worden en fijnmaziger ingesteld kunnen worden.
  1. In de weergaves zijn tooltips toegevoegd om meer uitleg en context te geven wat een permissie doet.
  1. Om de permissies eenvoudiger te beheren zijn de schermen vernieuwd. Daarbij kan vanaf nu gekozen worden uit 3 verschillende weergaves. Daardoor kan iedereen de voor hem/haar prettigste weergave hanteren.

Nieuwe weergave: Permissies van gebruiker

In deze weergave worden de permissies van een gebruiker eenvoudig maar overzichtelijk uitgelijst. Van hieruit kunt u klikken om te switchen naar beveiligingsgroepen van de gebruiker, of om naar een andere weergave te schakelen. Door op een permissie te klikken wordt een popup getoond van de betreffende beveiligingsgroep, met daarboven direct de popup van de betreffende permissie. Daardoor is duidelijker te zien welke permissies er nog meer vanuit dezelfde beveiligingsgroep volgen.

Nieuwe weergave: Dubbele tabel met beveiligingsgroepen en diens permissies

In deze weergave worden bovenaan de beveiligingsgroepen van de gebruiker getoond, en daaronder een tabel met de permissies van de geselecteerde beveiligingsgroep. Door op een beveiligingsgroep te klikken ziet u welke permissies uit die beveiligingsgroep volgen. Ook ziet u informatie hoeveel leden en permissies er in de betreffende beveiliginggsgroep zitten. Door op een permissie te klikken wordt een popup getoond van de betreffende permissie.

Nieuwe weergave: Gecombineerde weergave met beveiligingsgroepen en diens permissies

In deze weergave worden de beveiligingsgroepen van de gebruiker getoond, met daarin met de permissies van de betreffende beveiligingsgroepen. Door te filteren op tekst (van de beveiligingsgroep of permissie) kunt u snel alle betreffende permissies in beeld krijgen. Ook ziet u informatie hoeveel leden en permissies er in de betreffende beveiliginggsgroep zitten. Door op een permissie te klikken wordt een popup getoond van de betreffende permissie.

Nieuwe permissie: Bestel herhaalmedicatie

Dit is een nieuwe permissie die in de plaats komt van de setting 'Medicatieaanvraag J/N' bij de gebruikers. Deze permissie zorgt er voor dat gebruikers vanuit de medicatiestatus of vanuit de toedienregistratie herhaalmedicatie kunnen aanvragen. Dit is niet van toepassing op poliklinische locaties. Tevens biedt deze permissie de mogelijkheid tot registratie van werkvoorraadaanvragen op naam. Dit is alleen van toepassing indien er een werkvoorraad aanwezig is op de locatie. Let op! Deze permissie wordt WEL gemigreerd. Alle gebruikers die de permissie 'Bekijk medicatie' hadden krijgen eenzelfde permissie voor 'Bestel herhaalmedicatie'.

Nieuwe permissie: Registreer werkvoorraad niet op naam 

Dit is een nieuwe permissie die in de plaats komt van de setting 'Noodvooraad niet op naam J/N' bij de gebruikers. Let op! Deze permissie wordt NIET gemigreerd. Indien deze functionaliteit wenselijk is, dan moet voor de betreffende gebruikers deze permissie opnieuw geconfigureerd worden.

Nieuwe permissie: Medicatie toedienen (TDR)

Dit is een nieuwe permissie. Voorheen was dit impliciet aan de permissie 'Bekijk medicatie' indien er op de locatie met toedienregistratie gewerkt werd. Deze permissie zorgt er voor dat gebruikers vanuit de medicatiestatus of vanuit het hoofdmenu en werklijsten de elektronische toedienregistraties (TDR) kunnen gebruiken. Dit is alleen van toepassing indien de locatie werkt met toedienregistratie. Let op! Deze permissie wordt WEL gemigreerd. Alle gebruikers die de permissie 'Bekijk medicatie' hadden krijgen eenzelfde permissie voor 'Medicatie toedienen (TDR)'.

Nieuwe permissie: Bekijk medicatie in de waarneemsituatie

Deze permissie zorgt er voor dat een waarnemer een medicatiedossier kan openen bijvoorbeeld in een waarneemsituatie. Deze permissie geeft verder geen enkele toegang voor lijsten noch overzichten. Ook zorgt deze permissie er niet voor dat men cliënten kan zoeken op naam in het reguliere zoeken. Wel zorgt deze permissie er voor dat men een cliënt rechtstreeks kan zoeken op bijvoorbeeld BSN-nummer.

Nieuwe permissie: Zoek cliënt op naam in de waarneemsituatie

Deze permissie zorgt er voor dat het zoeken naar een cliënt (via de knop 'Status' in het hoofdmenu) kan plaatsvinden op de reguliere wijze zoals zoeken op naam, geboortedatum en locatie. Deze permissie geeft verder geen enkele toegang voor lijsten noch overzichten.

Nieuwe permissie: Toon overzichten cliëntinformatie

Dit is een nieuwe permissie die vanaf nu gebruikt gaat worden voor overzichten waar cliëntinformatie getoond zal worden zoals lijsten met nieuwe opnames, hoofdtoewijzingen, BEM, BSN of andere cliëntgerelateerde overzichten. Vanuit de AVG is het lang niet altijd noodzakelijk om dergelijke lijsten te kunnen genereren. Door er een aparte permissie voor in te richten kan men alleen gebruikers die dergelijke overzichten werkelijk nodig hebben deze mogelijkheden geven.

Nieuwe permissie: Toon overzichten medicatieinformatie

Dit is een nieuwe permissie die vanaf nu gebruikt gaat worden voor overzichten waar medicatieinformatie van cliënten getoond zal worden zoals overzicht gebruikers psychofarmaca of andere medicatiegerelateerde overzichten. Vanuit de AVG is het lang niet altijd noodzakelijk om dergelijke lijsten te kunnen genereren. Door er een aparte permissie voor in te richten kan men alleen gebruikers die dergelijke overzichten werkelijk nodig hebben deze mogelijkheden geven.

Geadviseerde permissies

Arts / voorschrijvers

  1. Bekijk medicatie
  1. Bekijk cliënt niet-medische gegevens
  1. Pas medicatie van cliënt aan (voorschrijven)
  1. Wijzig episodes
  1. Toon alle meetwaarden
  1. Bestel herhaalmedicatie
  1. Medicatie toedienen (TDR) 

Arts waarnemers

  1. Bekijk medicatie in de waarneemsituatie
  1. Zoek cliënt op naam in de waarneemsituatie
  1. Pas medicatie van cliënt aan (voorschrijven)
  1. Wijzig episodes
  1. Toon alle meetwaarden 

Zorgmedewerkers

  1. Bekijk medicatie
  1. Bestel herhaalmedicatie
  1. Medicatie toedienen (TDR)
  1. Mag controlefoto TDR goedkeuren

Apothekers

  1. Bekijk medicatie (alleen eigen)
  1. Bekijk cliënt niet-medische gegevens (alleen eigen)
  1. Pas medicatie van cliënt aan (voorschrijven) (alleen eigen)
  1. Wijzig episodes (alleen eigen)
  1. Toon alle meetwaarden (alleen eigen)
  1. Bestel herhaalmedicatie
  1. Medicatie toedienen (TDR)

Apotheekmedewerkers

  1. Bekijk medicatie (alleen eigen)
  1. Bekijk cliënt niet-medische gegevens (alleen eigen)
  1. Pas medicatie van cliënt aan (voorschrijven) (alleen eigen)
  1. Toon wettelijke meetwaarden voor apotheek (alleen eigen)
  1. Bestel herhaalmedicatie
  1. Medicatie toedienen (TDR)

Dienstapotheken

  1. Bekijk medicatie in de waarneemsituatie
  1. Pas medicatie van cliënt aan (voorschrijven)
  1. Toon wettelijke meetwaarden voor apotheek

Aanvullende permissies, alleen voor gebruikers die dit moeten kunnen

  1. Registreer werkvoorraad niet op naam
  1. Pas basisinformatie cliënt aan - indien dit niet door een koppeling gebeurt
  1. Pas locatietoewijzing cliënt aan - indien dit niet door een koppeling gebeurt
  1. Pas tijdelijke afwezigheden cliënt aan - indien dit niet door een koppeling gebeurt
  1. Maak ontslagrecept - op papier, ter voorbereiding voor arts
  1. Bestel faxrecept - naar apotheek
  1. Fax AMO/BMG - naar apotheek
  1. Stel medicatiewijzigingen voor - om opname voor te bereiden of voor medicatievoorstel
  1. Mag in rol knippen en foto hiervan maken
  1. Mag controlefoto rolaanpassing goedkeuren




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Versiedocumentatie 2021-2

      Vereenvoudiging Uzi-pas Voor wie LSP gebruikers Categorie Medicatieveiligheid Het landelijk schakelpunt (LSP) voorziet in de uitwisseling van (o.a.) medicatiegegevens voor alle zorgverleners in Nederland. In samenwerking met Enovation en VZVZ is er ...
    • Versiedocumentatie 2023-5

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Receptknop bij thuissituatie Wanneer een locatie geconfigureerd is als thuissituatie, dan zijn een aantal werkingen in Medimo net iets anders dan bij klinische locaties of locaties met ...
    • Versiedocumentatie 2023-3

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Notificatie voorschrijver actief In deze versie wordt een functie toegevoegd om gebruikers te attenderen dat een (andere) voorschrijver actief is voor dezelfde cliënt. Dat kan handig zijn ...
    • Versiedocumentatie 2023-2

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Waarschuwing bij wegnavigeren als er nog onopgeslagen wijzigingen zijn Wanneer een voorschrijver een wijziging heeft ingevoerd, dan staat deze altijd ter controle op de overzichtspagina ...
    • Versiedocumentatie 2024-1

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Aanvullende wensen poliklinisch recept Bij het maken van een poliklinisch recept (verstrekkingsverzoek) kan het wenselijk zijn om een aantal zaken met de apotheek te communiceren. ...