Wanneer er wordt gewerkt met de import koppeling, dan moeten hiervoor een aantal handelingen worden uitgevoerd in Medimo. Dit artikel beschrijft welke handelingen dit zijn en wie daarvoor verantwoordelijk is.
Inrichting importkoppeling eerste keer
Verantwoordelijk: Medimo helpdesk
Wanneer u voor het eerst gaat starten met de importkoppeling, dan moet uw apotheek informatiesysteem (AIS) worden gekoppeld aan Medimo. Dit houdt in dat in Medimo het één een ander wordt ingesteld en verschillende permissies worden uitgedeeld. De Medimo helpdesk voert dit uit.
Gebruikers aanmaken
Verantwoordelijk: Apotheek
Apothekers zijn verantwoordelijk voor het aanmaken en beheren van accounts in Medimo. Is er voor de apotheker nog geen account, dan maakt de Medimo helpdesk dit aan.
E-mail (veilig mailen)
Verantwoordelijk: Apotheek en functioneel applicatiebeheerder
U kunt e-mail vanuit Medimo ontvangen. Vanwege privacywetgeving moet dit op een veilige manier. Een methode hiervoor is het gebruik van encryptie in combinatie met certificaten. Meer informatie daarover vindt u
hier.
Ook dient te worden ingesteld waarover u e-mail wilt ontvangen. Voor de apotheek geldt dat de apotheker dit inricht en voor de zorginstelling doet de functioneel applicatiebeheerder dit. Meer informatie over het ontvangen van e-mail en het inrichten daarvan vindt u
hier.
Inrichting importkoppeling voor nieuwe organisatie
Als u voor andere organisatie(s) al gebruikt maakt van de importkoppeling, dan is de koppeling reeds gerealiseerd met uw AIS. In dat geval hoeft de importkoppeling alleen te worden geconfigureerd voor de nieuwe organisatie.
Verantwoordelijk: Functioneel applicatiebeheerder
De functioneel applicatiebeheerder van de zorginstelling kan rechtstreeks in Medimo de import configureren. Dit wordt middels een vragenlijst en het draaien van een script gedaan. Gaat u voor het eerst gebruik maken van de importkoppeling, dan dient de Medimo helpdesk eerst de koppeling met uw AIS te realiseren.
E-mail (veilig mailen)
Verantwoordelijk: Apotheek en functioneel applicatiebeheerder
Importeert de apotheek al voor andere organisatie, dan kan er veilig gemaild worden naar de apotheek. Om die reden hoeft de apotheek alleen de e-mailinstellingen in Medimo aan te passen.
Meer informatie over het ontvangen van e-mail en het inrichten daarvan vindt u hier.
Foutmeldingen import
Verantwoordelijk: Apotheek en Functioneel applicatiebeheerder
Wanneer een import niet kan worden verwerkt, dan wordt hiervan een foutmelding gegenereerd. Deze foutmelding is zichtbaar voor de apotheek en de functioneel applicatiebeheerder in de logs. Ook wordt de foutmelding in de status van de cliënt weergegeven. De type foutmelding geeft aan waar de oplossing ligt en daarmee in welk systeem er een aanpassing moet worden gedaan. Als het AIS moet worden aangepast, dan is de apotheek hiervoor verantwoordelijk. Moet Medimo worden aangepast, dan is de functioneel applicatiebeheerder verantwoordelijk.
Verouderde cliëntgegevens
Verantwoordelijk: Functioneel applicatiebeheerder
De functioneel applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van Medimo en daarmee de cliëntgegevens. Zijn deze verouderd, dan dient de functioneel applicatiebeheerder dit aan te passen.
Trombosedienst koppeling
Verantwoordelijk: Apotheek
De Medimo helpdesk richt de koppeling in. Als de koppeling eenmaal actief is, dan dient de trombosemedicatie op een specifieke manier te worden geïmporteerd, zodat de doseerkalender in Medimo op de toedienregistratie kan worden getoond.
Storingen
Verantwoordelijk: Medimo helpdesk
Werkt de koppeling niet naar behoren, dan dient dit zo snel mogelijk te worden gemeld aan de Medimo helpdesk. Bij voorkeur telefonisch (085 - 773 7735).
Medisch Hulpmiddel
Medimo automatiseert het geneesmiddelproces zodat er minder fouten worden gemaakt. Het product omvat functionaliteit zoals het elektronisch voorschrijven, het uitvoeren van medicatiebewaking en het uitvoeren van elektronische toedienregistratie en is als zodanig een medisch hulpmiddel. Medimo wordt in Nederland op de markt gebracht door Enovation Medimo, Soestdijkseweg Zuid 13, 3732 HC De Bilt. Enovation Medimo is gecertificeerd onder ISO 27.001 en NEN 7510. Medimo voldoet aan de Medical Device Regulation (MDR, klasse I). Dit document behoort tot de gebruikershandleiding van versie: 2024-4, productiedatum: 01-10-2024