Werkvoorraad algemeen

Werkvoorraad algemeen

Wanneer de werkvoorraad moet worden aangevuld, dan dient er een bestelling bij de apotheek te worden geplaatst. In Medimo plaats u deze bestelling via 'Werkvoorraad algemeen'
Gebruik het 'Zoeken in alles'-veld of klik in het hoofdmenu op Medicatie aanvraag > Werkvoorraad algemeen. Hier wordt een bestellijst getoond van middelen die opgenomen zijn in de werkvoorraad. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding. Hebt u toegang tot meerdere werkvoorraden, dan vraagt Medimo eerst de werkvoorraad te kiezen voordat de bestellijst wordt getoond.

Plaatsen bestelling

In de bestellijst geeft u per middel het aantal op dat u wilt bestellen. Als de apotheek een maximum heeft ingesteld, dan wordt dat getoond op de bestellijst. In bovenstaand voorbeeld wijst de blauwe pijl naar het maximum. 

Volg de onderstaande instructies om een bestelling te plaatsen:
  1. Klik in het veld achter het geneesmiddel wat u wilt bestellen
    Hierna worden de recente leveringen en een veld om het aantal op te geven getoond in een pop-up. Dit komt overeen met de onderstaande afbeelding. 


  2. Geef het gewenste aantal op
    Klik op de link van de recente levering (zie groene pijl in bovenstaand voorbeeld), om die bestelling te herhalen. Wilt u hiervan afwijken? Geef dan in het veld 'Bestel' een aantal op. Optioneel kunt u in het veld 'Bijzonderheden' een extra opmerking toevoegen.

  3. Klik op de knop 'OK'
    Hiermee sluit u de pop-up en wordt de bestellijst getoond. Herhaal bovenstaande stappen voor elk middel dat u wilt bestellen.

  4. Controleer de 'Lever svp per'-datum
    Onderaan wordt een 'Lever svp per'-datum getoond. Daar is een datum voor ingevuld. Deze datum wordt berekend conform de werkafspraken. Wilt u hiervan afwijken, dan kunt u deze datum aanpassen.

  5. Klik op de knop 'Bestellen'
    Hiermee stuurt u de bestelling naar de apotheek en toont Medimo het 'Aanvragen (herhaal)medicatie' menu.

Spoedlevering

Veelal levert de apotheek op een vaste dag in week de medicatie. Als de apotheek op een andere dag de medicatie moet leveren, dan kan dat extra kosten met zich meebrengen. Om u hierop te attenderen wordt er een melding worden getoond als er een afwijkende leverdag wordt opgegeven. Deze melding komt overeen met de onderstaande afbeelding.

De inrichting van Medimo bepaalt of en welke waarschuwing er wordt getoond. Raadpleeg dit artikel​ voor meer informatie hierover.

Overzichten

U kunt verschillende overzichten genereren die betrekking hebben op de werkvoorraad. Vooralsnog zijn de volgende overzichten beschikbaar:
  1. Dagrapport Werkvoorraad - Alle aanvragen voor en onttrekkingen uit de werkvoorraad per dag.
  2. Overzicht Werkvoorraad leveringen maand per voorschrijver.
  3. Overzicht Werkvoorraad - De actieve werkvoorraadlijst op een locatie.
  4. Overzicht Werkvoorraad in cluster - Alle middelen in de werkvoorraad en waar deze behoren te liggen.
  5. Overzicht Werkvoorraadlijsten - Overzicht van alle middelen per werkvoorraadlijst.
  6. Overzicht registraties Werkvoorraad - Alle bestellingen voor- en onttrekkingen uit de werkvoorraad van de afgelopen maand. Indien gewenst kunt u de periode aanpassen.
  7. Overzicht registraties Werkvoorraad opiumwet - Zelfde als bovenstaand overzicht, maar dan alleen van opiaten.
Voor bovenstaande overzichten geldt dat u in het bezit moet zijn van de permissie: 'Toon overzicht medicatie informatie'.

Inrichting

Om het bestellen van medicatie door de zorg te faciliteren, moet het één en ander conform de werkafspraken worden geconfigureerd. Meer informatie daarover vindt u in dit artikel.




Medisch Hulpmiddel

Medimo is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) en toedienregistratiesysteem (TDR) en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Directive (MDD, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-2, productiedatum: 30-04-2024

CE certificate
    • Related Articles

    • Medicatie aanvraag - Bestellijst algemeen

      Medicatie die op de afdeling ligt, maar niet in een werkvoorraad of voorraad van de cliënt zit, kan op de algemene bestellijst worden geplaatst. Meestal zijn dit geneesmiddelen en/of hulpmiddelen zoals paracetamol of bepaalde pleisters. Door ...
    • Hoe vraag ik iets aan voor de werkvoorraad?

      Er zijn 2 mogelijkheden: Werkvoorraad op naam - Hiermee kunt u een registratie doen dat u de medicatie uit de noodvoorraad wilt gaan halen of heeft gehaald voor een bepaalde bewoner. Meer informatie hierover vindt u in artikel Werkvoorraad op naam ...
    • Voorraadbeheer werkvoorraad - Uitgeven reserveringen

      Wanneer er medicatie moet worden onttrokken, bijvoorbeeld na aanleiding van een voorschrift van een voorschrijver, dan plaatst de persoon die de onttrekking aanvraagt hiermee ook een reservering. Door de reservering uit te geven, boekt u het aantal ...
    • Medicatie aanvraag - Werkvoorraad op naam

      Wanneer er medicatie onttrokken moet uit de werkvoorraad, dan kan dit in Medimo op 2 manieren worden vastgelegd: Tijdens het voorschrijven - Hiermee legt de arts vast dat er medicatie uit de werkvoorraad moet worden onttrokken. Via werkvoorraad op ...
    • Hoe plaats ik een bestelling via bestellijst algemeen?

      Dit kan via de 'Algemene bestellijst'. Dit is een bestelling die op naam van de afdeling en wordt gestuurd naar de verantwoordelijke apotheek. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een algemene bestellijst voor een afdeling. Gebruik het ...