Versiedocumentatie MedimoApp 3.7.0

Naast kleine bugfixes en interne verbeteringen in deze versie:

Blokschema's

In deze versie wordt een nieuwe manier geintroduceerd om aan te kunnen geven dat een cliënt in bepaalde tijden van de week niet in zorg is, of dat de zorg onder verantwoordelijkheid van anderen zoals mantelzorgers verzorgd wordt.
Per 'blok' van de week kan men één van onderstaande registraties kiezen:
  1. Eigen beheer
  2. Andere zorgverlener
  3. Buiten zorg
  4. Door familielid

Deze mogelijkheid is uitsluitend beschikbaar in de MedimoApp en niet in de webversie.

Meer informatie over het blokschema vindt u hier.

Knippen in de rolIen

In deze versie wordt ook de mogelijkheid geboden om foto's te maken van het aanpassen van de medicijnrol (indien hiervoor rechten zijn toegekend). Deze mogelijkheid bestond reeds in de webversie, maar komt nu dus ook beschikbaar voor de MedimoApp. Deze mogelijkheid wordt niet standaard geboden omdat dit afhankelijk kan zijn van werkafspraken met bijvoorbeeld de apotheek. Alleen wanneer gebruikers de permissie 'Mag in rol knippen en foto hiervan maken' hebben, wordt deze mogelijkheid geboden.

Meer informatie over het knippen in de rol met de MedimoApp vindt u hier.

Gebieden aan/uit zetten voor injectie en pleister's (zoals op web)

In deze versie wordt ook de mogelijkheid geboden om gebieden aan te geven waar voor de betreffende cliënt toegediend mag worden. Deze mogelijkheid bestond reeds in de webversie, maar komt nu dus ook beschikbaar voor de MedimoApp.

Meer informatie over de mogelijke gebieden voor de plaats van toediening vindt u hier.

Kunnen selecteren welke patiënten offline beschikbaar moeten zijn

In eerdere versies was het al mogelijk om medicatie af te kunnen tekenen wanneer men in de offline-modus was. Daartoe werden alle cliënten van het huidige team/afdeling van tevoren op de app ingeladen. Dit leidde tot onnodig veel dataverkeer en load op de servers en de MedimoApp zelf. Ook was niet altijd duidelijk welke cliënten nu offline beschikbaar waren. In deze versie wordt deze functionaliteit herzien. Voortaan moet men expliciet aangeven welke clienten men offline beschikbaar wil hebben. De app zorgt dan dat deze clienten gedownload zijn, ook al zitten ze mogelijk in meerdere teams/afdelingen.

Meer informatie over het downloaden van cliënten met de MedimoApp vindt u hier.

Versierelease

Versie 3.7.0 van de app wordt gereleased op donderdag 20 juni a.s. De versie zal geleidelijk beschikbaar worden gesteld in de App-store en de Play-store. Dat houdt in dat de stores de update eerst aan een kleinere groep gebruikers beschikbaar stellen en later geleidelijk naar iedereen.