Versiedocumentatie 2022-1

Versiedocumentatie 2022-1

Webcasts

Ter verduidelijking van de release notes hebben we een aantal korte webcasts opgenomen. Deze webcasts zijn beschikbaar in de applicatie.
Ga hiervoor naar Hoofdmenu > Help > Zoeken in hulpbronnen > Zoek op 'webcast 2022-1'.


Uitgifte-module

Voor wie                           Verslavings-poli
Categorie                         Registratie van uitgiftes
Extra documentatie        Handleiding en webcast beschikbaar

Er is een nieuwe module beschikbaar waarmee de periodieke uitgifte van medicatie geregeld kan worden. Deze is bedoeld om het proces rondom opiaatvervangende therapie te ondersteunen in de verslavingszorg. Dit is een eerste bèta-versie van deze module en kan door een beperkt aantal klanten gebruikt worden.
 
Per middel kan bepaald worden in welk uitgifte-schema dit wordt uitgegeven. De schema's kunnen variëren van dagelijks, enkele malen per week tot maximaal 28 dagen.
 
Op een bepaald moment wordt de medicatie besteld. Voor de medicatie die klaargelegd moet worden, wordt een medicijnrol besteld of wordt een recept naar de huisapotheek verzonden. De medicatie die niet besteld is of die niet besteld kan worden (bijv. heroïne), kan uit de werkvoorraad verstrekt worden.
 
Er is een werklijst voor uitgifte opdat men een overzicht heeft welke cliënten die dag moeten komen. Indien een cliënt niet op komt dagen blijft deze op de lijst staan, totdat besloten wordt een bepaalde uitgifte niet meer te doen.
 
Bij de uitgifte staat een kalendertje voor welke dagen er op dat moment uitgegeven moet worden. Standaard staan de juiste dagen groen aangevinkt. Wanneer de cliënt een dag te laat is zijn de voorgaande dagen standaard rood uitgevinkt. De gebruiker kan hiervan afwijken door dagen aan/uit te vinken, en door het totale aantal aan te passen. Medimo rekent automatisch de eenheden om indien dat van toepassing is. De gebruiker kan een extra opmerking plaatsen bij de uitgifte en kan afzonderlijk aangeven welke sterktes in welke hoeveelheden uit de werkvoorraad worden verstrekt.
 
Er is een aparte handleiding en webcast beschikbaar voor deze functionaliteit. Voor deze module worden geen extra kosten berekend. 

Figuur 1: Uitgifte van methadon

Onderscheid of er contra-indicaties of allergieën/intoleranties zijn

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Cliëntkenmerken

Contra-indicaties zijn aandoeningen of cliëntkenmerken waar in de medicatiebewaking rekening mee gehouden moet worden. Het verschil tussen allergieën en intoleranties is dat bij intoleranties men iets niet zo goed verdraagt, maar dat er geen allergische reactie optreedt. Voor beide gegevens is het van belang om onderscheid te kunnen maken óf dat er geen gegevens zijn, óf dat het niet bekend of ze er zijn.
 
In Medimo kan men hiervoor al langer een zogenaamde actieplugin inzetten. Deze maakt bij nieuwe opnames automatisch een actie aan om aan de gebruiker te vragen óf er contra-indicaties dan wel allergieën/intoleranties zijn. Deze acties worden automatisch afgehandeld indien er gegevens worden ingevoerd. Tot op heden was er in de weergave in overzichten en op de medicatiestatus echter nog geen consequentie.
 
Vanaf deze versie worden overal in de applicatie en in pdf-documenten de volgende teksten gehanteerd:
 
'Onbekend of er contra-indicaties zijn' resp. 'Geen contra-indicaties aanwezig'
'Onbekend of er allergieën/intoleranties zijn' resp. 'Geen allergieën/intoleranties aanwezig'
 
Figuur 2: Voorbeeld weergave in medicatiestatus

Opname, poliklinisch of in zorg komen

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Cliëntkenmerken

Bij een nieuwe opname, verhuizing of ontslag wordt een melding weergegeven in de medicatiestatus. Deze melding is aangepast en luidt nu voor poliklinische en thuissituatie-locaties anders:
  1. 'Cliënt wordt opgenomen per x' (klinisch) resp. 'Cliënt wordt poliklinisch per x' (poli) resp. 'Cliënt komt in zorg per x' (thuis)
  1. 'Cliënt wordt ontslagen per x' (klinisch) resp. 'Cliënt gaat uit zorg per x' (poli/thuis)

Toedienlijst / Toedienregistratie

Voor wie                          Verzorging/Toedieners
Categorie                        Toedienregistratie
Extra documentatie       Webcast beschikbaar

Controlefoto in werklijst

De dubbele controle van een risicovolle toediening kan met Medimo al jaren uitgevoerd worden. Daarvoor kan de MedimoApp gebruikt worden, of is een speciale pagina beschikbaar waar de dubbele controles getoond worden. Mogelijk is een collega even niet aan het toedienen en heeft deze collega wel even tijd om tussendoor een controlefoto te beoordelen. Wanneer men in de werklijst zit of op de afdelings-weergave van de toedienregistratie, dan wordt vanaf deze versie een melding getoond dat een collega wacht op controle van een foto. Wanneer men zelf aan het toedienen is, dan is het de bedoeling om niet gestoord te worden en komen deze notificaties niet tussendoor. Door op de notificatie te klikken gaat u door naar de dubbele controle om deze uit te voeren.

Poliklinische locaties

Ook op poliklinische locaties kan gewerkt worden met toedienregistraties, bijvoorbeeld voor prikpoli's om het toedienen van injecties vast te kunnen leggen. Deze toedienlijsten zijn normaliter niet afkomstig van een apotheek en zijn derhalve niet gecontroleerd door een apotheker. Vaak stond daar al een melding dat het voorschrift 'nog' niet gecontroleerd was. Vanaf deze versie staat er op poliklinische locaties altijd dat er geen controle plaatsvindt op de toedienlijst.
 
Figuur 3: Voorbeeld weergave in toedienregistratie

Landelijk Schakelpunt (LSP) 

Voor wie              Voorschrijvers
Categorie            Opvragen LSP

Medimo heeft al geruime tijd de zogenaamde Conditionele Query in gebruik. Dat betekent dat men voor het opvragen van de gegevens op het LSP op dat moment geen UZI-pas meer nodig heeft. Dat is een belangrijke drempelverlaging voor het gebruik van het LSP. Met deze Conditionele Query wordt het LSP automatisch bevraagd indien de medicatiestatus door een geautoriseerd persoon geopend wordt. Dit automatisch opvragen van de gegevens op het LSP is nu instelbaar. Standaard wordt pas een nieuwe automatische opvraag gedaan als de medicatiestatus wordt geopend en er in de afgelopen 6 uur nog geen andere opvraag is gedaan. Indien u voor uw organisatie een andere waarde wenselijk acht, dan kunt u dat aan onze helpdesk kenbaar maken.
 
Vanaf deze versie wordt voortaan bij een raadpleging voor 6 maanden medicatiehistorie opgehaald. Voorheen was dat uit zorgvuldigheid 12 maanden, echter is 6 maanden de landelijk afgesproken.

Actieplugin Covid-vaccinatie 

Voor wie                          Alle gebruikers
Categorie                         Vaccinatie
Extra documentatie        Webcast beschikbaar

Er is een actieplugin toegevoegd die automatisch een actie kan aanmaken voor een Covid-vaccinatie. Wanneer u deze actieplugin activeert voor uw locaties, dan zal een cliënt bij nieuwe opname automatisch deze actie krijgen. Van daar uit kan de vaccinatie direct geregistreerd worden, of kan de actie worden afgehandeld (indien de cliënt niet gevaccineerd of geboosterd hoeft te worden).
 
Applicatiebeheerders kunnen deze actieplugin per locatie instellen bij: Hoofdmenu > Onderhoud > Actieplugins > (kies locatie).

Bestellen

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Bestellen medicatie

Werkvoorraad 

Wanneer er een levering voor de werkvoorraad genoteerd wordt, dan kunnen deze voor levering vandaag, voor morgen of voor weeklevering besteld worden. De standaard leverdag luisterde voorheen naar de optie 'Herhaalaanvraag persoon per' (staat vaak op 'morgen'). Dat wordt nu gewijzigd naar de optie 'Herhaalaanvraag afdeling per' (staat vaak op 'weeklevering'). De configuratie geldt voor de verantwoordelijke afdeling en locatie die aan de werkvoorraadlocatie gekoppeld zijn.

Automatisch bestellen

Voorheen was het niet mogelijk om bij voorraadbewaking en automatisch bestellen hetzelfde aantal in te vullen voor minimum en maximum. Vanaf nu is dat wel mogelijk. Medimo zal pas bestellen ónder het minimum. Door beide waardes op dezelfde waarde in te stellen wordt dus alles besteld wat er uit de voorraad gehaald wordt.
 
Automatisch bestellen van de werkvoorraad en van persoonlijke voorraad gebeurt nu niet meer per vandaag, maar per afdelings-besteldag.

Apotheek-import

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Apotheek-import

Datum/tijd van laatste import

Bij apotheek-import wordt de medicatie ingelezen vanuit het apotheeksysteem. Het apotheeksysteem is daarmee leidend. Soms zijn er echter storingen of kunnen de gegevens om inhoudelijke reden niet goed verwerkt worden. De apotheek ontvangt daar altijd een foutmelding van. Vanaf deze versie wordt ook in de koptekst van de cliënt getoond wanneer de laatste import heeft plaatsgevonden.

Foutmelding

Indien er een foutmelding is opgetreden in het verwerken van de gegevens uit de apotheek, dan ontvangt de apotheek hiervan een foutmelding in de email. Daarnaast zijn deze foutmeldingen in de applicatie voor de apotheek in te zien. Vanaf deze versie wordt de laatste foutmelding ook op cliëntniveau getoond in de medicatiestatus en in de toedienregistratie. De foutmelding is vaak gericht op de apotheek en wordt daarom standaard niet getoond. Wanneer u met uw muis over de melding 'hangt', wordt deze voor geïnteresseerden wel getoond. 

Figuur 4: Voorbeeld weergave in medicatiestatus
 

Log apotheek-import 

Er is een extra log geïntroduceerd waarin alle apotheek-imports getoond worden. Dit log is in te zien door applicatiebeheerders en door de apotheken zelf. Daar kan men alle imports doorzoeken op cliënt en/of op foutmeldingen die zijn opgetreden.
 
Het log is te vinden door rechtsboven in het zoeken-in-alles te zoeken op 'Log apotheekimport' of onder Hoofdmenu > Beheer > Koppelvlakbeheer > Log apotheekimport 

CGM 'afroepbaar nee'

Indien de apotheek gebruik maakt van het CGM apotheeksysteem, dan kunnen zij per regel instellen of deze regel 'afroepbaar' is. Dit veld werd in het verleden al uitgewisseld met Medimo, maar deze functionaliteit is eerder uitgezet omdat dit voor sommige apotheken anders geïnterpreteerd werd. Vanaf deze versie kan de apotheek zelf instellen of dit veld gebruikt moet worden en zo ja, hoe.
 
De apotheek kan configureren dat er 2 dingen kunnen gebeuren:
  1. afroepbaar = nee, middel wordt geblokkeerd voor herhaalmedicatie met melding dat herhalen niet is toegestaan door de apotheek
  1. afroepbaar = nee, middel krijgt een waarschuwing dat de apotheek normaal gesproken zelf al levert. Op de afdeling-herhaallijst staan deze middelen niet meer, op persoonsniveau is dit nog wel aanvraagbaar (met een melding)
De apotheek kan deze nieuwe configuraties instellen als setting bij: Hoofdmenu > Onderhoud > Entiteiten > Apotheken beheren > (kies uw apotheek) > Permissies > Nieuwe setting. (zie figuur 7)

Figuur 5: Middel is geblokkeerd voor herhalen


Figuur 6: Middel is wel te herhalen met waarschuwing


GDS-opties

Voor wie              Apotheekmedewerkers
Categorie            GDS-bestanden

Achtergrond verzenden

Het doorsturen van de GDS-bestanden naar de GDS-leveranciers kon in sommige gevallen lang duren. Dat was bijvoorbeeld het geval indien er veel cliënten tegelijk doorgestuurd werden. Het kon dan voorkomen dat er timeouts optraden. Vanaf deze versie wordt het versturen van deze bestanden verplaatst naar een achtergrondproces. Hierdoor hoeft de gebruiker niet te wachten en is het ook mogelijk om meer cliënten ineens te versturen.

Splitsen in bestand per afdeling 

Normaal gesproken worden de GDS-opdrachten voor alle cliënten in 1 bestand verzameld doorgestuurd naar de GDS-leverancier. Voor sommige GDS-leveranciers is het voor de logistiek wenselijk om een bestand per afdeling te ontvangen. Vanaf deze versie is het mogelijk om bij de configuratie in Medimo bij de GDS-klant aan te geven dat er per afdeling verzonden moet worden. Men kan dan voor een hele locatie ineens de verwerking doen, maar worden er toch per afdeling aparte opdrachten met aparte bestanden verzonden.
 
De apotheek kan dit instellen bij: Hoofdmenu > Onderhoud > GDS-verwerking > GDS klanten beheren > (kies uw klant).

Apotheek verwerking

Voor wie              Apotheekmedewerkers
Categorie            Autoriseren, digitaal nakijken, verwerking 

Onderdrukken digitaal nakijken

In de closed-loop configuratie moeten alle medicatieopdrachten worden geautoriseerd. In sommige gevallen is het daarna echter niet strikt noodzakelijk dat deze digitaal nagekeken moeten worden door de apotheker. Vanaf deze versie kan er een setting worden ingesteld om het digitaal nakijken in bepaalde gevallen te onderdrukken.
  1. Voor overleden cliënten (optie, ongeacht of er signalen zijn of wachtstand)
  1. Als er geen medicatiebewakingssignalen zijn (optie, tenzij mutatie in wachtstand heeft gestaan)
  1. Voor stopopdrachten of annuleer start (optie, tenzij er signalen zijn of wachtstand)
Tijdens het autoriseren van medicatieopdrachten worden ook signalen getoond die tijdens voorschrijven geldig waren, maar op het moment van autoriseren niet meer. Dergelijke signalen worden dan lichtgrijs getoond ter informatie. Deze gelden voor bovenstaande opties als 'geen signaal'.
 
De apotheek kan deze nieuwe configuraties instellen als setting bij: Hoofdmenu > Onderhoud > Entiteiten > Apotheken beheren > (kies uw apotheek) > Permissies > Nieuwe setting. (Zie figuur 7)
 
Figuur 7: Invoeren setting voor apotheek
 

Medicatiebewaking

Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB, clinical rules) worden voor de medicatiebewaking gebruikt. Sommige hiervan zitten complex in elkaar, waardoor het lastig is om 'het' interacterende middel te tonen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij MFB's over middelen die het QT-interval beïnvloeden. We hebben interne wijzigingen doorgevoerd, waardoor deze signalen nu per middel worden getoond. Voorbeeld: een MFB zou een signaal tonen indien een cliënt 3 of meer QT-verlengende middelen gebruikt. De apotheek wil op dat moment echter zien wélke middelen dan gebruikt worden. We tonen nu het signaal voor alle middelen die daar onder vallen. Dat zijn dus wel meer signalen, maar daardoor wordt het wel duidelijker welke middelen het betreft.

Poliklinische medicatieopdrachten

Wanneer een locatie met toedienlijsten of met toedienregistratie werkt, dan komen de medicatieopdrachten voor de apotheek ter autorisatie. In sommige gevallen wordt ook op poliklinische locaties met toedienregistratie gewerkt, terwijl de apotheek in deze gevallen niet verantwoordelijk is voor de toedienlijsten. Vanaf deze versie komen medicatieopdrachten nooit ter autorisatie voor cliënten met een poliklinische locatie als enige hoofdlocatie.

Edifact per regel

Er is nu een mogelijkheid voor apotheken om edifacten per regel binnen te laten komen. Dat gebeurt al standaard voor opiumwetrecepten, maar is nu ook instelbaar voor alle regels.
 
De apotheek kan deze nieuwe configuraties instellen als setting bij: Hoofdmenu > Onderhoud > Entiteiten > Apotheken beheren > (kies uw apotheek) > Permissies > Nieuwe setting. (Zie figuur 7)

Ongeautoriseerde medicatieopdrachten bij verhuizing 

Wanneer een cliënt ongeautoriseerde medicatieopdrachten had en ging verhuizen, dan was het zo dat de oude apotheek de medicatieopdrachten nog moest autoriseren. Immers, die apotheek was ten tijde van voorschrijven de verantwoordelijke apotheek. Vanaf deze versie worden de ongeautoriseerde medicatieopdrachten op het moment van verhuizen op naam gezet van de nieuwe apotheek indien de nieuwe locatie een klinische locatie betreft.

ONS hybride single-sign-on met OpenIdConnect

Voor wie                          Alle gebruikers
Categorie                         Inloggen
Extra documentatie        Handleiding en webcast beschikbaar

Er is een nieuwe mogelijkheid voor een single-sign-on (SSO) vanuit Nedap ONS naar Medimo toe. Dit is een hybride koppeling: OpenIdConnect van de zorgorganisatie wordt gebruikt voor de authenticatie (welke gebruiker betreft het?) en vervolgens wordt de API van ONS gebruikt voor de autorisatie (wat mag de gebruiker?). Daarbij kan men dus direct in Medimo inloggen, zonder eerst in ONS te hoeven inloggen. Ander voordeel is dat de autorisaties uit ONS in Medimo gebruikt kunnen worden, dus inclusief de zgn. noodknop-cliënten.

Deze koppeling werkt als volgt: 
  1. De gebruiker klikt op een link in ONS of elders om de SSO te starten. Dit kan ook vanuit de MedimoApp.
  1. De gebruiker logt in op het inlogscherm van de zorgorganisatie zelf.
  1. Bij voorkeur wordt een 2FA afgedwongen door de inlog van de zorgorganisatie zelf.
  1. Medimo ontvangt vanuit de koppeling het emailadres van de gebruiker.
  1. Het emailadres wordt opgevraagd bij de API van ONS. Deze moet uniek zijn binnen ONS.
  1. Vervolgens wordt aan de API van ONS gevraagd van welke teams deze gebruiker lid is.
  1. Op basis van de teams wordt in een koppeltabel in Medimo opgezocht met welke beveiligingsgroepen dat overeenkomt in Medimo.
  1. Op basis van deze beveiligingsgroepen worden de rechten bepaald die de gebruiker heeft.
  1. Als extra laatste stap wordt aan de API van ONS gevraagd voor welke individuele cliënten de gebruiker geautoriseerd is. Dat is inclusief de zgn. noodknop-cliënten in ONS.
  1. De gebruiker krijgt dan de rechten uit de beveiligingsgroepen t.o.v. deze individuele cliënten.
Enkele bijzonderheden:
  1. Indien een beveiligingsgroep leidt tot voorschrijfrechten of applicatiebeheerrechten, dan wordt een persoonlijke inlog vereist en krijgt men de rechten zoals deze in Medimo zijn ingesteld.
  1. Indien de individuele cliëntenlijst meer dan 100 cliënten betreft, dan kan de individuele lijst niet gebruikt worden. In die gevallen wordt dan een foutmelding getoond en kan de gebruiker niet inloggen. Er is optie om dit wel toe te staan, de gebruiker krijgt dan de permissies zoals in de (hele) beveiligingsgroepen is ingesteld.
Voor deze koppeling komt een aparte handleiding beschikbaar.

HL7-koppelingen

Voor wie              Zorgorganisaties
Categorie            Koppelingen

HL7-(ADT)-koppelingen kunnen gebruikt worden om de cliëntgegevens naar Medimo te koppelen. Er zijn HL7-koppelingen met verschillende systemen: Care4, Caress, Chipsoft, Cura/Fierit, Disy, Qic/Sdb, Quarant, User, Medicore, Neozis, Nexus en Vir. Vanaf deze versie wordt automatisch een BSN-verificatie ingepland wanneer de koppeling een bericht binnenkrijgt voor de cliënt en deze cliënt in Medimo nog geen geverifieerd BSN heeft. Daardoor wordt het BSN sneller geverifieerd in Medimo wat bijvoorbeeld nodig is voor gebruik van het LSP voor de betreffende cliënt.

BI-module

Voor wie              Applicatiebeheerders
Categorie            Koppelingen

Voor noodprocedures is het mogelijk om iedere nacht toedienlijsten naar bepaalde email-adressen te laten sturen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk omdat er bijvoorbeeld geen veilige mail ingericht kan worden, of omdat de afdelingen of locaties te veel cliënten bevatten waardoor de bestanden te groot worden om te mailen. Voor die situaties, of wanneer u om andere reden voor uw organisatie over alle toedienlijsten moet kunnen beschikken, is een resource toegevoegd aan de BI-module. Iedere nacht worden rond 0.30u de toedienlijsten voor alle afdelingen van het cluster gegenereerd als pdf-bestanden. De organisatie kan deze dan via de BI-module een zip-bestand downloaden met daarin alle toedienlijsten van de organisatie die in die nacht zijn aangemaakt.
 
Deze mogelijkheid is ook toegepast om alle actueel medicatieoverzichten (AMO/BMG) van de organisatie aan te maken.
 
Beide resources moeten geactiveerd worden indien u hier gebruik van wilt maken. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij de Medimo helpdesk.

Overzichten

Voor wie              Alle gebruikers
Categorie            Overzichten

Overzicht toedienregistratie

In de details van de toedienregistratie controlefoto's wordt nu ook de reden/opmerking (van afkeuring) opgenomen. Vanwege gebruik aan ruimte wordt deze niet op het overzicht getoond, maar wel in de excel-download.

Overzicht dubbele controles voor declaratie

Er is een extra overzicht gemaakt t.b.v. declaratie van controlefoto's. Deze is alleen toegankelijk voor functioneel beheerders en is te vinden bij Overzichten > Toedienregistratie.

LADIS aanlevering

Voor wie              Applicatiebeheerders
Categorie            Rapportages

Het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS) is een nationale gegevensverzameling voor de ambulante en klinische verslavingszorg en de verslavingszorgreclassering. LADIS wordt beheerd door de Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ) te Houten. Het is mogelijk om een rapportage aan te leveren aan het LADIS conform de speciaal daarvoor opgestelde standaard (anoniem). Indien u dit moet aanleveren, kunt u de WCC-code die u van het LADIS ontvangt aan de Medimo Helpdesk doorgeven. Deze WCC-code moet per cluster worden ingesteld. Vanaf dat moment kunt u de rapportages downloaden bij Overzichten > Maatwerk > Ladis rapportage. Deze functie is alleen beschikbaar voor functioneel applicatiebeheerders.

Applicatiebeheer

Voor wie              Applicatiebeheerders
Categorie            Algemeen
 

Permissies voor overzichten

In de vorige versie zijn 2 extra permissies geïntroduceerd voor overzichten: 'Toon overzichten cliëntinformatie' en 'Toon overzichten medicatieinformatie'. In een aantal overzichten was het nodig dat de gebruiker naast deze permissies tevens nog de permissie 'Bekijk medicatie' had. Dit blijkt in de praktijk onnodig strikt. Deze extra voorwaarde komt nu te vervallen, waardoor deze permissies nu enkelvoudig toegang geven tot de gevraagde informatie. Let op, actie benodigd! De bestaande permissies moeten opnieuw geëvalueerd worden of deze nog wel passend zijn en niet te veel informatie ontsluiten. U kunt in aanloop naar de nieuwe versie de bestaande permissies verwijderen en deze na de nieuwe versie opnieuw inrichten.

Meetwaarden aanpassen/verwijderen

Meetwaarden van een extern systeem zoals een laboratorium kunnen niet door gebruikers worden aangepast. Wanneer een dergelijke meetwaarde foutief is, dan kan het laborarium een bijgewerkte uitslag doorsturen. De bestaande meetwaarde wordt dan bijgewerkt. Wanneer de meetwaarde door het laboratorium echter met een verkeerde cliënt-id is doorgestuurd, of wanneer de waarde handmatig aan de verkeerde cliënt is gekoppeld, dan moet de waarde verwijderd worden. Vanaf deze versie is het mogelijk voor functioneel applicatiebeheerders om alle meetwaarden te kunnen wijzigen of verwijderen.

Cluster-memo zichtbaar 

Wanneer er met meerdere clusters gewerkt wordt in Medimo, dan kan het voorkomen dat bepaalde namen van afdelingen of locaties vaker voorkomen. Bijvoorbeeld bij permissies uitdelen is het dan wel belangrijk om een aanduiding te hebben welk cluster het betreft. We kunnen nu per cluster een tag / memo-code opnemen die wordt getoond achter de naam van de locatie / cluster. De Medimo helpdesk moet dit voor u inrichten
 
Figuur 8: Aanduiding cluster, hier [MDM]


Belangrijk! Uitfasering per 2022-2

Ondersteuning Internet Explorer 11

Per de volgende versie 2022-2 zal Internet Explorer 11 (IE11) niet meer ondersteund worden als browser. Deze browser wordt ook door Microsoft al geruime tijd niet meer ondersteund. Gelieve een modernere browser te gebruiken.

Ondersteuning Safari 8

Per de volgende versie 2022-2 zal Safari 8 niet meer ondersteund worden als browser. Deze browser wordt ook door Apple al geruime tijd niet meer ondersteund. Gelieve een modernere browser te gebruiken.

Mobiele versie van de toedienregistratie

 
Per de volgende versie 2022-2 zal de mobiele versie van de toedienregistratie uitgefaseerd worden. Op mobiele devices kan al langer gewerkt worden met de MedimoApp. In de applicatie zal vanaf die versie naar de MedimoApp gedeeplinked worden.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Versiedocumentatie 2021-3

      Griepvaccinatie Voor wie Alle gebruikers, reeds eerder uitgeleverd Categorie Vaccinaties In navolging van de covid-19-vaccinaties is het nu ook mogelijk om griepvaccinaties en overige vaccinaties zoals pneumokokkenvaccinaties vast te leggen. De ...
    • Versiedocumentatie 2021-2

      Vereenvoudiging Uzi-pas Voor wie LSP gebruikers Categorie Medicatieveiligheid Het landelijk schakelpunt (LSP) voorziet in de uitwisseling van (o.a.) medicatiegegevens voor alle zorgverleners in Nederland. In samenwerking met Enovation en VZVZ is er ...
    • Versiedocumentatie 2023-5

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Receptknop bij thuissituatie Wanneer een locatie geconfigureerd is als thuissituatie, dan zijn een aantal werkingen in Medimo net iets anders dan bij klinische locaties of locaties met ...
    • Versiedocumentatie 2023-3

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Notificatie voorschrijver actief In deze versie wordt een functie toegevoegd om gebruikers te attenderen dat een (andere) voorschrijver actief is voor dezelfde cliënt. Dat kan handig zijn ...
    • Versiedocumentatie 2023-2

      Voorschrijven Voor wie Voorschrijvers Categorie Voorschrijven Waarschuwing bij wegnavigeren als er nog onopgeslagen wijzigingen zijn Wanneer een voorschrijver een wijziging heeft ingevoerd, dan staat deze altijd ter controle op de overzichtspagina ...